De 9 leukste iOS-apps in de App Store week 46 – 2015

Wouter Nijsen
15 november 2015, 15:48
4 min leestijd
De 9 leukste iOS-apps in de App Store week 46 – 2015

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week heeft de App Store er weer duizenden nieuwe apps bijgekregen. Zo verscheen de Firefox-browser voor iOS, konden we aan de slag met het handige Unroll.me en kreeg Spotify een update.

Pinterest

Pinterest

Gratis via App Store

Pinterest heeft een nieuwe zoekfunctie gelanceerd, waarmee het mogelijk is om te zoeken op afbeeldingen in plaats van met woorden. De zoekfunctie laat je specifieke objecten op een afbeelding selecteren, waarna de foto-app met visueel vergelijkbare voorstellen komt. Hierdoor wordt het zoeken in Pinterest veel gemakkelijker, omdat sommige objecten zich nogal moeilijk laten vangen in woorden.

Tinder

Tinder Inc.

Gratis via App Store

De Tinder-app voor iOS heeft een grote update gekregen. De applicatie laat je voortaan je werk en opleiding toevoegen aan je profiel. Wanneer deze informatie wordt toegevoegd, wordt de kans op een ‘match’ volgens de app groter. Ook nieuw zijn de webprofielen van Tinder. Je maakt een webprofiel aan door een gebruikersnaam te kiezen, waarna je een link naar je profiel met anderen kunt delen.

Firefox: Private, Safe Browser

Mozilla

Gratis via App Store

Het duurde even, maar Firefox voor iOS is eindelijk officieel verschenen. De browser voor iPhone, iPad en iPod touch beschikt over een tal van handige features, maar biedt te weinig nieuws om gebruikers van andere browsers over te laten stappen. Wel handig is Firefox Sync, een functie die je browsegeschiedenis, favorieten, wachtwoorden en tabbladen over je apparaten synchroniseert.

Unroll.Me

Unroll.Me

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Met de nieuwe app Unroll.me schrijf je je vanaf een iOS-apparaat uit voor nieuwsbrieven en andere ongewenste mailtjes. Unroll.me werkt op een Tinder-achtige manier. Zodra je je hebt ingelogd met je e-mailadres, doorzoekt de app je inbox en presenteert hij nieuwsbrieven als kleine kaarten. Hierna kun je naar links vegen om het mailtje te verwijderen, waarbij Unroll.me ervoor zorgt dat je automatisch wordt uitgeschreven.

Tiny Rogue

Ravenous Games Inc.

€ 3,49 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

In de nieuwe iOS-game Tiny Rogue krijg je elk potje een nieuwe opdracht, bijvoorbeeld ‘red de prinses’ of ‘versla de draak’. Aan jou als ridder de taak om je door een aantal velden heen te slaan. Zo kom je dieper en dieper onder de grond, totdat je het einddoel hebt bereikt. Maar voordat je zover bent, zul je tactisch te werk moeten gaan in een aantrekkelijke pixel-wereld. Steeds kom je op een veld met vijanden waar je door te swipen doorheen loopt.

Periscope

Twitter, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Periscope voor iOS heeft een flinke update gekregen. Zo heeft de app nu 3D Touch-functionaliteit, een vooruitspoelfunctie en een verbeterde wereldkaart. Kijk je op de kaart, dan worden streams die vlak bij elkaar gefilmd worden gebundeld in bubbels. Door in te zoomen kom je bij de streams in het gebied van je keuze. Livestreams worden in een rode bubbel geplaatst en replays van de afgelopen 24 uur in een blauwe bubbel.

Spotify - Muziek en podcasts

Spotify

Gratis via App Store

Ben je een fervent Spotify-gebruiker en bezoek je op z’n tijd een optreden van je favoriete artiest, dan zul je blij zijn met de nieuwe Concerts-feature. Die toont namelijk concerten bij jou in de buurt. Op de iPhone ga je naar Concerts door op de menuknop rechtsboven te tikken en ‘Bladeren’ te kiezen. Hier moet de functie spoedig verschijnen, zodat je een gepersonaliseerde lijst met bands die in jouw buurt optreden kunt raadplegen.

PDF Expert: Read, Edit, & Sign

Readdle Technologies Limited

Gratis via App Store

PDF Expert 5 is de gratis App van de Week, waardoor je de applicatie (normaal 9,99 euro) tot en met volgende week donderdag gratis kunt downloaden. Met de app is het mogelijk om pdf-bestanden te openen en lezen, maar je kunt ook pdf’s laten voorlezen. Daarbij heb je de keuze uit diverse talen, waaronder het Nederlands. Bij het bekijken van pdf’s heb je mogelijkheid om de achtergrond aan te passen en bladwijzers te plaatsen.


Castro is één van de beste podcast-apps voor iOS en sinds deze week helemaal gratis, terwijl er eerder nog 3,99 euro voor neergelegd moest worden. Wel biedt de app nu een volledig vrijwillig abonnement aan. Met de nieuwe 3D Touch-functie kun je via het icoon op het thuisscherm de huidige aflevering pauzeren of starten, een slaaptimer aanzetten, zoeken of een willekeurige aflevering uit je podcast-abonnementen starten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu