De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 46 – 2017

Wouter Nijsen
19 november 2017, 16:08
3 min leestijd
De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 46 – 2017

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 46 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone, iPad of iPod touch wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. Notch Remover

Niet iedereen is fan van de ‘notch’, het hapje dat uit het iPhone X-scherm is genomen voor de Face ID-camera en verschillende sensoren. Zoals je in de iPhone X review kunt lezen, storen we ons zelf niet aan de notch, omdat de uitsnede al snel wegvalt als je je op het scherm focust. Toch zijn er een heleboel gebruikers die de uitsnede storend vinden in het dagelijks gebruik, omdat hij bijvoorbeeld bij het bekijken van video’s extra opvalt.

De nieuwe app ‘Notch Remover’ biedt uitkomst. Zoals de naam al doet vermoeden, haalt de app de uitsnede weg. Dit doet de applicatie door de bovenkant van het scherm (waar ook de notch zit) zwart te maken, zodat hij minder opvalt. In de praktijk wordt over de bovenkant van je wallpaper een zwarte balk gelegd, waardoor het geheel meer op een notificatiebalk lijkt.

Download Notch Remover in de App Store (1,09 euro)

Notch Remover

Axiem Systems

€ 0,99 via App Store

2. Firefox

Firefox Quantum (zoals de update heet) is de grootste verbetering sinds de introductie van de browser. Er is flink aan de code van de webbrowser gesleuteld, waardoor ‘ie een stuk sneller is. Volgens Mozilla is Firefox aanzienlijk sneller dan Chrome, dat wereldwijd het meest wordt gebruikt. Hoe de browser zich wat snelheid betreft tot Safari verhoudt, laat het bedrijf in het midden. Firefox gebruikt tevens 30 procent minder werkgeheugen dan Chrome en laadt meerdere tabbladen sneller tegelijk in.

Ook opvallend aan Firefox 57 is de nieuwe ‘Photon’-interface. De webbrowser oogt een stuk moderner en vooral minimalistischer dan eerdere versies. Bovendien hebben de ontwikkelaars ervoor gezorgd dat Firefox er op alle schermen goed uitziet; het maakt dus niet of je een iPhone of Mac(Book) gebruikt.

Download Firefox voor iOS in de App Store (gratis)

Firefox: Private, Safe Browser

Mozilla

Gratis via App Store

3. Bellen met Sinterklaas

De app die dit weekend direct naar de bovenste regionen van de App Store hitlijsten schoot was de Bellen met Sinterklaas-app. Met deze app kun je een persoonlijk telefoontje van de Sint aanvragen, of een sms-bericht sturen waar de Goedheiligman vervolgens zelf op reageert.

Ook kun je met de voicemailfunctie tal van andere leuke functies gebruiken. Door in de app wat informatie in te vullen, weet de Sint immers precies wat hij tegen het kind aan de andere kant van de lijn moet zeggen. Is het al pakjesavond? Dan vertelt de Sint je met deze app waar de pakjes verstopt liggen.

Download Bellen met Sinterklaas in de App Store (gratis)

Bellen met Sinterklaas!

First Class Media B.V.

Gratis via App Store

4. I Am The Hero

I Am The Hero is een klassieke beat ’em up-game die onlangs voor iOS verscheen. Het spel staat volledig in het teken van de actie: je slaat je een weg heen door alle werelden door allerlei verschillende moves te gebruiken. Dat ziet er behoorlijk spectaculair uit, zeker omdat het spel een toffe grafische stijl heeft, die doet denken aan games van vroeger.

De game biedt een verhaalmodus, waarin je als ‘Hero’ achter een groep schurken aan gaat om uit te zoeken welke kwade plannen ze hebben. Ben je de singleplayermodus even zat, dan kun je aan de slag met de ‘Survival Mode’, waarin het de bedoeling is om het zo lang mogelijk vol te houden tegen golven van vijanden. I Am The Hero kost 2,29 euro, maar bevat geen in-app aankopen.

Download I Am The Hero in de App Store (2,29 euro)

I Am The Hero

极光计划

€ 2,29 via App Store
Helaas, deze app is uit de App Store verwijderd

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen