De 8 leukste iOS-apps in de App Store week 46 – 2016

Wouter Nijsen
20 november 2016, 16:12
4 min leestijd
De 8 leukste iOS-apps in de App Store week 46 – 2016

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten. Deze nieuwe apps, games en updates van bestaande apps mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 46 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps van deze week op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Je merkt daar echter weinig van, omdat slechts een fractie ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone wel wat nieuwe apps kan gebruiken, dan ben je hier aan het goede adres.

Fotoscan van Google Foto's

Google LLC

Gratis via App Store

Wat is de makkelijkste manier om je fysieke foto’s in te scannen om deze voor altijd in de cloud te bewaren? Google heeft het antwoord met de nieuwe app PhotoScan. Met deze app gebruik je de camera van je toestel om van verschillende kanten een scan van de fysieke foto te maken. PhotoScan plakt de verschillende delen dan bij elkaar om één digitale foto te creëren van hoge kwaliteit. PhotoScan maakt dit proces bovendien zo makkelijk mogelijk.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store

Het eindelijk mogelijk om te videobellen met WhatsApp. De functie is al tijden getest in een bèta, maar komt nu voor iedereen beschikbaar. Met de nieuwe videobeloptie kun je gratis videogesprekken voeren met je contactpersonen. Bij chatgesprekken vind je nu rechtsboven een videocameraatje. Tik je hierop, dan kun je direct een videogesprek starten met de betreffende contactpersoon. Let er wel op dat videogesprekken veel meer MB’s verbruiken dan audiogesprekken.

Me van Tinybop

Tinybop Inc.

€ 4,99 via App Store

De nieuwe app Me van Tinybop is gemaakt voor kinderen. In de creatieve app kunnen ze in alle veiligheid zichzelf presenteren, zonder profielfoto’s. Hierdoor weet je als ouder dus ook zeker dat er geen foto’s van je kind online verschijnen. Wel kunnen kinderen een representatie van zichzelf maken in een creatieve editor. Denk hierbij aan het combineren van verschillende hoofdvormen, huidskleuren, kapsels enzovoort.

Reddit

reddit

Gratis via App Store

Er staan verschillende apps in de App Store waarmee je op een overzichtelijke manier door Reddit kunt scrollen. Toch heeft het bedrijf dit jaar eindelijk ook een eigen officiële app uitgebracht. Met succes, want ‘Reddit: The Official App’ heeft in de App Store een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren. Vooralsnog was de app enkel op een iPhone te gebruiken, maar met de nieuwste update werkt de app ook op het grotere scherm van een iPad. Handig!

Google Translate

Google LLC

Gratis via App Store

Google gaat zogenaamde ‘Neural Machine Translation’ toepassen in de Translate-app. Het is een techniek die al langer toegepast wordt bij andere vertaalsystemen, maar die nu ook geïmplementeerd wordt door Google. Met deze techniek kijken de computers van Google niet naar losse woorden, maar complete zinnen bij het verhalen. Zo krijg je zinnen die niet alleen beter vertaald zijn, maar ook duidelijker om te lezen.

Second Canvas Mauritshuis

Mauritshuis

Gratis via App Store

Met de Second Canvas Mauritshuis-app kun je dichterbij bekende schilderijen komen dan ooit te voren. Het aanbod is wat aan de lage kant voor een app die 1,99 euro kost, maar toch is het de moeite waard als je liefhebber bent van bijvoorbeeld ‘Meisje met de parel’ van Vermeer, ‘De anatomische les van Dr Nicolaes Tulp’ van Rembrandt of ‘Het aardse paradijs met de zondeval van Adam en Eva’ van Rubens en Brueghel. Je krijgt de kans om deze en de andere werken rustig te bestuderen, met ondersteuning van een audiotour en informatie van experts.

RollerCoaster Tycoon® Touch™

Atari

Gratis via App Store

Er staat een nieuwe Rollercoaster Tycoon-game in de App Store. In Rollercoaster Tycoon Touch bouw je uiteraard weer je eigen pretpark, waarbij je probeert zo snel mogelijk te groeien, leuke attracties te plaatsen en winkels een plekje te geven. De game is behoorlijk uitgebreid en bovendien gratis te downloaden. Wel zijn er flink wat in-app aankopen aanwezig, om bijvoorbeeld munten en tickets aan te schaffen.

Tayasui Sketches Pro

Tayasui.com

€ 6,99 via App Store

Ook deze week heeft Apple een gratis App van de Week gekozen, en ditmaal is dat Tayasui Sketches Pro geworden. Met deze teken-app kun je gemakkelijk schetsen maken, of ze uitwerken tot een prachtige tekening. De app geeft je allerlei verschillende gereedschappen om mee te spelen. Denk bijvoorbeeld aan een digitale pen, viltstift, oliepastel en airbrush. Op de iPad kun je bovendien tekst en vormen aan je creaties toevoegen. Tekeningen kun je vervolgens in verschillende mappen plaatsen, waardoor je goed het overzicht kunt behouden.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu