De 9 leukste iOS-apps in de App Store week 45 – 2015

Wouter Nijsen
8 november 2015, 15:50
4 min leestijd
De 9 leukste iOS-apps in de App Store week 45 – 2015

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week heeft de App Store er weer duizenden nieuwe apps bijgekregen. Zo verscheen de Voetbal Inside-app, konden we aan de slag met de Nederlandse app Yippie en kreeg WhatsApp een update.

Live Pictures Cam & GIF-maker: delen op Facebook, Twitter & Instagram

Voros Innovation

€ 2,29 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Met de nieuwe iPhone 6S en 6S Plus kunnen mooie Live Foto’s geschoten worden. Heb jij een oudere iPhone, dan is dat helaas niet mogelijk, onder meer omdat 3D Touch ontbreekt. Met de app Live Pictures Cam lukt het je toch. In principe wordt er drie seconden aan video opgenomen, maar je kunt ook kiezen voor vier, vijf of acht seconden. Gedurende het maken van de foto zie je aan de rode rand rond de cameraknop hoe lang het nog duurt.


De nieuwe Nederlandse app Yippie laat je aanbiedingen vergelijken tussen offline winkels en webshops. Volgens de makers heb je daardoor meer zekerheid om de beste deal te krijgen. De app werkt op twee manieren. Je kunt zoeken naar producten door middel van een zoekbalk. Daar vul je de naam van het product in, waarna je een lijst krijgt met aanbieders. Ook kun je de barcode van het product scannen met de iPhone-camera.

Rayman Fiesta Run

Ubisoft

€ 3,49 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Rayman Fiesta Run werd eind 2013 uitgebracht, maar is wat ons betreft nog steeds één van de beste iOS-games. Het spel is door Apple gekozen als de App van de Week, waardoor je het tot volgende week donderdag gratis kunt downloaden. In de game rent Rayman automatisch door de levels en het is jouw taak om op het juiste moment te springen, klauteren, slaan of vliegen. De game speelt lekker weg en biedt altijd genoeg uitdaging.

NYT VR - New York Times

The New York Times Company

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Een nieuw initiatief van The New York Times zorgt ervoor dat je onderdeel wordt van een verslag of documentaire. Daarvoor heb je alleen de app NYT VR en een Google Cardboard nodig. Een nieuwe video is The Displaced, een verhaal over mensen die door oorlog het land uit moeten vluchten. In 11 minuten volg je drie kinderen die hun verhaal vertellen. Hiermee brengt The New York Times de realiteit naar virtual reality, wat een nieuwsverhaal misschien nog wel wat heftiger maakt.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store

Begin oktober doken er opeens mysterieuze blauwe linkjes op in WhatsApp. De chatdienst bleek tijdsaanduidingen te markeren, waardoor er gemakkelijker afspraken gepland konden worden. De blauwe linkjes, die door veel gebruikers als irritant en onnodig werden ervaren, zijn nu verwijderd in WhatsApp.

VTBL

RTL Nederland B.V.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

De app van het populaire televisieprogramma Voetbal Inside is nu te downloaden voor de iPhone, iPad en Apple Watch. De applicatie biedt naast nieuws en voetbaluitslagen ook eigen videocontent, gemiste uitzendingen en manieren om actief mee te doen aan een uitzending van het voetbalprogramma. Er is zelfs een derde helft, waar Johan, René en Wilfred nog even napraten over het laatste voetbalnieuws.

Neko Atsume: Kitty Collector

Hit-Point Co., Ltd.

Gratis via App Store

Het idee van Neko Atsume is dat je een omgeving creëert waar katten zich prettig voelen. Daarvoor bouw je bijvoorbeeld krabpalen, ballen of voederbakjes. Deze objecten worden in de Engelse versie goodies genoemd. Doe je het goed, dan komen er vanzelf katten binnen wandelen. De katten die je op deze manier verzamelt kun je bekijken in je Catbook. Tevens kun je foto’s van de beestjes maken in hun omgeving.

Progress to 100

Ludosity AB

€ 0,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Progress to 100 is een bijzondere puzzelgame. Allereerst door het strakke design. Elk level in deze game bestaat uit een zwart scherm met witte letters. Het doel van de game is om elk scherm wit te krijgen. Schermen krijg je wit door de summiere instructies op te volgen. De game maakt op leuke manieren gebruik van alle opties van je iPhone of iPad. Zo kun je je iOS-apparaat draaien, of de camera en microfoon gebruiken.


The Room Three is wederom een mysterieus verhaal met lastige puzzels. Dit keer begin je in een treincoupé die je helemaal voor jezelf hebt. Een duister figuur genaamd The Craftsman lokt je naar een eiland waar je een serie aan puzzels moet oplossen om een mysterie te ontrafelen. Dat begint vrij gemakkelijk, maar wordt al snel lastiger en lastiger. De game is opgedeeld in verschillende hoofdstukken en secties.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu