De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 45 – 2018

Florence Peeters
11 november 2018, 16:08
3 min leestijd
De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 45 – 2018

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 45 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone of iPad wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. FIFA Voetbal

EA Sports heeft de mobiele variant van de razendpopulaire voetbalgame FIFA flink vernieuwd. Waar de app voorheen een slap aftreksel was van het daadwerkelijke spel, geeft de laatste update FIFA Mobile een aantal leuke verbeteringen. In feite is de game volledig opnieuw ontworpen, want de zogenaamde game engine is helemaal vernieuwd.

Deze bepaalt de werking van een spel. Hierdoor is de gameplay veranderd en zijn de graphics en het gebruik van kunstmatige intelligentie sterk verbeterd. De belangrijkste toevoeging is dat je nu in realtime wedstrijden kunt spelen tegen andere spelers van over de hele wereld. Om jezelf te verbeteren, speel je tegen een AI-trainer, die zelf ook steeds sterker wordt. Daag je vrienden uit, of vecht om een plekje in het klassement.

FIFA Voetbal

Electronic Arts

Gratis via App Store

2. Flitsmeister

Flitsmeister breidt de mogelijkheden van zijn app stukje bij beetje steeds meer uit. De laatste update voegt weer een fijne feature toe, waardoor de app steeds beter in het rijtje tussen Apple Maps, Google Maps en Waze gaat passen.

Voortaan raak je met Flitsmeister namelijk nooit meer je geparkeerde auto kwijt. Wanneer je de auto ergens parkeert, komt er nu automatisch een pin te staan op die locatie. Verder is de mogelijkheid toegevoegd om waarschuwingen voor wegwerkzaamheden of slecht wegdek op je huidige weg te dempen.

Flitsmeister

Flitsmeister B.V.

Gratis via App Store

3. Piffle

Holedown was een succesgame waarin je naar beneden moest schieten, maar de nieuwe game Piffle laat je gewoon naar boven knallen. Het spel draait volledig om katten; zo zijn de blokken die je weg moet schieten bijvoorbeeld miauwende kattenkopjes.

Piffle is meer geschikt voor de jongere games onder ons. Levels zijn makkelijker uit te spelen en het duurt langer voordat levels wat moeilijker worden. Speel jezelf een weg omhoog door de miauwende viervoeters door er balletjes op af te vuren.

Piffle

HIPSTER WHALE

Gratis via App Store

4. IKEA Place

De IKEA is een winkel die je al snel helemaal leeg koopt wanneer je een nieuwe inrichting nodig hebt. Extra handig dus dat de Zweedse meubelgigant de app IKEA Place in het leven heeft geroepen. Hiermee kan je met behulp van augmented reality meubels in je huis ‘plaatsen’. Zo check je gemakkelijk welke kleur het mooist staat en of het wel past bij de rest van je huis.

De app heeft een grote update gehad, en maakt nu gebruik van Apples ARKit 2. Hierdoor scant de app de ruimte veel sneller en nauwkeuriger. Verder switch je nu gemakkelijker tussen kleuren en stijlen bij een product. Tot slot is er over ieder product uitgebreidere informatie beschikbaar.

IKEA Place

Inter IKEA Systems B.V.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen