Vodafone Topdeal: de iPhone 12 tijdelijk extra scherp geprijsd!

De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 45 – 2017

Rick van der Veer
12 november 2017, 16:21
4 min leestijd
De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 45 – 2017

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 45 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone, iPad of iPod touch wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. Apollo

Verschillende ontwikkelaars hebben moedige pogingen gedaan om een goede Reddit-app te maken. Baconreader is bijvoorbeeld een hele aardige poging en eind 2016 verscheen er eindelijk een officiële app, die prima in orde is. Deze apps worden echter omver geblazen door Apollo, gemaakt door een ex-medewerker van Apple.

Qua design voelt Apollo echt thuis op een iPhone. De app is modern en strak, zonder teveel afleiding. Als je scrollt krijg je in de grote modus mooie afbeeldingen te zien met duidelijke titels. Daaronder staat hoelang geleden het is geplaatst, hoeveel reacties er zijn en hoeveel punten de post heeft. Met de pijltjes rechtsonder geef je een upvote of een downvote. Ook is een compacte modus mogelijk voor meer overzicht.

Download Apollo in de App Store (gratis)

Apollo for Reddit

Christian Selig

Gratis via App Store

2. Focus

Focus is één van onze favoriete apps op het gebied van productiviteit en helpt je om meer gedaan te krijgen in dezelfde tijd. De app helpt je om in korte tijdsblokken geconcentreerd te werken. Zo herinnert de app je er iedere 25 minuten aan om een korte pauze van vijf minuten te nemen, en een langere pauze na vier van deze sessies.

De app helpt je daarnaast met het bijhouden van een takenlijst, waarbij je je op één taak tegelijk richt. Aan het eind van de maand kun je inzien hoe productief je bent geweest, want de app stelt een overzicht van je tijd voor je samen. Daarnaast kun je Focus ook op je Mac of Apple Watch gebruiken. De nieuwste update voegt bovendien ondersteuning voor de iPhone X toe.

Download Focus in de App Store (gratis)

Focus - Time Management

Meaningful Things GmbH & Co. KG

Gratis via App Store

3. Afterlight 2

Afterlight, de populaire foto-app voor iOS, heeft een nieuwe versie gekregen ter ere van zijn vijfjarig bestaan. Afterlight 2 bouwt voort op de originele app, maar voegt een nieuw ontwerp toe om de app gebruiksvriendelijker te maken. Daarnaast zijn er nieuwe opties voor typografie toegevoegd, en is het werken met lagen volgens de makers intuïtiever geworden.

Afterlight 2 is niet gratis, maar voor zo’n drie euro koop je wel meteen de volledige app, zonder dat er nog in-app aankopen nodig zijn. Voor die prijs krijg je ook toegang tot kant-en-klare ontwerpen van de makers van de app, die je weer in je eigen afbeeldingen kunt gebruiken.

Download Afterlight 2 in de App Store (3,49 euro)

Afterlight — Photo Editor

Afterlight Collective, Inc

Gratis via App Store

4. South Park: Phone Destroyer

South Park: Phone Destroyer brengt de personages van de gelijknamige serie naar je iPhone of iPad. Het spel omvat een volledig nieuw verhaal om doorheen te spelen, waarbij je verschillende karakters en vijanden uit de serie voorbij ziet komen. Door vijanden te verslaan krijg je muntjes, waarmee je kaarten kunt verdienen. Die kaarten staan gelijk aan karakters, die je vervolgens in gevechten kunt inzetten.

Ben je fan van eerdere South Park-games, zoals The Stick of Truth, dan is Phone Destroyer een must-have voor jou. Let wel op: de game is gratis, maar biedt in-app aankopen om sneller nieuwe kaarten met personages vrij te spelen.

Download South Park: Phone Destroyer in de App Store (gratis)

South Park: Phone Destroyer™

Ubisoft

Gratis via App Store

5. Clips

Clips, Apples simpele video-app, is nog geen jaar uit, maar heeft wel net zijn eerste grote update gekregen. Versie 2.0 bevat een aantal toffe nieuwe functies, waaronder Selfie Scenes voor de iPhone X. Zo kun je de TrueDepth-camera gebruiken om een selfie te nemen in een andere wereld, waarbij je kunt kiezen uit verschillende omgevingen. Daarnaast kun je nieuwe stickers, filters en andere effecten op je beeld toepassen.

Volgens Apple is Clips een simpele, gebruiksvriendelijke manier om leuke video’s te maken. Dat geldt voor versie 2.0 nog steeds, dankzij de vier nieuwe tabbladen onderin beeld. Ook heeft versie 2.0 nu iCloud-ondersteuning, zodat je werk tussen verschillende apparaten te delen is.

Download Clips in de App Store (gratis)

Clips

Apple

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen