De 7 leukste iOS-apps in de App Store week 45 – 2016

13 november 2016, 16:15
3 min leestijd
De 7 leukste iOS-apps in de App Store week 45 – 2016

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten. Deze nieuwe apps, games en updates van bestaande apps mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 45 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps van week 45

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Je merkt daar echter weinig van, omdat slechts een fractie ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone wel wat nieuwe apps kan gebruiken, dan ben je hier aan het goede adres.

Apple Support

Apple

Gratis via App Store

In een opvallende zet heeft Apple een nieuwe Apple Support-app gepubliceerd in de App Store. Niet wereldwijd, maar eerst enkel in Nederland. Na het inloggen met je Apple ID kun je in de app op verschillende manieren support ontvangen van Apple. Bij elk apparaat kun je een lijst met onderwerpcategorieën oproepen. Bijvoorbeeld ‘Batterij, voeding en opladen’ of ‘Reparaties en fysieke schade’. Elke categorie heeft een flinke lijst met subonderwerpen. Tik je daar je onderwerp aan, dan laat de app weten of je bijvoorbeeld het beste met Apple kunt bellen of even langs kunt gaan.

Snapchat

Snap, Inc.

Gratis via App Store

Snapchat heeft de iOS-app een update gegeven, waardoor je nu Wereldlenzen kunt gebruiken. We kennen allemaal de mogelijkheid om onze selfies op te leuken met hondentongen, hertenhoofdjes of door het wisselen van gezicht met een ander. Nu kun je deze gekkigheid dus ook uithalen met je omgeving. Je krijgt zeven lensopties om uit te kiezen. Bijvoorbeeld eentje waarmee het lijkt dat het sneeuwt en eentje waardoor er overal hartjes verschijnen.

GIPHY: The GIF Search Engine

Giphy, Inc.

Gratis via App Store

We krijgen maar geen genoeg van gifs. Op slechte dagen worden we opgevrolijkt door bewegende plaatjes van kleine dieren en op goede dagen ook. Gifs geven ons in tweets, chats en andere plekken de mogelijkheid om onze emoties te uiten. Soms kun je iets niet anders zeggen, dan met een Beyoncé-gif. Je favoriete gifs terugvinden is de stortvloed aan bewegende plaatjes in de Giphy-database, is echter best een gedoe. Daarom heeft de Giphy-app voor iOS nu een update gekregen, zodat je jouw favoriete gifs kunt bewaren en weer kunt terugvinden.

Flitsmeister

Flitsmeister B.V.

Gratis via App Store

Flitsmeister is al jaren de app bij uitstek om tijdens het rijden op de hoogte te blijven van flitspalen, files en andere obstakels op de weg. Vanaf Flitsmeister 6.0 ziet de app er anders uit, met een design dat vooral overzichtelijker is. De knoppen zijn groter, de kleuren feller en zo is er meer gedaan om de app zo gemakkelijk mogelijk te maken voor mensen die achter het stuur zitten.

PayPal

PayPal, Inc.

Gratis via App Store

Met de app van PayPal was het al gemakkelijk om geld te versturen en te ontvangen, maar nu kan het zelfs zonder de app aan te raken. Voor iedereen met een iPhone en iOS 10 is het mogelijk om met je stem een betaling te doen. Geld versturen kan voortaan met een stemopdracht. Zeg bijvoorbeeld: “Hé Siri, stuur 10 euro naar Rick van der Veer via PayPal”. Het geld wordt dan vanzelf overgemaakt.


iBooks StoryTime is een app voor Apple TV die een selectie kinderboeken uit de iBooks Store kan voorlezen aan kinderen. Dit gebeurt door middel van geluidseffecten, ondertitels op het scherm en het aannemen van verschillende stemmen voor de karakters uit een verhaal. Op deze manier kunnen kinderen gemakkelijker en leuker hun leesvaardigheid verbeteren.

Gmail - E-mail van Google

Google

Gratis via App Store

Het heeft even geduurd, maar Google heeft de officiële Gmail-app een gloednieuw uiterlijk gegeven. Weg is de wat rommelige indeling om een kleurrijk ontwerp met heldere witte en rode kleuren te tonen. Dit maakt je inbox direct een stuk overzichtelijker dan voorheen en zorgt ervoor dat teksten beter leesbaar zijn.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu