De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 44 – 2018

Florence Peeters
4 november 2018, 16:11
3 min leestijd
De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 44 – 2018

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 44 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone of iPad wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. Halide Camera

Camera-app Halide speelt slim in op een cameragebrek van de iPhone XR. De XR heeft een enkele cameralens, maar ondersteunt dankzij slimme camerasoftware toch de Portretmodus. Deze herkent echter alleen personen. Dit kan wel met de dubbele cameralens van de iPhone XS. In een grote iOS-update laat Halide zien dat je dit gebrek gewoon softwarematig kan oplossen.

De update voegt een Depth-knop toe aan de Portretstand van de app. Hierdoor kun je met een XR naast mensen voortaan ook objecten of dieren fotograferen met een bokeh-effect. Verder heeft Halide nu Smart RAW, een aangepaste versie van RAW-fotografie die dit soort foto’s op de iPhone XR verbetert.

Halide Mark II

Lux Optics Incorporated

Gratis via App Store

2. Old School Runescape

De favoriete multiplayer RPG uit je jeugd is eindelijk op de iPhone en iPad te vinden. Old School RuneScape staat nu namelijk in de App Store . De game was vroeger ontzettend populair en werd voornamelijk via een webbrowser gespeeld. Door de jaren heen is het MMORPG-spel flink veranderd, waardoor in 2013 Old School RuneScape ontstond.

Nu kun je deze oorspronkelijke RuneScape-versie ook op je telefoon spelen. Ontdek de grote open wereld vol andere spelers en voltooi quests om sterker te worden. Speel je Old School RuneScape ook op de pc, dan kun je moeiteloos switchen tussen de twee apparaten. Voor smartphones is het namelijk dezelfde game als op de pc.

Old School RuneScape

Jagex

Gratis via App Store

3. Shazam

Shazam heeft een iOS-update gekregen van eigenaar Apple. Voortaan ondersteunt de app Instagram Stories. Hierdoor kun je nummers delen in je Instagram Stories die je ontdekt hebt via Shazam. Door de nieuwe feature kun je Instagram-volgers laten zien wat je luistert.

Bij het gedeelde nummer staat hoe vaak het is opgezocht via Shazam. Ook kunnen mensen direct doorklikken naar het liedje om deze te luisteren en meer details te checken. Delen naar je Instagram Stories gaat gemakkelijk via het menu delen, nadat je een nummer hebt gevonden via de muziekherkenning-app.

Shazam

Apple

Gratis via App Store

4. Watchify

Eindelijk is er een app die je Spotify via je Apple Watch laat gebruiken. Watchify zorgt ervoor dat je vanaf je horloge Spotify bedient waarna de muziek op je iPhone afspeelt. Zie het als een afstandsbediening. Vanuit de app kun je op drie manieren nummers opzetten: via het overzicht van liedjes, de meest afgespeelde nummers of een afspeellijst.

Ook fijn is dat je podcasts kan aanzetten. Spotify heeft jaren geleden beloofd met een app voor de Apple Watch te komen, vooralsnog zonder resultaat. Bovendien is Watchify gratis, tegenover het betaalde Nuuzic dat hetzelfde doet.

Watchify

Maxim Rabiciuc

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Bron afbeelding: Shazam
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen