De 7 leukste iOS-apps in de App Store week 44 – 2016

Lars Paijmans
6 november 2016, 16:13
3 min leestijd
De 7 leukste iOS-apps in de App Store week 44 – 2016

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten. Deze nieuwe apps, games en updates van bestaande apps mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 44 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps van week 44

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Je merkt daar echter weinig van, omdat slechts een fractie ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone wel wat nieuwe apps kan gebruiken, dan ben je hier aan het goede adres.

Rabobank

Rabobank Nederland

Gratis via App Store

Het heeft even geduurd, maar de Rabo Bankieren-app van ondersteunt sinds deze week eindelijk de Touch ID-vingerafdrukscanner van de iPhone. Hierdoor kun je voortaan ook zonder inlogcode, met het topje van je vinger veilig inloggen. Niet iedereen is echter blij, de functie werkt namelijk niet voor klanten die meerdere profielen op hun rekening hebben.

Instapaper

Instant Paper, Inc.

Gratis via App Store

Later-lezen-app Instapaper is sinds deze week gratis te gebruiken, waardoor Pocket er een geduchte concurrent bij heeft gekregen. Instapaper maakt het makkelijk om online teksten op te slaan, zodat je ze later op je gemakje kunt lezen. Omdat alle verhalen lokaal worden opgeslagen op je iPhone of iPad, heb je geen internetverbinding nodig om deze artikelen later te openen.

Hype - Interactive Live Video

Intermedia Labs

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Vine verdwijnt, maar Hype verschijnt. De makers van het platform voor korte filmpjes keren terug met deze livestream-app. Hype moet het makkelijk maken om een stream op te zetten, terwijl je nog steeds genoeg keuzes hebt om deze helemaal naar eigen smaak in te delen. Kies bijvoorbeeld een gif die zich op de achtergrond afspeelt, of wijzig het formaat van je video.

Houseparty

Life On Air, Inc

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

De grote hit in de App Store van dit moment is Houseparty. Livestream-app Meerkat gooide het roer een paar weken geleden om en dat is te merken: Houseparty is een hit, wat vooral komt door de simpele manier om een videogesprek met meerdere mensen tegelijk op te zetten. Leuk als je thuis zit en toch nog even met je vrienden wil praten.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store

WhatsApp is nog steeds de meest populaire berichtendienst, maar nieuwe functies laten vaak wel erg lang op zich wachten. Gelukkig maar dat gif-ondersteuning sinds deze week eindelijk goed werkt. Vanuit WhatsApp kun je nu naar een gif zoeken, deze bewerken en vervolgens versturen. Reken er maar op dat je steeds minder foto’s en berichten gaat sturen, want de duizenden gifjes die tot je beschikking staan zijn een stuk sneller en leuker.

Pokémon GO

Niantic, Inc.

Gratis via App Store

Niantic doet zijn best om mensen weer enthousiast te maken voor Pokémon GO. De app krijgt daarom twee updates waarin er dagelijkse bonussen worden toegevoegd en minder vaak dezelfde Pokémon verschijnen. Wanneer de update precies verschijnt is niet duidelijk, maar dit zou er wel eens voor kunnen zorgen dat mensen terugkeren naar deze eens zo populaire iPhone-game.

Flo - Driving insights

Decos Mobile Solutions BV

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

De Nederlandse app Flo wil bewust autorijden toegankelijk maken. Leg je iPhone in de auto en je rijgedrag wordt vanzelf beoordeeld. Daar komt deze week een extra leuk competitief element bij. Je kunt vanaf nu namelijk je vrienden uitdagen, zodat je in realtime beoordeeld en vergeleken kan worden met hoe je vrienden zich op de weg gedragen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu