De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

De 10 leukste iOS-apps in de App Store week 43 – 2015

Wouter Nijsen
25 oktober 2015, 15:49
4 min leestijd
De 10 leukste iOS-apps in de App Store week 43 – 2015

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week heeft de App Store er weer duizenden nieuwe apps bijgekregen. Zo bracht Instagram een nieuwe iOS-app uit, kreeg navigatie-app Waze een grote update en werd Google Chrome geoptimaliseerd voor iOS 9.

Waze-navigatie en live verkeer

Waze Inc.

Gratis via App Store

De populaire navigatie-app Waze is voorzien van een update. Waze 4.0 heeft een compleet nieuw design, waarmee het makkelijker moet zijn om je locatie, bestemming of aankomsttijd te delen maar ook om melding te doen van files of controles. Ook is de app voorzien van een nieuw routescherm, waarin alle verkeersinformatie wordt verzameld. Zo zie je hier meldingen, maar ook alternatieve routes en de mogelijkheid om jouw aankomsttijd te versturen.

HartslagNu

Doczero

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Stichting Hartslag geeft burgerhulpverleners een melding als er bij hen in de buurt iemand getroffen wordt door een hartaanval. De HartslagNu-app loodst je nu naar de juiste plek, zodat jij als burgerhulpverlener EHBO kunt verlenen. Aangeraden wordt om je locatievoorziening op altijd in te stellen, zodat de app ziet waar je je bevindt en of je in de buurt bent. Volgens de Stichting gebruikt de app echter niet continu je GPS-signaal.

Boomerang from Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Het nieuwe Instagram Boomerang is bedoeld voor extreem korte ‘filmpjes’. Je kiest de camera aan de voor- of achterzijde en je drukt op de sluiterknop. De app maakt dan heel snel een reeks met foto’s, die hij vervolgens aan elkaar plakt als een filmpje van maximaal een seconde. Het filmpje speelt van voor naar achteren af en vervolgens van achter naar voren. Dat herhaalt zichzelf constant, zodat je soort gifje krijgt.

Candidate – Dating App

Schneider Holding WP GmbH

Gratis via App Store

Heb jij ook genoeg van het beoordelen van mensen op hun uiterlijk en ben je meer op zoek naar een manier om te beslissen of de persoon achter de foto bij jou past? Dan is Candidate wellicht de dating-app voor jou. In de app swipe je verder op basis van de antwoorden die iemand geeft op vooraf ingestelde vragen. Ook jij moet een aantal vragen beantwoorden als je wilt matchen.

ASICS Runkeeper: Hardloop App

FitnessKeeper, Inc.

Gratis via App Store

WatchOS 2 maakt het mogelijk om Apple Watch-apps direct vanaf het slimme horloge te draaien. De populaire hardloop-app Runkeeper maakt door een update optimaal gebruik van watchOS 2, waardoor het voortaan mogelijk is om een rondje te hardlopen zonder dat je je iPhone hoeft mee te nemen. Met de app kun je je gelopen tijd, gemiddelde snelheid en afgelegde afstand bijhouden.

Google Chrome

Google LLC

Gratis via App Store

Google Chrome voor iOS heeft een update gekregen waardoor de app voortaan overweg kan met de nieuwe opties van iOS 9. Split View maakt het mogelijk om Chrome naast andere geüpdatete apps te gebruiken. Slide Over laat je Chrome langs de zijkant het beeld in en uit vegen, zonder dat je hierdoor de andere openstaande app verlaat. Met de Picture in Picture-modus plaats je een video of FaceTime-gesprek rechtsonder in Chrome.

Please, Don't Touch Anything

ForwardXP

€ 5,99 via App Store

Please, Don’t Touch Anything is een spelletje voor de meer doorgewinterde puzzelaar, die wel houdt van cryptische aanwijzingen. De bedoeling van dit spelletje is dat je zoveel mogelijk eindes vrijspeelt. Dat lijkt in het begin vreemd, want er is maar één knop en daar mag je niet aankomen, maar wat gebeurt er als je dat wel doet? En wat als je er vaker dan eens op drukt?


Nadat in augustus WhatsApp Web met iPhone-ondersteuning verscheen, is nu ook een versie voor de iPad uitgebracht. De onofficiële chat-app is niet door WhatsApp zelf gemaakt, maar maakt wel gebruik van de servers van de chatdienst. Omdat Messenger for WhatsApp je verbindt met de servers van WhatsApp, kun je op je iPad de gesprekken die je op je iPhone voert via WhatsApp voortzetten.


Met de Nederlandse app Findur kun je zien welke kleding in jouw omgeving wordt verkocht. Dan ga je daarna niet voor niks naar de betreffende winkel. Op een kaart in de app kun je aangeven waar je bent en vervolgens schotelt de app je kleding voor die in de buurt in de winkel ligt. De dienst is nog niet bruikbaar in het hele land, maar in de meeste grotere steden zijn wel een aantal winkels die meedoen met Findur.

Dr. Panda Postbode

Dr. Panda Ltd

€ 3,99 via App Store

Je raadt het al: Dr. Panda’s Postbode is duidelijk gericht op jongere spelers. In het spel kruip je in de huid van een postbezorgende panda op een fiets die je simpel bestuurt door de juiste richting op te drukken. De game heeft geen regels, punten of een tijdslimiet, dus je kunt in je eigen tempo de vier spelwerelden ontdekken en kennismaken met alle dieren.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu