De 6 leukste iOS-apps in de App Store week 43 – 2016

Lars Paijmans
30 oktober 2016, 16:15
3 min leestijd
De 6 leukste iOS-apps in de App Store week 43 – 2016

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten. Deze nieuwe apps, games en updates van bestaande apps mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 43 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps van week 42

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Je merkt daar echter weinig van, omdat slechts een fractie ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone wel wat nieuwe apps kan gebruiken, dan ben je hier aan het goede adres.

Leukste iOS-apps

Pokémon GO

Niantic, Inc.

Gratis via App Store

Eind deze maand is het weer tijd voor Halloween en dat is voor de makers van Pokémon GO reden genoeg voor een feestje. Vanaf woensdag 26 oktober tot en met dinsdag 1 november gelden daarom enkele bonussen. Je zult allereerst meer griezelige Pokémon tegenkomen, namelijk Zubat, Golbat, Gastly, Haunter Gengar, Drowzee en Hypno. Daarnaast kun je tijdens deze dagen ook veel meer candy verzamelen, zodat je sneller je Pokémon kunt evolueren. Dit is uiteraard een verwijzing naar het snoep verzamelen door verkleed langs huizen te gaan.

Always Hello

Banda B.V.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Always Hello zegt zelf een wereld voor zich te zien ‘waarin contactgegevens altijd kloppen’. De app wil daarbij helpen door adresboeken te vernieuwen. Jij houdt zelf bij wat een ander voor informatie over je heeft, zodat je altijd bereikbaar bent via de juiste weg. Om Always Hello te doen slagen, moet er eigenlijk een heel grote groep gebruikers komen, en dat is voor nieuwe apps enorm lastig om voor elkaar te krijgen, dat zie je bijvoorbeeld ook bij sociale netwerken die een voet tussen de deur proberen te kijken. Nu is Always Hello een andere app, maar die heeft wel gebruikers nodig met accounts. Daarbij komt dat Always Hello nog niet beschikbaar is voor Android, al gebeurt dat binnenkort.

Google Allo

Google LLC

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Google wil berichtendiensten als WhatsApp en iMessage letterlijk te slim af zijn. Door de nieuwe Google Assistant bij Allo in te bouwen. Deze is vanaf versie 2.0 van de app dichterbij dan ooit, dankzij de nieuwe microfoonknop. Door deze in te drukken kun je een stemopdracht aan de Google Assistant geven, net zoals je dat bij Siri doet. Het grote verschil hierbij is dat de Assistent je aanmoedigt om een gesprek te voeren, in plaats van slechts een enkele spraakopdracht te versturen. Je opent deze spraakfunctie door het chatgesprek met de Assistant te openen en vervolgens op de Microfoon te tikken.

Mini Metro

Dinosaur Polo Club

€ 4,99 via App Store

In Mini Metro moet je metrolijnen aanleggen. Dit gebeurt abstract, alsof je de kaart van een metrogebied tekent. Elke kleur is een andere lijn. Deze lijnen leg je langs stations die constant passagiers te vervoeren hebben. De truc is om de vraag naar metro’s constant te kunnen bijbenen en de passagiers op tijd naar hun doel te brengen. Er passen maar een beperkt aantal mensen in een metro en als een station te vol staat is het game over. Van een rustgevende ervaring verandert de game daarom al snel in een stressvol geheel waarin je goed moet kijken en snel beslissingen moet maken. Erg leuk en verrassend moeilijk.

Skype

Skype Communications S.a.r.l

Gratis via App Store

Skype heeft haar app een update gegeven om spraakassistent Siri te ondersteunen. De digitale bel-app ondersteunde CallKit al, maar nu kun je dus ook iemand een bericht sturen door het aan Siri te vragen. Apple opende Siri voor ontwikkelaars met de komst van iOS 10.

Sembl

Artgig Studio

Gratis via App Store

Als je nog een artistieke puzzelgame zoekt voor het weekend, hoef je niet verder te kijken dan Sembl. Deze app laat je meer dan 190 puzzels oplossen waarvan het principe heel simpel is: boots het symbool na dat bovenin beeld zichtbaar is en je bent klaar om naar het volgende level te gaan. Zoals altijd is dit in de praktijk natuurlijk een stuk lastiger dan het lijkt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu