De 9 leukste iOS-apps in de App Store week 42 – 2015

Wouter Nijsen
18 oktober 2015, 15:55
4 min leestijd
De 9 leukste iOS-apps in de App Store week 42 – 2015

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week heeft de App Store er weer duizenden nieuwe apps bijgekregen. Zo werd de handige app Live GIF uitgebracht, kregen WhatsApp en Facebook een 3D Touch-update en konden we aan de slag met de fraaie game Astra.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store

Deze week werd een update van WhatsApp uitgerold, waardoor de applicatie nu 3D Touch ondersteunt. Ben je in het bezit van een nieuwe iPhone en druk je na het updaten van WhatsApp wat harder op het app-icoon, dan verschijnt een snelmenu om een nieuwe chat te starten of te zoeken. Ook kun je met het zogenoemde Peek en Pop enkele snelhandelingen uitvoeren en previews bekijken.

Live GIF

Priime, Inc.

€ 4,99 via App Store

Met de iPhone 6S en 6S Plus kun je zogenoemde Live Foto’s maken. Het delen van deze bewegende foto’s met vrienden die niet over de nieuwste iPhone beschikken is echter lastig. Met Live GIF zet je je Live Foto nu gemakkelijk om in een gifje dat overal te bekijken is. In de app kies je simpelweg welke Live Foto je wilt omzetten in een gifje en door er vervolgens op te tikken doet de app de rest.

RTL Z

RTL Nederland B.V.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

De zakelijke nieuwszender RTL Z heeft de eerste versie van zijn iOS-app uitgebracht in de App Store. Met de app blijf je op de hoogte van financieel-economisch nieuws, maar kun je ook meer te weten komen over bijvoorbeeld technologische ontwikkelingen. Vanuit het startscherm van de app zie je direct de belangrijkste berichten en de beste achtergronden van de website van RTL Z.

Spotify - Muziek en podcasts

Spotify

Gratis via App Store

De iOS-app van Spotify is van Chromecast-ondersteuning voorzien. Hierdoor is het voortaan mogelijk om muziek direct naar de gadget te streamen. Wel is het belangrijk om te weten dat de vernieuwde Spotify-app alleen werkt met de nieuwe Chromecast en Chromecast Audio. Spotify zegt te werken aan ondersteuning voor de originele Chromecast, maar meldt niet wanneer dit beschikbaar komt.

Astrå

Pablo Molina Garcia

€ 0,49 via App Store

Astra is een prachtige platformgame voor iOS waarin het de bedoeling is om met Hemera, de Godin van de Dag, de strijd aan te gaan met de duisternis. Dit doe je door van planeet naar planeet te springen en zonlicht te verzamelen. Astra heeft een bijzondere papier maché-achtige stijl, met veel kleuren en kleine, grappige details. De animaties van Hemera en de tegenstanders die zij tegenkomt, zijn enorm vloeiend en ook de rustgevende muziek spreekt meteen aan.

Plume Labs: Air Quality App

Plume Labs

Gratis via App Store

Niet alleen het weer, maar ook de kwaliteit van de lucht kan invloed hebben op je activiteiten. Met de app Plume Air Report test je hoe het zit met de luchtvervuiling in jouw stad en kun je bepalen wanneer het verstandig is om te sporten in de buitenlucht. De app toont de kwaliteit van de lucht in een groot aantal steden over de hele wereld. In Nederland kun je op dit moment alleen de luchtvervuiling in Amsterdam en Rotterdam bekijken.

Tweetbot 5 for Twitter

Tapbots

€ 5,49 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

De populaire Twitter-app Tweetbot 4 is van een update voorzien waarmee hij helemaal klaar is voor gebruik op de iPhone 6S, dankzij de toevoeging van 3D Touch-ondersteuning. Als je hard op het app-icoon van Tweetbot 4 drukt, opent een menuvenstertje met verschillende, handige Quick Actions. Zo is het mogelijk om direct een tweet te plaatsen, de activiteit te tonen of om direct je laatst genomen foto te uploaden.

Facebook

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store

Ook Facebook heeft een update naar buiten gebracht waarmee 3D Touch eindelijk ondersteund wordt door het sociale netwerkplatform. Door de update is het nu onder meer mogelijk om via het snelmenu op het homescreen voor een snelkoppeling binnen de app te kiezen. Dit snelmenu functioneert eigenlijk zoals we gewend zijn van de rechtermuisknop op desktops. Je krijgt hiermee toegang tot de meest populaire functionaliteiten van de app.

Sky Gamblers Air Supremacy

Atypical Games

€ 3,49 via App Store

Met Apples gratis App van de Week Sky Gamblers Air Supremacy ervaar je hoe het is om een straaljager te besturen terwijl je onder vuur ligt. De app vraagt veel van de grafische prestaties van je iPhone of iPad, maar ziet er schitterend uit. In de singleplayermodus word je op verschillende missies gestuurd zoals Defend the Base of het bekende Capture the Flag. Je moet wel een paar rondjes vliegen om de besturing goed onder de knie te krijgen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu