De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 42 – 2018

Michel van 't Klaphek
21 oktober 2018, 15:58
3 min leestijd
De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 42 – 2018

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 42 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone of iPad wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. Adobe Premiere Rush

Adobe brengt in 2019 Photoshop voor de iPad uit, maar tot die tijd kun je video’s professioneel bewerken met Premiere Rush. Deze app is ook beschikbaar voor de Mac en pc.

Je kunt met Premiere Rush relatief snelle en simpele video-edits maken. Met name de synchronisatiefunctie is handig: als je iets met je iPhone filmt en bewerkt kun je dankzij Creative Cloud direct op je Mac de puntjes op de i zetten.

Adobe Premiere Rush: Video

Adobe Inc.

Gratis via App Store

2. NPO Radio-apps

De NPO heeft al haar radio-apps vernieuwd. Iedere zender heeft zijn eigen app, maar de opbouw en nieuwe functies zijn hetzelfde. Het design is flink op de schop gegaan en vooral een stuk overzichtelijker dankzij het nieuwe menu aan de onderkant.

Ook kun je terugscrollen naar het begin van de uitzending en dankzij AirPlay de muziek streamen. Jammer genoeg kun je niet meer makkelijk wisselen tussen radiozenders: je moet dan de specifieke app downloaden. Daartegenover staat dat de NPO podcasts omarmd en ze een prominente plek in de app geeft.

NPO 3FM - LAAT JE HOREN

Stichting Nederlandse Publieke Omroep

Gratis via App Store

3. Reigns: Game of Thrones

In Reigns: Game of Thrones is aan jou de taak om koning(in) van Westeros te worden. Je speelt hierbij als je favoriete personage uit de serie en kunt onder meer kiezen uit Cersei en Tyrion Lannister, Sansa Stark, Jon Snow en meer. Uiteraard wordt je geen heerser zonder slag of stoot in deze game waarbij je keuzes maakt door naar links, of rechts te swipen.

Je zult je een weg moeten banen door politieke intriges, verstoorde familiebanden en een hoop diplomatiek moeten toepassen, of juist niet. Je kunt daarbij je eigen visie op Westeros loslaten en alternatieve scenario’s uitspelen. Wat zou er gebeurt zijn als Sansa Stark bijvoorbeeld met Jaime Lannister was getrouwd? Creëer je eigen Westeros in Reigns: Game of Thrones.

Reigns: Game of Thrones

Devolver

€ 3,99 via App Store

4. Spotify

Spotify Premium-leden krijgen voortaan een meer gepersonaliseerde artiestenradio en betere zoekfunctie. De manier van navigeren wordt anders en de zoeksuggesties worden beter afgestemd op jouw muzieksmaak.

De grootste verbetering is echter de gepersonaliseerde artiestenradio. Spotify gebruikt hiervoor hetzelfde algoritme als bij Discover Weekly. Wanneer je het einde van een afspeellijst bereikt speelt de app zo automatisch andere nummers af die jou als muziek in de oren klinken.

Spotify - Muziek en podcasts

Spotify

Gratis via App Store

5. Element

Element is een prachtig vormgegeven strategiegame waarin je op zoek gaat naar een nieuwe planeet om te koloniseren. De aarde is namelijk dermate verwoest dat er te weinig grondstoffen zijn voor de mensheid om te overleven.

Je moet hierbij planeten afgaan, genoeg grondstoffen verzamelen en ondertussen ook je eigen voorraden managen. Bovendien kun je ondertussen aangevallen worden, dus zorg dat je jezelf kunt verdedigen. Ook is het natuurlijk mogelijk om de vijand zelf aan te vallen.

Element

Flightless

€ 2,99 via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen