De 9 leukste iOS-apps in de App Store week 42 – 2016

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten. Deze nieuwe apps, games en updates van bestaande apps mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 42 vind je hier.

De leukste iOS-apps van week 42

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Je merkt daar echter weinig van, omdat slechts een fractie ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone wel wat nieuwe apps kan gebruiken, dan ben je hier aan het goede adres.

Leukste iOS apps

Plants vs. Zombies™ Heroes

Electronic Arts

9 (373 reviews)
Gratis via App Store
Kaartspellen zijn al jaren razend populair op de iPhone en iPad, dus doet Plants vs Zombies Heroes ook een poging. In deze game neem je het in real time op tegen andere spelers, gewapend met een deck aan kaarten waar alle bekende zombies en planten uit de serie opstaan. Hierbij staat je Hero centraal, wat de game direct erg veel op Hearthstone: Heroes of Warcraft doet lijken. Je kunt Heroes gratis downloaden, maar er zijn genoeg in-app aankopen aanwezig voor spelers die zo snel mogelijk de beste kaarten willen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Tribe Messenger™

Tribe Inc

Gratis via App Store
Snapchat is razend populair, maar Tribe denkt dat er nog wel wat ruimte is voor een andere chat-app. Door het minimalistische design van Snapchat te gebruiken, is de indeling meteen herkenbaar. Door je locatiegegevens door te geven kan je contactpersoon echter ook zien wat voor weer het is op jouw locatie, hoe ver hij of zij bij jou vandaan is en meer. Een leuke manier om het videochatten slimmer te maken, zonder dat jij hier zelf iets voor hoeft te doen.

Instagram

Instagram, Inc.

9 (39 reviews)
Gratis via App Store
De Stories-functie van Instagram wordt steeds belangrijker, en heeft deze week ook zijn weg gevonden naar het Explore-tabblad. Dit maakt het voor jou mogelijk om de Snapchat-achtige verhalen van mensen te bekijken die je niet volgt. Hiermee hoopt Instagram natuurlijk dat mensen meer Stories gaan bekijken, wat de functie populairder maakt. De Stories die je in het Explore-tabblad tegenkomt zijn afgestemd op jouw interesses, net zoals de rest van het tabblad.

Scanner App & Fax - Scanbot

doo GmbH

10 (1 reviews)
Gratis via App Store
Populaire scan-app Scanbot maakte deze week de overstap naar versie 6. De app heeft een nieuw logo, betere scanopties en uitgebreidere PDF-functies. Zo kun je vanuit de app nu meerdere scans aan een PDF koppelen en deze direct bewerken. Het design van de app is ook op de schop gegaan om deze nieuwe functies een plekje te geven, zonder de app onnodig vol te maken.

Gboard: het Google-toetsenbord

Google LLC

8 (85 reviews)
Gratis via App Store
Googles toetsenbord voor iOS is alweer een tijdje beschikbaar in Nederland. De app doet nu zijn voordeel met 3D Touch, zodat je het toetsenbord stevig kunt indrukken om de cursor te verplaatsen. Erg handig als je ergens in een zin een spelfoutje gemaakt hebt. Ook ondersteunt Gboard nu de emoji van iOS 10 en zijn er tal van andere kleine verbeteringen doorgevoerd.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

9 (526 reviews)
Gratis via App Store
De creatieve WhatsApp-gebruikers onder ons kunnen vanaf nu hun tekenkwaliteiten demonstreren op foto’s. Zonder de app te verlaten kun je nu je kiekjes versieren met lijntekeningen en emoji. Leuk om een saaie selfie op te leuken, of de nadruk ergens op te leggen. Daarnaast is het design van WhatsApp ook aangepast, wat je direct merkt als je een chatvenster opent na de nieuwe versie geïnstalleerd te hebben.

FIFA Voetbal

Electronic Arts

9 (131 reviews)
Gratis via App Store
FIFA is op de eerste plaats een game voor je spelcomputer, maar als je onderweg niet wil stoppen met spelen is de iOS-versie een prima alternatief. De game verscheen onlangs voor de iPhone en iPad en is niet weg te slaan uit de hitlijsten in de App Store. Niet zo gek natuurlijk met de indrukwekkende graphics en gameplay, al is de console-variant natuurlijk een heel stuk uitgebreider.

Rusty Lake: Roots

Rusty Lake

9 (7 reviews)
€ 3,49 via App Store
Het Nederlandse Rusty Lake is terug met de spannende point-and-click titel Rusty Lake: Roots. De game heeft dezelfde schilderachtige stijl en het griezelige ondertoontje. Een aanrader voor iedereen die niet vies is van een goede puzzelgame terwijl een mysterieus verhaal zich ontvouwt. We raden het aan om Roots met een koptelefoon op te spelen.

The Bug Butcher

Noodlecake

€ 4,49 via App Store
Als je dit weekend een spel zoekt om een druilerige zondag mee te vullen, dan ben je bij The Bug Butcher aan het juiste adres. Deze kleurrijke shooter bestuurt heerlijk op de iPhone en iPad en is enorm verslavend. Rust je ruimte-insectenverdelger uit met betere wapens om zo de steeds groter wordende stroom aan aliengespuis de baas te blijven.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.