De 9 leukste iOS-apps in de App Store week 41 – 2015

11 oktober 2015, 15:49
4 min leestijd
De 9 leukste iOS-apps in de App Store week 41 – 2015

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week heeft de App Store er weer duizenden nieuwe apps bijgekregen. Zo werd Lookmark uitgebracht, kregen YouTube, Facebook en WhatsApp een update en konden we aan de slag met de vernieuwde Medium-app.

Lookmark

Heybox AB

Gratis via App Store

Wil je een app downloaden, maar kan het op dit moment even niet? Met Lookmark stel je een herinnering in, zodat je hem bij thuiskomst alsnog kunt binnenhalen. Bij een app die je wil downloaden, tik je dan op de deelknop bovenin beeld. Vervolgens kies je de Lookmark-app in de bovenste balk en je app wordt opgeslagen. Vervolgens kun je instellen dat je een notificatie krijgt voor de app, zodat je het niet vergeet.

YouTube

Google

Gratis via App Store

YouTube voor iOS is voorzien van een heel nieuw uiterlijk, dat is aangepast aan Googles Material Design. Dat is vooral merkbaar aan de grote rode balk boven in beeld, die helemaal tot de rand van het scherm mee kleurt. Daarnaast is het navigatiemenu een stuk versimpeld. Er zijn drie categorieën boven in beeld, waar je met swipe- of tikbewegingen doorheen kan bewegen. Verder zijn er nieuwe bewerkingsopties toegevoegd.

hocus.

gamebra.in

€ 1,99 via App Store

In de nieuwe game Hocus moet je een blokje in het gaatje zien te krijgen. Dat klinkt eenvoudig, maar schijn bedriegt: het blokje kan zich alleen in rechte lijnen over neergelegde balken verplaatsen en deze balken zijn verdacht veel als de constructies in Escher-tekeningen vormgegeven. Een voor de hand liggende route is opeens niet meer zo logisch als blijkt dat je op een ander punt uitkomt dan gedacht.

Medium: Read & Write Stories

A Medium Corporation

Gratis via App Store

De Medium-app heeft een heel nieuwe uitstraling gekregen, hetgeen al duidelijk wordt dankzij het nieuwe logo. Verder is er een nieuw tabblad genaamd Explore. Hier vind je alle topverhalen van Medium en worden verhalen voorgeschoteld op basis van tags. Schrijven in de app werkt nu beter. Zo kun je nu al je Medium-concepten bereiken vanuit de app en is het mogelijk om gepubliceerde verhalen aan te passen middels de ‘Edit’-knop.

Facebook

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store

Sinds enige tijd biedt Facebook al de optie om de foto’s die je uploadt via de iOS- of Android-app te bewerken met filters, emoticons of ze bij te snijden. Met een nieuwe optie die ‘Krabbelen’ wordt genoemd kun je nu in allerlei kleurtjes iets bij je foto tekenen. Na het uploaden van je foto verschijnen er links onderin verschillende, afwisselende icoontjes. Druk op het moment dat de schilderskwast in beeld komt op het icoontje om de tekenfunctie tevoorschijn te toveren.

Pause: daily mindfulness

PauseAble ApS

Gratis via App Store

Pause is nieuwe meditatie-app van de makers van Monument Valley. De app gaat drukte te lijf met maar één taak waar je je op hoeft te focussen. Nadat je de app opent, veeg je over het scherm met een stipje mee. Dat doe je heel langzaam en voorzichtig. Het stipje wordt groter en groter totdat het je scherm volledig inneemt. Als ‘speler’ word je gedwongen om langzaam te bewegen. Ga je te snel, dan stopt de app met de sessie.

Wake Alarm Clock

Jaded Labs Inc

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Wake Alarm Clock onderscheidt zich vooral door de fraaie, minimalistische interface en de verschillende wekkers waaruit je kunt kiezen. De app laat je een wekker zetten door aan een cirkel te draaien, waarna je met het knopje onderin aangeeft of het alarm de komende dagen moet worden herhaald. Door naar beneden te vegen, worden alle wekkers getoond. Wake Alarm Clock is de gratis App van de Week en dus tot volgende week gratis te downloaden.

Messenger

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store

Facebook Messenger is geoptimaliseerd voor watchOS 2, waardoor je nu snelle antwoorden kunt sturen, direct vanaf je pols. Met de Apple Watch kun je onder meer gesproken berichten, likes en stickers versturen. Daarnaast heeft de chat-app van Facebook de mogelijkheid gekregen om contacten en gesprekken te vinden via het zoekscherm van je iPhone, mits deze op iOS 9 draait.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store

WhatsApp heeft een update gekregen waardoor je gemakkelijk een afspraak inplant of delen van een gesprek uitlicht om later terug te lezen. De update draait in principe om de toevoeging van gemarkeerde berichten. Hiermee kun je door een stuk tekst in een chat te selecteren deze toevoegen aan ‘gemarkeerde berichten’, zodat ze gemakkelijk terug te vinden zijn. Ook kun je nu simpel afspraken inplannen doordat tijdsaanduidingen gemarkeerd verschijnen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu