Viaplay aanbieding: bekijk de Formule 1 met 20% korting

De 10 leukste iOS-apps in de App Store week 41 – 2016

Lars Paijmans
16 oktober 2016, 16:09
3 min leestijd
De 10 leukste iOS-apps in de App Store week 41 – 2016

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten. Deze nieuwe apps, games en updates van bestaande apps mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 40 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps van week 40

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Je merkt daar echter weinig van, omdat slechts een fractie ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone wel wat nieuwe apps kan gebruiken, dan ben je hier aan het goede adres.

Sun - weather forecast powered by Dark Sky

Jakob Henner Pedersen

€ 2,29 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Weer-apps zijn er genoeg, maar Sun weet zich alsnog te onderscheiden. Deze prachtige app plaatst te weersverwachting op een tijdlijn, waar je gemakkelijk doorheen veegt. Naast deze minimalistische tijdlijn is er ook meer informatie beschikbaar als je naar boven of beneden veegt. Bovendien is de app snel en is er in de avonduren een nachtthema beschikbaar.

Workplace from Meta

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store

Facebook lanceerde deze week haar Slack-concurrent: Facebook Workplace. Hier hoort uiteraard ook een iOS-app bij, die een soortgelijke indeling heeft als de normale Facebook-app. Deze herkenbaarheid moet het platform populair maken, omdat al je werknemers direct weten hoe ze Workplace moeten gebruiken.

Pokémon GO

Niantic, Inc.

Gratis via App Store

Pokémon GO is er weer een stukje leuker op geworden, vooral als je het tof vindt om zo snel mogelijk een nieuw level te bereiken. Zo krijg je een bonus als je vaker dezelfde Pokémon vangt, en is het toegankelijker geworden om je Pokémon te trainen bij een gym die door jouw team overgenomen is.

Dropbox: Drive-opslag en Cloud

Dropbox, Inc.

Gratis via App Store

Dropbox ondersteunt vanaf deze week ook iMessage. Handig als je een bestand naar je vrienden wil sturen, waar je nu niet eens de Dropbox-app meer voor hoeft te openen. Daarnaast is er een widget toegevoegd voor het Berichtencentrum en zijn er nog wat andere verbeteringen doorgevoerd.

KLM Media

KLM Koninklijke Luchtvaart Maatschappij N.V.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

KLM gaat de papieren kranten in het vliegtuig vervangen. Daar komt een iOS-app voor in de plaats waar reizigers al een dag van tevoren verschillende kranten offline op kunnen opslaan. De app moet later ook series en films gaan ondersteunen, die je tijdelijk lokaal op je iPhone of iPad op kunt slaan.

Signal - privéberichtenapp

Signal Messenger, LLC

Gratis via App Store

Chat-app Signal staat bekend om de focus op privacy, wat deze week alleen maar beter is geworden. De app laat vanaf nu berichten automatisch verdwijnen. Zo kan iemand een tijdje na een gesprek niet door je chatgeschiedenis gaan graven omdat al deze berichten al voorgoed vernietigd zijn.

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store

Instagram geeft voortaan rijke notificaties van foto’s, zodat je meer te weten komt voordat je de app opent. Ook is het likesysteem aangepast, zodat je gemakkelijker te weten komt wie je foto precies leuk vindt. Goed nieuws voor de sociale smartphonefotografen onder ons dus.

Invisible, Inc.

Klei

€ 5,99 via App Store

Met Invisible Inc. heeft de iPad er weer een geweldige game bij gekregen. Deze tactische game heeft wel iets weg van XCOM, en laat je futuristische gebouwen binnensluipen voor geheime missies. Het is vervolgens aan jou om ook weer ongezien weg te komen. Behoorlijk uitdagend, maar daardoor wel extra fijn als het lukt.

Google Foto's

Google LLC

Gratis via App Store

De Foto’s-app van Google krijgt voortaan hulp van machine learning. Hierdoor geeft Google Foto’s suggesties voor foto’s die je beter kunt roteren en worden ook je video’s omgezet in gifjes. Door actiemomenten en gezichten te herkennen, kiest de app zelfstandig het beste moment in het filmpje om te vereeuwigen als gif.

Tinder

Tinder Inc.

Gratis via App Store

Als je moeite hebt met het kiezen van je beste foto, komt de Tinder-update van deze week als geroepen. De app roept net als Google Foto’s de hulp van machine learning in om voor jou de beste profielfoto uit te kiezen. Door mensen verschillende profielfoto’s voor te schotelen komt vanzelf de meest effectieve bovendrijven.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu