De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 40 – 2018

Florence Peeters
7 oktober 2018, 16:14
3 min leestijd
De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 40 – 2018

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 40 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone of iPad wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. Telegram

Chat-app Telegram is helemaal vernieuwd in de 5.0 versie die nu uit is. De app is nu volledig gebouwd met Apples programmeertaal Swift, die beter is afgestemd op iOS. Hierdoor is deze energiezuiniger, zijn de animaties vloeiender en gaat de snelheid van de app omhoog.

Ook ontvang je voortaan wel notificaties van andere gesprekken als de applicatie open staat. Door de melding naar beneden te swipen spring je meteen naar dat gesprek. Daarnaast blijft je homescreen beter opgeruimd, nu Telegram geen app-badge meer toont van chats die je gemute hebt. Zo krijg je alleen de meldingen te zien van gesprekken waar je dat ook echt van wil.

Telegram Messenger

Telegram FZ-LLC

Gratis via App Store

2. Stoptober 2018

Het is oktober, dus de jaarlijkse Stoptober is van start gegaan! Wereldwijd proberen rokers deze maand te stoppen met roken. De Stoptober-app is bedoeld als steun en duwtje in de rug.

Zo geef je iedere dag aan of je nog rookvrij bent, en ontvang je motiverende berichten die laten zien wat de voordelen zijn van een leven zonder sigaretten. Wanneer de verleiding groot is, kan je de noodhulp-knop gebruiken. Motiverende video’s helpen je dan over je moeilijke momenten heen.

Daarnaast zijn er allerlei tips beschikbaar en zie je hoeveel geld je al bespaard hebt in je persoonlijke spaarpot. Starten met stoppen kan ook nu nog, de app biedt zo lang hulp als je wilt.

Stoptober 2018

Headline Interactive B.V.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

3. Opera Touch

De browser Opera Touch is nu beschikbaar voor iOS. Deze is ideaal om met één hand te bedienen. De app is namelijk speciaal ontworpen voor grote telefoons zonder homeknop, zoals de iPhone XS Max. Hierdoor hoef je niet over het hele scherm te reiken om te browsen.

Onderin zit een centrale bedieningsknop waarmee je kunt zoeken, een nieuw tabblad opent of juist sluit en terug kan naar je tabbladoverzicht. Wanneer je Touch ook op je Mac of pc gebruikt, kun je gebruikmaken van Opera’s Flow-technologie. Hierdoor kun je makkelijk links, afbeeldingen en notities van je iPhone naar je desktopbrowser sturen via een ‘veilige privéverbinding’

Opera Browser: Fast & Private

Opera Software AS

Gratis via App Store

4. Philips Hue

Wanneer je Philips-Hue lampen in huis hebt, bedien je deze voortaan nog makkelijker. De Philips Hue-app heeft eindelijk ondersteuning voor Siri Shortcuts gekregen.

Het is nu niet alleen mogelijk om Siri Shortcuts te bouwen voor je lampen of lichtscènes zelf, maar kun je je lampen ook combineren met apps en andere HomeKit-opties. Stem bijvoorbeeld een Apple Music-afspeellijst, een bepaalde lichtscène, je verwarming en favoriete nieuwsapp of game in voor de spraakopdracht ‘ik ben thuis’.

Daarnaast houdt Siri voortaan bij wanneer je je favoriete scènes inschakelt in de app. Op deze tijdstippen geeft de spraakassistent dan suggesties om de lichtscènes snel te activeren. Om de Siri Shortcuts-ondersteuning te laten werken, heb je wel de V2-versie nodig van de Hue Bridge.

Philips Hue

Signify Netherlands B.V.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen