De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 4 – 2019

Florence Peeters
27 januari 2019, 15:48
3 min leestijd
De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 4 – 2019

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 4 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone of iPad wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. IFFR

Het jaarlijkse Internationaal Film Festival Rotterdam is weer aan de gang, en staat voor anderhalve week lang een duizelingwekkend aantal films en documentaires om te checken. Met de IFFR-app weet jij precies wanneer je naar welk wit doek je moet kijken. Bekijk hierin het programma en je persoonlijk samen te stellen festivalagenda en koop en bewaar tickets.

Je kunt ook de handige IFFR Film Finder de perfecte film voor je laten selecteren, aan de hand van jouw voorkeuren. Door trailers te kijken en te (dis)liken, krijg je persoonlijke suggesties. De app is tevens de plek voor als je wat meer verdieping over en rondom al het filmgeweld op het festival zoekt.

IFFR

Stichting International Film Festival Rotterdam

Gratis via App Store

2. TikTok

TikTok is een hit. Of je de app nou dagelijks gebruikt, of er nog nooit van gehoord hebt: waarschijnlijk ben je er wel op een of andere manier mee in contact gekomen. De filmpjes die met de app zijn gemaakt, worden namelijk massaal op andere sociale media gedeeld. Aanvankelijk werd TikTok puur gebruikt voor het maken van lipsyncs.

Inmiddels is de app uitgegroeid tot veel meer dan dat. De komische video’s nemen de app over, maar muziek blijft een grote rol hebben. En als je een beetje op de hoogte wil blijven van actuele memes, dan moet je ook bij TikTok zijn. De ene na de andere succesvolle meme rolt uit deze app, zoals de Adele en de gummy-beertjes.

TikTok: Video's & Muziek

TikTok Ltd.

Gratis via App Store

3. Hang Line: Mountain Climber

Als je toe bent aan wat nieuw tijdverdrijf in de vorm van een iPhone-game, geef dan Hang Line een kans. Vlieg van rots naar rots in knotsgekke levels terwijl je mede-klimmers en andere gestrande mensen moet redden. De game maakt het je niet gemakkelijk, en je zult regelmatig vallende ijsbrokken, lava of agressieve leeuwen en berggeiten zien te ontwijken.

Hang Line: Mountain Climbers is gemakkelijk met een hand te bedienen, wat het een fijne game bijvoorbeeld even in de trein te spelen. In meer dan 50 levels kun je meer dan 80 mensen redden, terwijl je allerlei handige gadgets vrijspeelt zoals speciale haken of jetpacks.

Hang Line: Mountain Climber

Yodo1 Games

Gratis via App Store

4. Splitt

Met Splitt maak je een vriendenpot aan wanneer je met een groepje gaat stappen zodat iedereen meebetaalt. Hierdoor heb je nooit meer gehannes met kleingeld, profiterende meedrinkers of onderlinge verwijten. Je koppelt je bankrekening en nodigt iedereen uit waarmee je op stap bent in de app.

Het barpersoneel scant de qr-code bij ieder rondje, waarna de kosten automatisch tussen jou en je vrienden worden gedeeld. Je kunt zelf aangeven wie er dit rondje meedoet met de vriendenpot. Splitt is nieuw en werkt voorlopig alleen in Utrecht, maar vanaf februari rolt de app uit naar meerdere steden.

Splitt: Betaalapp voor groepen

Dutch Concepts ENT BV

Gratis via App Store

5. Fuzion

Het bewerkprogramma Fuzion is in de App Store verschenen, en biedt een verfrissende manier om jouw selfies en portretfoto’s op te leuken. De app focust zich namelijk op het maken van double exposure-foto’s. Dat houdt in dat je een foto van een silhouette pakt en die invult met een tweede foto van bijvoorbeeld een landschap.

Er zijn tientallen foto’s van professionele fotografen in de app te vinden die je kunt gebruiken als filter. Daarnaast kun je via een simpel menu nog allerlei effecten toevoegen. Het enige dat jij hoeft te doen, is een selfie of portretfoto uploaden en de rest wijst zich vanzelf. Om alle filters en functies te kunnen gebruiken, dien je eenmalig 3,49 euro te betalen.

Fuzion

Leslie GmbH

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen