De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 4 – 2018

Thomas Haenen
28 januari 2018, 16:04
4 min leestijd
De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 4 – 2018

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 4 (2018) vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De 5 leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone, iPad of iPod touch wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. Thumper: Pocket Edition

In Thumper ben je een ruimtekever die over een baan racet. Op het ritme van de indringende muziek moet je reageren op verschillende obstakels op die baan. Bij een oplichtend blokje moet je op het juiste tijdstip op het scherm drukken, voor een bocht moet je een kant op swipen en om te springen veeg je omhoog. Dat klinkt simpel, maar schijn bedriegt.

Je gaat namelijk in een snelvaart over die baan heen. Daarop worden de blokjes, bochten en obstakels vlak achter elkaar gezet en dan zijn er ook nog de verschillende bazen per level die je verslaat door geen enkele fout te maken. Je moet je tijdens het spelen zo goed focussen, dat de wereld om je heen verdwijnt en de tijd onopgemerkt verstrijkt. Thumper: Pocket Edition is dus ideaal voor bijvoorbeeld in de trein.

Download Thumper: Pocket Edition in de App Store (5,49 euro)

Thumper: Pocketuitgave

Drool LLC

€ 4,99 via App Store

2. Vaulteq

Vaulteq is een relatief nieuwe, Nederlandse wachtwoordmanager voor iOS. De dienst werkt op iOS en je Mac en heeft als grote verschil met de andere apps in deze lijst dat je gegevens in Nederland opgeslagen worden. Omdat de servers met je inloggegevens binnen de landsgrenzen staan, vallen ze ook onder de Nederlandse wetgeving.

Vaulteq beveilig je met een hoofdwachtwoord en Touch ID, zodat je snel en veilig in kunt loggen. Wil je toegang tot je kluis op meerdere apparaten en een browser-extensie gebruiken, dan kun je upgraden naar Vaulteq Premium voor 2,99 euro per maand.

Download Vaulteq in de App Store (gratis)

Vaulteq Wachtwoord Manager

Vaulteq BV

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

3. Gymatic

Gymatic is een krachtsport-app die automatisch kan bijhouden welke oefeningen je doet door de sensoren van je iPhone te gebruiken. Hiervoor kan ook je Apple Watch gebruikt worden. Zo zie je onder meer hoe consistent je een bepaalde oefening doet en hoe lang je doorgaans rust tussen herhalingen. De app kan automatisch je bestaande routine tracken, maar kan je ook helpen om nieuwe workouts te ontdekken.

De techniek achter de app om de verschillende oefeningen te herkennen is nog in ontwikkeling. Het kan dus zijn dat de app niet altijd herkent wat je aan het doen bent. Toch is het de moeite waard de app eens te proberen, vooral als je vaak vergeet bij te houden wat je nou precies getraind hebt.

Download Gymatic in de App Store (gratis)

Gymatic Workout Tracker

Vimo Labs Inc.

Gratis via App Store

4. Moodnotes

Iedereen heeft wel eens een pechdag, maar het wordt pas een probleem als je meer negatieve dan positieve dagen hebt. Met Moodnotes krijg je hier een mooi inzicht in. Door iedere dag aan te geven hoe jij je voelt, stelt de app een gedetailleerd profiel samen die inzicht geeft in de manier waarop jij jouw leven indeelt. Het nieuwe jaar is nog jong, en dit is een mooie kans om je dagen beter te maken.

→ Download Moodnotes in de App Store (gratis)

Moodnotes: dagboek voor humeur

ThrivePort, LLC

Gratis via App Store

5. Daily Yoga

Voor je dagelijkse yogasessie is Daily Yoga een fantastische optie. De app laat je elke dag weten wanneer het tijd is om aan de slag te gaan en helpt je te verbeteren zonder je lichaam teveel te belasten. De app heeft een stapel verschillende series om te volgen, zoals ‘Beginners to Masters’, ‘Getting Toned’ en ‘Health Enhancer’. Zo’n serie bestaat uit verschillende dagen met nieuwe poses die worden uitgelegd met duidelijke video’s. Ook zijn er aparte sessies om bijvoorbeeld de basis van het ademhalen te leren of je flexibiliteit te vergroten.

Een leuk onderdeel van de app is de community. Hier plaatsen andere app-gebruikers onder andere foto’s van hun voortgang en worden er uitdagingen gestart. Tevens wordt er elke maand nieuwe content aan de app toegevoegd zodat er regelmatig wat nieuws te leren is. De gratis versie van de app is voldoende voor beginners, maar daarna heb je wel een abonnement nodig. Dat kan per jaar voor 3,33 euro per maand.

Download Daily Yoga in de App Store (gratis)

Daily Yoga: Thuistrainen

Daily Yoga Culture Technology Co., Ltd.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen