De 7 leukste iOS-apps in de App Store week 4 – 2017

Wouter Nijsen
29 januari 2017, 16:07
4 min leestijd
De 7 leukste iOS-apps in de App Store week 4 – 2017

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten. Deze nieuwe apps, games en updates van bestaande apps mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 4 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps van week 4 op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Je merkt daar echter weinig van, omdat slechts een fractie ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone wel wat nieuwe apps kan gebruiken, dan ben je hier aan het goede adres.

Pokémon Duel

The Pokemon Company

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Pokémon Duel is een nieuw bordspel voor iOS met wat meer diepgang dan Pokémon Go. Je moet daadwerkelijk nadenken om een gevecht te winnen. Het idee is dat twee spelers op een speelbord Pokémon kunnen plaatsen. Het doel is om een van deze beestjes aan de overkant te krijgen, terwijl de tegenstander hetzelfde probeert. Welke Pokémon zet je in? Welke route neem je? Wie laat je tegen wie vechten? Uiteraard moet je daarbij rekening houden met de krachten en zwaktes van de beestjes om ze strategisch in te zetten.

Google Maps

Google LLC

Gratis via App Store

Een leuk restaurant vinden via Google Maps is handig, maar vervolgens ontdekken dat er geen tafel meer vrij is niet. Met de populaire tijden-update kun je precies zien hoe druk het ergens is. In de grafiek kun je uur voor uur zien hoe druk het op een specifieke plaats doorgaans is. Onder de grafiek staat achter een stopwatch hoe lang mensen er gemiddeld blijven. Dat verschilt van 25 minuten tot 1 uur bij StarBucks, maar kan bijvoorbeeld ook anderhalf tot twee uur zijn in een restaurant.

Ninja Spinki Challenges!!

.GEARS

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

De nieuwe game van Flappy Bird-maker Dong Nguyen bestaat uit zes ogenschijnlijk simpele uitdagingen, die heel snel heel moeilijk worden. Het doel is steeds om een bepaalde tijd in leven te blijven. Meestal moet je dingen ontwijken, zoals stuiterende katten, rollend fruit of bommen. Andere keren schiet je met werpsterren op vijanden. Word je geraakt of mis je een doelwit, dan ben je af en begin je de uitdaging opnieuw. Nu zijn de eerste zes games nog prima te doen, daarna wordt het al snel lastiger.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store

WhatsApp heeft een update beschikbaar gemaakt. Verlies je net even de verbinding als je een WhatsApp-bericht probeert te versturen, dan plaatst de app hem voortaan in een wachtrij. Op het moment dat de verbinding terugkomt, verstuurt WhatsApp het bericht alsnog. Ook is het voortaan mogelijk om een heel vakantie-album te versturen. Nu kun je maximaal 30 foto’s en video’s verzenden per keer. Dat is drie keer meer dan de tien foto’s en filmpjes waar het limiet eerst op stond.

Water Tracker: WaterMinder

Funn Media, LLC

Gratis via App Store

Hoewel de naam van deze app wat onhandig uitpakt in Nederland, draait WaterMinder, de gratis App van de Week, echt om het drinken van meer water. De app stelt je bij het opstarten eerst enkele vragen over je gewicht, dagelijkse activiteitsniveau en het klimaat waarin je leeft. Vervolgens wordt er een persoonlijk waterdoel opgesteld. Dit doel moet je dagelijks halen om gezond te leven. Hier krijg je herinneringen voor, bijvoorbeeld op je Apple Watch of als badge-appsymbool. Elke keer als je wat drinkt, kun je dat aangeven in de app.

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store

Het hing al even in de lucht, maar vanaf deze week kun jij er ook mee aan de slag. Instagram voegt Live video toe aan Instagram Stories, zodat je nog gemakkelijker een moment kunt delen met je volgers. Door op de ‘Start Live Video’-knop te drukken en naar rechts te vegen, kun je direct een livestream opstarten. Deze kunnen maximaal een uur duren en worden na afloop direct van je profiel gewist. Tijdens de uitzending kun je reacties van kijkers op je scherm zien, die je handmatig vast kunt zetten.

Wazzurb; jouw buurt in een veilig sociaal netwerk

Wazzurb

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

De nieuwe Nederlandse app Wazzurb is een sociaal netwerk, maar dan alleen voor de mensen die in dezelfde buurt wonen. Om gebruik te maken van Wazzurb maak je een profiel aan via Facebook of met je e-mailadres. Daarna vul je je adres in en krijg je op een kaartje te zien welke accounts er in de buurt zijn gemaakt. Onder in de app staan de verschillende onderdelen van de app. Op de tijdlijn staan de algemene berichten van anderen. Geinig is ook dat hier verjaardagen worden vermeld van mensen uit de buurt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu