De 8 leukste iOS-apps in de App Store week 4 – 2016

Wouter Nijsen
31 januari 2016, 15:50
3 min leestijd
De 8 leukste iOS-apps in de App Store week 4 – 2016

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week heeft de App Store er weer duizenden nieuwe apps bijgekregen. Zo verscheen de geweldige game Twofold Inc, kreeg RTL XL een belangrijke update en werd het Nederlandse PluhZ uitgebracht.

RTL XL

RTL Nederland B.V.

Gratis via App Store

Het was al langer mogelijk om de RTL XL-app met een Chromecast te gebruiken, maar alleen voor mensen met een Premium-abonnement. Dit is niet langer het geval, aangezien de laatste update de Chromecast-ondersteuning voor iedereen beschikbaar maakt. Ook gratis gebruikers kunnen voortaan dus Nederlandse televisieprogramma’s naar een televisie streamen.

PluhZ

Pluhz

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

PluhZ introduceert een iOS-app, waarmee je kunt chatten met medisch specialisten wanneer je een vraag hebt over je gezondheid. Dit kan onder meer een medisch jurist, arts of kraamverzorgende zijn. Zij staan 24/7 voor jou klaar en geven binnen 24 uur antwoord in de beveiligde omgeving van de app.

CornerTube - PiP for YouTube

Tiny Whale Pte. Ltd.

€ 5,99 via App Store

CornerTube is een nieuwe YouTube-app die, in tegenstelling tot de officiële app, werkt met de picture-in-picture-modus van iOS 9. Ook beschikt CornerTube over een handige widget voor het Berichtencentrum. Verder laat de app je ook multitasken via Split View. Dat is handig wanneer je bijvoorbeeld aantekeningen wil maken met de Notities-app terwijl je een filmpje kijkt.

twofold inc.

webbfarbror AB

€ 4,99 via App Store

Twofold Inc is een nieuwe iOS-game waarin je vakjes met dezelfde kleur bij elkaar zoekt om zo een ketting te vormen. Het spel heeft een unieke twist door de opdrachten die je krijgt. Met steeds moeilijkere opdrachten, wordt het je lastiger gemaakt om kettingen te maken. Je moet goed nadenken over elke beweging en vooruit plannen om de hoogste score te krijgen.


Met de Mac-app Aura is het mogelijk om vlot op Gmail-berichten te reageren. De app gebruikt hiervoor een Quick Reply-achtige functie. Aura toont ontvangen berichten in het Berichtencentrum en werkt ook met notificaties. Wanneer je een melding ontvangt, kun je op ‘Reply’ klikken en vervolgens een reactie typen en verzenden. Hierdoor is het niet meer nodig om je favoriete e-mail-app of de webversie van Gmail te openen.

Dit zijn de 5 beste e-mail-apps voor de Mac

Tinder

Tinder Inc.

Gratis via App Store

Tinder heeft zijn iOS-app van een fijne update voorzien. Vanaf nu is het mogelijk om ook profielfoto’s uit je filmrol te kiezen, waardoor je niet meer gebonden bent aan foto’s van Facebook. Voor liefhebbers van gif-afbeeldingen is de update ook goed nieuws. Je kunt nu dit soort plaatjes naar een van je matches sturen om bijvoorbeeld het gesprek op een originele manier te beginnen.

Piloteer

Fixpoint Productions Ltd.

€ 3,49 via App Store

In de gratis App van de Week Piloteer speel je als een meisje dat een jetpack heeft ontworpen en moet bewijzen dat het gebruik van het apparaat niet zo gevaarlijk is als het lijkt. Toch zul je in het begin vooral veel fouten maken. Piloteer bevat twee spelmodi: Career en Free Fly. In de Career-modus doorloop je allerlei missies en ontdek je verschillende omgevingen. In de Free Fly-modus kun je op je gemak rondvliegen om te oefenen.

A Color Story: Photo + Video

A Color Story LLC

Gratis via App Store

A Color Story is een nieuwe foto-app met een heleboel filters, tools en lichteffecten om je kiekjes mee te bewerken. De app doet weinig nieuws, maar steekt goed in elkaar. Met ruim 100 filters en 30 effecten is het aanbod vrij groot. Handig is dat de bewerkingsopties in pakketten zijn verdeeld. In plaats van dat je een eindeloze rij met filters ziet, kies je eerst voor een bepaald thema, om vervolgens het juiste effect te kiezen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu