De 9 leukste iOS-apps in de App Store week 4 – 2015

Gijs Ettes
25 januari 2015, 15:56
3 min leestijd
De 9 leukste iOS-apps in de App Store week 4 – 2015

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje


In je eentje in een restaurant zitten. Dat vindt waarschijnlijk niet iedereen fijn, maar alleenstaanden willen ook wel eens uiteten en mensen op zakenreis willen ook wel eens een gesprekspartner. Chattable biedt uitkomst; de Nederlandse app toont alleenstaande eters in de buurt en maakt het makkelijk om contact te leggen.

pplkpr

Lauren McCarthy

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

De aparte app Peoplekeeper is via bluetooth te koppelen aan een hartslagmeter die meet hoe je fysiek reageert op mensen waarbij je in de buurt bent. De data die hieruit voortkomt wordt door de app omgezet in emoties, zoals vreugde, boosheid en irritatie. Je geeft zelf aan met wie je tijd hebt doorgebracht en uiteindelijk toont Peoplekeeper welke personen je op de zenuwen werken of waar jij je juist bij op je gemak voelt. Zo scheid je het kaf van het koren in je vriendengroep.

Flockers

Team17 Digital Limited

Gratis via App Store

Flockers is een nieuwe, verslavende puzzelgame voor je iPhone of iPad. De game is gemaakt door Team17, dat bekend is van de populaire Worms-serie. De opzet van Flockers zal je waarschijnlijk bekend voorkomen. In de game is het namelijk de bedoeling om een kudde schapen van punt A naar B te loodsen, net zoals in het populaire spel Lemmings. Flockers biedt 60 levels en talloze extra werelden om je tanden in te zetten.


Google heeft Chrome voor iOS afgelopen week van een update voorzien die de app beter laat samenwerken met iOS 8. Hetgeen hierbij het meeste opvalt, is de integratie van Handoff. Hierdoor is het vanaf nu mogelijk om tussen Chrome-tabbladen op je iPhone en Mac te schakelen. Dit wilt zeggen dat je op je iPhone bijvoorbeeld kunt beginnen met het lezen van een artikel en dit vervolgens hervat op je Mac. Handig!

Bolt: Ritten op aanvraag

BOLT TECHNOLOGY OU

Gratis via App Store

Met Taxify kun je binnen enkele minuten in een taxi van een gecertificeerd taxibedrijf zitten. Het bestellen van zo’n taxi doe je met een enkele tik, waarna je de mogelijkheid hebt om te kiezen welke chauffeur jouw kant op wordt gestuurd. Daarbij kun je filteren op basis van de prijs, chauffeur of autosoort. Ook worden taxi’s door klanten beoordeeld, zodat je weet welke je wel of niet moet vermijden.

Shades: Een eenvoudige puzzel

UOVO

€ 2,29 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Shades is Apple’s App van de Week en daarom tot en met aanstaande donderdag gratis te downloaden. De game heeft wat weg van Tetris; ook hier ben je in de weer met grote gekleurde blokken, al is de spelopzet iets anders. Het is namelijk de bedoeling om de juiste kleuren te combineren om ervoor te zorgen dat ze verdwijnen. Pas als je een rij met vijf dezelfde kleuren hebt gevormd, verdwijnen ze van het scherm.

Spotify - Muziek en podcasts

Spotify

Gratis via App Store

Met een stille update heeft Spotify de functie Touch Preview aan de iOS-app toegevoegd waarmee je een preview van muziek kunt beluisteren. Verder voeg je muziek nu met handige veegbewegingen toe aan je eigen lijsten. Touch Preview werkt overigens ook voor albums, losse nummers of artiesten. Als je al een nummer op je iPhone luistert en je wilt een snelle preview, dan schakelt hij automatisch over.

Twitter

Twitter, Inc.

Gratis via App Store

De Twitter-app maakt nu gebruik van Microsofts Bing Translator. Buitenlandse tweets kunnen daarmee automatisch vertaald worden, zodat je ook berichten in een vreemde taal begrijpt. Verder toont de app sinds afgelopen week een korte samenvatting van tweets die je hebt gemist. Handig als je Twitter niet dagelijks gebruikt.


Met Complete maak je jouw taken inzichtelijk voor iedereen. Bij het toevoegen van een nieuwe taak kun je aangeven of je deze publiekelijk wil maken of privé wil houden. Als je kiest voor publiekelijk, dan zien andere mensen jouw taak. Zij kunnen vervolgens je taak ondersteunen door een hartje aan te tikken. Ook is het mogelijk om te reageren; wil je bijvoorbeeld een marathon gaan lopen, dan komt de community met aanmoedigingen en ideeën voor de voorbereiding.

Welke apps van de afgelopen week zijn volgens jou ook de moeite waard? Laat het weten in de comments!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu