De 9 leukste iOS-apps in de App Store week 39 – 2015

Wouter Nijsen
27 september 2015, 15:50
4 min leestijd
De 9 leukste iOS-apps in de App Store week 39 – 2015

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week heeft de App Store er weer duizenden nieuwe apps bijgekregen. Zo werd Google Keep voor iOS uitgebracht, kreeg Telegram een grote update en verscheen een game van de bekende Youtuber PewDiePie.

Caret

Wallrust Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Een telefoontje wanneer het eigenlijk niet uitkomt is vervelend. Voorkom dat je een oproep moet wegdrukken zonder tekst en uitleg door Caret te installeren. De app maakt het namelijk mogelijk je contactpersonen te laten zien of je bereikbaar bent, maar ook wat je op dit moment aan het doen bent. Hierdoor is het makkelijker in te schatten of een belletje gelegen komt.

Telegram Messenger

Telegram FZ-LLC

Gratis via App Store

Telegram is deze week geüpdatet naar versie 3.2 en maakt zich daarmee klaar voor iOS 9. Zo kun je nu direct antwoorden als je een berichtje krijgt via de notificatie. Daarmee kun je direct vanuit je lock screen antwoorden. Ook is het mogelijk om een tint van de foto aan te passen door er bijvoorbeeld meer blauw of rood aan toe te voegen. Verder kun je de focus van je foto verleggen en aangeven hoe de vervaging moet lopen.

NOS

Nederlandse Omroep Stichting

Gratis via App Store

De app van de NOS is met een update weer een stukje uitgebreider geworden. Vanaf nu zie je bij het lezen van nieuws- en sportartikelen ook relevante tweets, quotes en video’s. Het biedt een verrijking bij de berichten, die voorheen alleen bestonden uit tekst en foto’s. Bij het nieuws dat Douwe Bob Nederland gaat vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival 2016 is bijvoorbeeld een clipje uit DWDD te bekijken.

Google Keep - Notities/lijsten

Google LLC

Gratis via App Store

Googles fijne notitie-app Keep is sinds deze week ook te downloaden voor iOS. Keep voor iOS wijkt weinig af van de Android-versie. Dat betekent dat je gemakkelijk fraaie notities of lijstjes kunt maken. Vooral dat laatste is handig, omdat je zo altijd een to do-lijstje bij de hand hebt. Een andere fijne functie zijn de reminders, die je kunt koppelen aan een locatie. Zo krijg je automatisch een melding wanneer je bijvoorbeeld langs de supermarkt loopt en nog een boodschap moet doen.

SPL-T

Simogo AB

€ 2,99 via App Store

SPL-T is een nieuwe puzzelgame van de Zweedse ontwikkelaar Simogo. Wanneer je SPL-T opstart, zie je een leeg zwart scherm, waardoor het onduidelijk is wat je precies moet doen. Door te tikken, splits je het scherm in verschillende delen, die elk andere vormen kunnen aannemen. Het is de bedoeling om de blokjes op de juiste plekken zo klein mogelijk te maken, zodat ze verdwijnen.

PewDiePie: Legend of Brofist

Outerminds Inc.

€ 5,99 via App Store

De bekende YouTuber PewDiePie heeft nu ook zijn eigen game. PewDiePie: Legend of the Brofist is een tweedimensionaal platformspel met muziek en graphics die sterk doen denken aan de 8-bit-games uit het Nintendo-tijdperk. De levels zijn afwisselend: de ene keer neem je het in een ijswereld op tegen hongerige wolven en de verschrikkelijke sneeuwman, terwijl je in andere levels plaatsneemt in een vliegtuigje.

Shut Up: Comment Blocker

Richard Romero

Gratis via App Store

De nieuwe iOS-app Shut Up haakt slim in op de nieuwe blokkeermogelijkheden van iOS 9. Shut Up zorgt ervoor dat je niet langer de reacties onder een bericht ziet. Shut Up werkt alleen in Safari en blokkeert in principe iedere website waarvan jij niet hebt aangegeven de reacties wel te willen zien. De app werkt ook met contentblockers, een nieuwe functie die door iOS 9 mogelijk is gemaakt.

Hipstamatic Classic

Hipstamatic, LLC

€ 2,99 via App Store

Hipstamatic gaat al flink lang mee, al is het al lang niet meer de populaire foto-app die het ooit was. Toch moet je Hipstamatic niet uitvlakken, want met versie 300 toont de app dat Hipstamatic nog steeds bestaansrecht heeft. Versie 300 is helemaal klaar voor iOS 9 en de iPhone 6S (Plus) met zijn 12 megapixelcamera. De interface werkt verder met 3D Touch. Zo kun je op een foto-icoon drukken om een preview te krijgen.


Apple heeft deze week Doodle Jump SpongeBob Squarepants uitgekozen als de gratis App van de Week. Het spelletje is een variant op de originele Doodle Jump, maar dan met SpongeBob in de hoofdrol. Het is de bedoeling om met je personage verticaal van platform naar platform te springen. Dat springen doet de game automatisch, maar het is jouw taak om de juiste kanten op te gaan. Dat doe je door je iPhone of iPad te kantelen. De besturing voelt vertrouwd aan en werkt prima.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu