De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 39 – 2018

Florence Peeters
30 september 2018, 16:15
3 min leestijd
De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 39 – 2018

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 39 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone of iPad wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. Google Maps

Google rolt in haar laatste update voor Google Maps een pollfunctie uit. Kiezen waar jij en je vrienden gaan eten is hierdoor een stuk makkelijker. Je voegt alle restaurants waar je zou willen eten toe aan een lijst door langer te drukken op een locatie.

Deze lijst deel je vervolgens met je vrienden, waarna zij kunnen stemmen op hun favoriete spot. Iedereen die toegang heeft tot de lijst kan zelf restaurants toevoegen of verwijderen. Wanneer je de gedeelde lijst opent, zie je alle gemarkeerde locaties op de Maps-kaart. Het restaurant met de meeste stemmen is groen gekleurd. Ook zie je wie op wat heeft gestemd.

Google Maps

Google LLC

Gratis via App Store

2. Room Racer AR

De knotsgekke AR-racegame Room Racer AR heeft een update gekregen waardoor het maximaal profiteert van de ARKit 2.0 van iOS 12. De belangrijkste toevoeging is de mogelijkheid om met twee spelers in dezelfde ruimte te spelen. Hierdoor is tegen elkaar racen een stuk leuken, omdat je elkaars reactie ziet.

Ook is er een nieuwe batterijbesparingsmodus en is de kwaliteit van de graphics verbeterd. Room Racer AR laat je overal waar je wilt een racebaan neerleggen. De multiplayer-modus was voorheen alleen mogelijk met vrienden die ieder op hun eigen scherm een racebaan zagen. Nu kun je dus in dezelfde ruimte op dezelfde ‘geprojecteerde’ racebaan spelen.

Er zijn negen standaard racebanen te kiezen. Als je deze allemaal hebt uitgespeeld, mag je via de Track Builder je eigen banen bouwen. Onderweg kun je allerlei power-ups verzamelen om tegenstanders mee te dwarsbomen.

Room Racer AR

Awkward Silence Ltd

€ 2,29 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

3. Foodsy

Met de besteldienst Foodsy is je overstap missen op het treinstation niet meer nodig. Doordat je vooraf eten kan bestellen bij eetgelegenheden op een station naar keuze, haal je eten zonder te hoeven wachten.

Je geeft via de app je bestelling door aan favoriete restaurant of afhaalplek op het station waar je gaat overstappen. Dit werkt net zoals via Thuisbezorgd. Geef vervolgens aan op welk tijdstip het eten klaar moet zijn. De optie zo snel mogelijk zorgt ervoor dat het binnen acht minuten klaarstaat. Ook is het mogelijk om een datum of tijdstip vooruit te plannen.

Tot slot reken je via de app alvast af, zodat je het alleen nog maar hoeft op te pikken. Dit kan via iDeal, PayPal en Foodsy Easypay.

Foodsy

Foodsy B.V.

Gratis via App Store

4. YouTube

YouTube heeft HDR-ondersteuning toegevoegd aan de iOS-app. Deze functie geldt voor iPhone XS– en iPhone XS Max-bezitters. Met zo’n toestel kun je namelijk voortaan video’s in HDR afspelen, waardoor de beeldkwaliteit omhoog schiet.

Je kunt HDR per video aanzetten, of de bovenste optie selecteren zodat de functie automatisch aangaat. De iPhone X kreeg eerder dit jaar al HDR-ondersteuning in YouTube. HDR, High Dynamic Range, staat voor een groot kleurenbereik. Meer kleuren worden onderscheiden, wat de beeldkwaliteit ten goede komt. Objecten lijken hierdoor levendiger en kleuren ogen voller.

De update is al uit, maar het kan nog enkele dagen duren voordat de functie daadwerkelijk werkt op jouw toestel. Deze wordt geleidelijk uitgerold.

YouTube

Google LLC

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen