De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 39 – 2017

Rick van der Veer
1 oktober 2017, 16:08
3 min leestijd
De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 39 – 2017

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 39 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone, iPad of iPod touch wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. Super Mario Run

Een jaar nadat Super Mario Run in de App Store verscheen, komt er een grote update uit. Super Mario Run krijgt een compleet nieuwe wereld, die je in singleplayer kunt doorlopen. De wereld speel je vrij als je alle zes bestaande werelden hebt uitgespeeld. Er volgen dan negen nieuwe levels, voorzien van een eindbaas.

Naast de nieuwe wereld komt er ook een nieuwe modus, genaamd Remix 10. Hierin speel je heel snel achter elkaar tien verschillende korte stukjes uit bestaande Super Mario Run-levels. In Remix 10 is ook een nieuw personage vrij te spelen.

Download Super Mario Run in de App Store (gratis)

Super Mario Run

Nintendo Co., Ltd.

Gratis via App Store

2. IKEA Place

Met IKEA Place hebben de iPhone en iPad er misschien wel de beste ARKit-app tot nu toe bij gekregen. Want iedereen kent IKEA, maar hoe je in deze app meubels kunt testen zagen we nog niet eerder. IKEA Place doet precies wat de naam doet vermoeden: meubels plaatsen in je huiskamer.

Dankzij ARKit, worden deze meubels levensecht in beeld gebracht. Door realistische schaduwen en locatiebepaling worden objecten op overtuigende wijze en in de juiste schaal getoond. Heb je eenmaal een IKEA-kast weggezet, dan kun je er naartoe- en omheen lopen. Zelfs als het meubelstuk even uit beeld verdwijnt, wordt de positie onthouden.

Download IKEA Place in de App Store (gratis)

IKEA Place

Inter IKEA Systems B.V.

Gratis via App Store

3. Drag’n’Boom

In Drag’n’Boom bestuur je een kleine draak die heel wat kracht heeft. Door de vinger over de linkerkant het scherm te slepen, laat je het draakje door de lucht vliegen. Sleep je aan de rechterkant van het scherm, dan laat je het beest vuurballen schieten.

Met deze acties moet je door de levels razen en zoveel mogelijk goud verzamelen. Helaas is er geen grote variatie in vijanden of aanvallen, maar toch speelt deze game heerlijk weg.

Download Drag’n’Boom in de App Store (gratis)

Drag'n'Boom

Ankama

Gratis via App Store

4. PLNAR

Iedereen kent wel situaties waarin het handig was geweest als je een meetlint bij je had gehad. Met PLNAR en iOS 11 is dat probleem voorgoed verleden tijd, want deze app laat je je iPhone of iPad als meetlint gebruiken. Door eerst een kamer te scannen, kun je vervolgens de afstand tussen verschillende punten uitrekenen.

De app is de eerste 30 dagen van zijn bestaan bovendien gratis te downloaden. Dat betekent dat je vanaf dit moment nog zo’n drie weken de app voor niets kunt downloaden. Je moet wel in de instellingen even centimeters selecteren, want standaard meet de app in inch.

Download PLNAR in de App Store (gratis)

PLNAR

Smart Picture Tech

Gratis via App Store

5. OPUS: Rocket of Whispers

In OPUS: Rocket of Whispers speel je als twee overlevenden, die hun overleden geliefden een ruimtebegrafenis willen geven. Het spel draait dan ook om het bouwen van een raket, wat leidt tot een unieke gameplay. Soms ben je buiten om onderdelen voor de raket te zoeken, andere keren focus je op gesprekken en bouw je dingen in je basis.

Beetje bij beetje openen zowel de wereld als het verhaal voor je. Hoewel OPUS gratis lijkt, moet je wel 2,29 euro betalen om de volledige game vrij te spelen.

Download OPUS: Rocket of Whispers in de App Store (gratis)

OPUS: Rocket of Whispers

SIGONO INC.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen