Vodafone Topdeal: de iPhone 12 tijdelijk extra scherp geprijsd!

De 8 leukste iOS-apps in de App Store week 38 – 2015

Wouter Nijsen
20 september 2015, 15:53
4 min leestijd
De 8 leukste iOS-apps in de App Store week 38 – 2015

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week heeft de App Store er weer duizenden nieuwe apps bijgekregen. Zo werd de nieuwe bel-app van Vodafone uitgebracht, kreeg Google Maps een update en verscheen de Nederlandse app Hapsnapp.


Call+ is een nieuwe iOS-app van Vodafone die het mogelijk maakt om voor, tijdens en na het telefoongesprek onder meer foto’s, video’s en locatie te delen. Zo kan van tevoren vermeld worden waar je over belt, kun je aangegeven hoe urgent je telefoontje is of laten zien vanaf waar je belt. Vodafone verwacht dat deze extra informatie ervoor zorgt dat een telefoongesprek eerder aangenomen wordt.

Legacy.

1Blocker, LLC

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

1Blocker voor iOS laat je met een druk op de knop duizenden advertenties, uitgevoerde scripts en trackers blokkeren en gemakkelijk je voorkeuren aanpassen. De makers beloven regelmatige updates en geven gebruikers ook de optie om zelf blockers te bouwen met een uitgebreide ingebouwde editor. Gebruik van de app kan je een databesparing van zo’n 50 procent opleveren; handig als je een bundel met weinig MB’s hebt.

6 betaalde en gratis adblockers voor iOS 9 getest

Google Maps

Google LLC

Gratis via App Store

Google heeft zijn kaarten-app voor iOS deze week van een update voorzien. Versie 4.10.1 van Google Maps brengt onder meer een Street View-miniatuur op de kaart, zodat je voor vertrek ziet waar je naartoe navigeert. De update maakt het ook gemakkelijker om vanuit de app reviews te schrijven voor plaatsen die je hebt bezocht. Verder heeft Google Maps nu ondersteuning voor zes nieuwe talen en een licht aangepast logo, dat beter past in de vernieuwde huisstijl.

Shadowmatic

TRIADA Studio

€ 3,99 via App Store

Shadowmatic is een interessante puzzelgame die tijdens onlangs een prijs ontving voor uitmuntend design. In het spel is het de bedoeling om abstracte objecten te draaien om zo de vorm van de schaduw op de muur aan te passen. De vormen staan voor een spotlight en door ze op de juiste manier te draaien, verschijnen er schaduwen van bijvoorbeeld een konijn of teepot. Shadowmatic is de App van de Week en hierdoor tot volgende week donderdag gratis te downloaden.

Earcatch

Soundfocus B.V.

Gratis via App Store

Watson is de eerste Nederlandse app die het voor visueel beperkten mogelijk maakt te genieten van hun bioscoopbezoek. De app biedt vooral ondersteuning voor de stille periodes tussen dialogen in, die het lastig maken een film te volgen. Watson maakt het makkelijk om ook deze delen van een film te volgen met behulp van een voice-over, die de visuele elementen in de pauzes tussen dialogen beschrijft. Hierdoor krijgt de gebruiker een beter beeld van de ontwikkelingen in de verhaallijn.


Het nieuwe Hapsnapp is in de basis een normale chat-app, met als grootste verschil dat je niet naar anderen berichtjes stuurt. Je hebt namelijk gesprekken met de virtuele gesprekspartner Hapsnapp, en die vertelt je over wat je eet. De app vraagt je namelijk de hele week wat je op bepaalde momenten van de dag hebt gegeten. Dit geef je aan door te kiezen uit de beschikbare antwoorden. Zo kom je meer te weten over wat je dagelijks binnenkrijgt.

Sea of Squares

Electrofish Interactive Ltd

€ 0,99 via App Store

Sea of Squares is een nieuwe, gratis game in de App Store. In het spel ga je langs honderd levels, die uit blokken van verschillende kleuren bestaan. Deze blokken zijn kubussen en door te vegen draai je het level. Hoe de blokken zijn opgestapeld is in elk level anders. Om de kubussen weg te spelen, moeten er minstens twee naast elkaar staan. Dan kun je ze aantikken, waarna ze verdwijnen. Zo ga je door tot het speelveld leeg is en je het level hebt gehaald.

Stranded - A Mars Adventure

FISHLABS

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

In Mars Stranded ONE speel je een astronaut die is gestrand op het rode oppervlak van de planeet Mars. Je ruimteschip ligt in puin en je moet op verkenning. De astronaut rent automatisch door de levels en bouwt snelheid op als je niet valt of ergens tegenaan stoot. Door goed te timen moet je springen of bukken. In totaal zijn er vijf gebieden op Mars die weer onderverdeeld zijn in kleinere levels. In elk level kun je drie sterren behalen, afhankelijk van hoe goed je ze doorloopt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen