De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 38 – 2018

Florence Peeters
23 september 2018, 16:11
3 min leestijd
De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 38 – 2018

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 38 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone of iPad wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. Google Maps

Voortaan is ook Google Maps te gebruiken met Apple CarPlay. Een belangrijke verbetering van iOS 12 aan CarPlay is de ondersteuning van navigatie-apps van derden. Google is de eerste die hierop inspringt met een geschikte Maps-versie voor CarPlay.

Om Google Maps in de auto te gebruiken heb je de laatste update van de iOS-app nodig. Deze staat nu in de App Store. Wanneer je na het updaten de navigatie-app synchroniseert met het display in je auto, kun je aan de slag.

Het design van de kaartendienst is speciaal voor een autoscherm geoptimaliseerd, met grotere letters en icoontjes. Het grootste verschil met Apples Kaarten-app is dat Google zijn eigen kaartendata gebruikt. Siri ondersteunt Google Maps nog niet, maar er is wel ingebouwde stemherkenning aanwezig. Deze activeer je door op het scherm te tikken.

Google Maps

Google LLC

Gratis via App Store

2. Nception

Nception is niet zomaar een camera-app, maar een die je wereld op zijn kop zet. Letterlijk, want de app is bedoeld om foto’s en video’s surrealistisch mee te maken. De makers van Nception hebben zich behoorlijk laten inspireren op de surrealistische beelden uit de film Inception.

Met meer dan twintig verschillende filters creëer je een wereld ondersteboven, gebouwen die in elkaar overlopen of ander gezichtsbedrog. De filters zijn ook realtime te gebruiken, waarna je deze achteraf nog aan kan passen. Ook is er een slow motion-functie aanwezig.

Nception – Distortion Effects

Hugekids AB

Gratis via App Store

3. Opdrachten

Wanneer je de iOS 12-update geïnstalleerd hebt, is je misschien al opgevallen dat er een nieuwe app op je iPhone staat: Opdrachten. De nieuwe standaard-app van Apple hoort bij de nieuwe functie Siri Shortcuts. Hiermee geeft Apple jou de touwtjes in handen om de assistent beter op je af te stemmen.

Door meerdere opdrachten te bundelen onder één snelkoppeling, kun je Siri met een spraakopdracht een serie van dingen laten doen. Wanneer je bijvoorbeeld zegt: ‘Hé Siri, goedemorgen’, opent de spraakassistent je favoriete nieuwsapp, start het een afspeellijst in op Apple Music en vertelt het je de reistijd naar je werk. Niet alleen Apple zelf, maar ook externe ontwikkelaars kunnen Siri Shortcuts ontwikkelen.

Opdrachten

Apple

Gratis via App Store

4. Halide Camera

In een nieuwe update heeft ook de fijne camera-app Halide Camera ondersteuning gekregen voor Siri Shortcuts. Vraag Siri bijvoorbeeld om een foto te maken wanneer je iPhone op een afstandje staat. Ook is de app dankzij de update een stuk sneller geworden en kan je inzicht krijgen in de technische specificaties van jouw iPhone-camera.

Daarnaast zijn er verschillende nieuwe functies toegevoegd om nog betere foto’s mee te maken. Geïnspireerd op de Smart HDR-technologie die onder meer op de iPhone XS is te vinden, heeft Halide haar Portrait Effects Matte functie verbeterd. De app heeft nu een eigen blur-effect, waarmee je een zelfde soort bokeh-effect kan creeëren.

Halide Mark II

Lux Optics Incorporated

Gratis via App Store
Bron afbeelding: Nception
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen