De 7 leukste iOS-apps in de App Store week 38 – 2016

25 september 2016, 16:11
3 min leestijd
De 7 leukste iOS-apps in de App Store week 38 – 2016

Door al het nieuws rondom de iPhone 7, iOS 10 en macOS Sierra zou je haast vergeten dat er weer heel wat interessante nieuwe apps verschenen zijn. In dit overzicht zetten we de leukste iOS-apps van deze week op een rij.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps van de week

Iedere week verschijnen er honderden apps in de App Store van Apple. Veel te veel om uit te proberen, al is een fractie van deze apps ook echt de moeite waard. In dit wekelijkse overzicht lichten we de belangrijkste nieuwe apps en updates voor je uit. Zo hoef je niets te missen en staan je iPhone en iPad weer vol met de beste iOS-apps van het moment.

Google Trips – Plan Your Trip

Google LLC

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Google heeft met Trips de handigste reis-app uitgebracht die we tot nu toe gezien hebben. Zeker als je gebruik maakt van Gmail is dit de ultieme app om vakanties een stuk gemakkelijker en minder stressvol te maken. De app bundelt al je reisgegevens en geeft daarnaast tal van leuke tips met activiteiten om te ondernemen. Alles wordt op een kaartje geplaatst, zodat je precies weet waar je heen moet en wat er nog meer te beleven valt.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store

WhatsApp heeft een welkome functie gekregen voor gebruikers die in veel groepsgesprekken zitten. Om het overzicht te houden, is het nu mogelijk om mensen te taggen, zodat ze een notificatie ontvangen als je hun naam noemt. Ideaal voor de mensen in je groep die niet of nauwelijks reageren op berichten. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is WhatsApp updaten, en de ‘@‘ voor iemand zijn naam zetten om hem of haar te taggen en een melding te sturen.

Google Allo

Google LLC

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Naast Trips bracht Google deze week ook de nieuwe chat-app Allo uit. Deze slimme chat-app wil de mogelijkheden van Googles zoekmachine verwerken in je dagelijkse gesprekken. Zo kun je ‘@Google’ tikken gevolgd door een Engelse opdracht. Dit maakt het versturen van video’s en het opzoeken van feiten een stuk gemakkelijker. Allo is zowel beschikbaar op iOS als Android en bevat ook stickers en allerlei andere leuke functies.

Snapchat

Snap, Inc.

Gratis via App Store

Stickerfans kunnen hun lol op met de update die deze week voor Snapchat verscheen. In de app is het nu eindelijk mogelijk om de grote hoeveelheid stickers te doorzoeken. Door de beschrijving in te vullen kun je specifieke stickers opzoeken. Ook kun je tekst nu vetgedrukt, cursief of onderstreept maken.

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store

Het hing al wat langer in de lucht, maar vanaf deze week kunnen alle Instagram-gebruikers hun foto’s opslaan als concept. Handig als je de filter, beschrijving en hashtags zorgvuldig samenstelt en dit even kunt opslaan. Dit is ook een uitkomst voor bedrijven die hun Instagram-account delen. Zo kun je een post klaarzetten als concept en kan iemand anders er nog even naar kijken voordat hij online gaat.

Oz: Broken Kingdom™

Rogue Games

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

De game die Apple gebruikte om de iPhone 7 te demonstreren, is nu voor iedereen beschikbaar. Oz Kingdom ziet er prachtig uit en laat je het opnemen tegen fantasiemonsters in een kleurrijke wereld. De game ondersteunt de Taptic Engine van de iPhone 7, zodat je toestel trilt tijdens het spelen. De grafische effecten spatten van je scherm af, zeker als je het op de iPhone 7 speelt.

Messenger

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store

Net zoals WhatsApp ondersteunt Facebook Messenger vanaf nu CallKit van iOS 10. Goed nieuws, want hierdoor kan de app je volledige vergrendelscherm vullen met een foto en de naam als iemand je probeert te bellen via de chat-app van Facebook. Een stuk mooier, en het trekt ook beter je aandacht dan een kleine notificatie. Ook staan er dezelfde opties tot je beschikking als wanneer iemand je met de Telefoon-app belt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu