De 6 leukste iOS-apps in de App Store week 37 – 2015

Wouter Nijsen
13 september 2015, 15:48
3 min leestijd
De 6 leukste iOS-apps in de App Store week 37 – 2015

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week heeft de App Store er weer duizenden nieuwe apps bijgekregen. Zo werd de Adblock Browser voor iOS uitgebracht kreeg livestreaming-app Periscope een grote update.

Adblock Browser

Eyeo GmbH

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

AdBlock Plus heeft zijn eigen AdBlock Browser beschikbaar gemaakt voor iOS. De browser bevat een geïntegreerde advertentieblokker, wat ervoor moet zorgen dat gebruikers ‘sneller en veiliger is’ kunnen surfen. De browser blokkeert vervelende en opdringerige advertenties. Overige reclames worden standaard wel weergegeven, maar via het instellingenmenu is dit aan te passen. Hier kun je aangeven welke lijst de app moet gebruiken voor het filteren van reclames, maar kun je er ook voor kiezen om geen advertenties te blokkeren.

Companion: Personal Safety

Companion

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Voel je je niet veilig als je ’s avonds laat alleen over straat moet? De app Companion zorgt ervoor dat je nooit écht alleen bent en biedt altijd hulp onder de knop. De app zit heel overzichtelijk in elkaar. Het grootste gedeelte van je scherm bestaat uit een kaart van je omgeving. Je kunt een prikker plaatsen op de locatie waar je heen gaat of zelf het adres intypen in de zoekbalk. Begin je te rennen, maak je een smakkerd op de weg of schiet je koptelefoon uit de iPhone, dan registreert de app dat als iets wat mis is.

Periscope

Twitter, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Periscope heeft een update gekregen waarmee het onder meer mogelijk is om ook in landschapmodus te livestreamen. Deze horizontale streams kun je bekijken door je iPhone te draaien voor volledig scherm, maar ook door hem verticaal te houden. De rest van het beeld wordt dan onscherp gemaakt. Naast een nieuwe filmstand heeft Periscope nog enkele vernieuwingen in de update gestopt. Met ‘Melding voor delen’ komen gedeelde uitzendingen van anderen bijvoorbeeld in je feed te staan.

Paper by WeTransfer

WeTransfer BV

Gratis via App Store

De notitie- en schets-app Paper van ontwikkelaar FiftyThree was er al voor de iPad, maar is deze week beschikbaar gemaakt voor de iPhone. Je hebt alle bewerkingstools tot je beschikking (waaronder verschillende soorten pennen) en kunt snel en eenvoudig een lijstje of herinnering met foto’s in elkaar draaien, waarbij de belangrijkste onderdelen zijn uitgelicht. Uiteraard is het ook mogelijk om alleen tekst te gebruiken en bijvoorbeeld een takenlijstje met bullets op te stellen.

Infinity Blade III

Epic Games

€ 7,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Infinity Blade 3 is deze week Apples gratis app van de week, wat betekent dat je de game tot en met volgende week donderdag gratis kunt downloaden. Infinity Blade 3 is het laatste deel in de trilogie en plaatst je weer in de huid van ridder Siris die een kasteel moet doorlopen. Daar treft hij steeds sterkere vijanden en uiteindelijk een eindbaas, die er keer op keer voor zorgt dat hij het loodje legt. Na elke dood keer je terug in de vorm van een nazaat van de vorige ridder, die diens opgedane krachten heeft geërfd.

Flotsm

Flotsm Limited

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Heb je moeite met keuzes maken? Zware of lichte keuzes, het maakt voor de app Flotsm niet uit. Noteer een vraag en laat andere gebruikers het oplossen. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is hun raad opvolgen. Een vraag indienen is simpel. Rechtsboven in de app tik je op het icoontje naast de loep, daarna noteer je je vraag. Naast het indienen van de vraag, kun je zelf opties als antwoord toevoegen. Het is dan wachten tot gebruikers beginnen met antwoorden.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu