De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 37 – 2018

Florence Peeters
16 september 2018, 16:07
3 min leestijd
De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 37 – 2018

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 37 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone, iPad of iPod touch wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. Spotify

Spotify Premium-abonnees kunnen ineens een stuk meer nummers offline luisteren. Spotify heeft de limiet voor het downloaden van nummers flink verhoogd. Eerst kon je 3333 nummers per device downloaden zodat je ze offline kan afspelen. Spotify laat je drie apparaten koppelen, waardoor je dus eerst in totaal 9999 nummers kon luisteren wanneer je maar wil.

Nu mag je maximaal 10.000 nummers opslaan per device, en is het aantal toegestane gekoppelde apparaten ook nog eens verhoogd naar vijf. In totaal kun je dus 50.000 nummers downloaden voor offline gebruik. Je moet een heleboel afspeellijsten opslaan om die limiet te bereiken, maar zo hoef je je in ieder geval nooit zorgen te maken dat je nummers moet verwijderen uit je offline muziekdatabase in Spotify.

Spotify - Muziek en podcasts

Spotify

Gratis via App Store

2. Instagram

Instagram heeft in de laatste update een functie toegevoegd waardoor je een stuk sneller reageert. Tenminste, als je vaak emoji’s gebruikt. De app heeft een emoji shortcut bar toegevoegd, die verschijnt wanneer je onder een post wil reageren. De bar staat boven het typbalkje en toont jouw meest gebruikte icoontjes. Wil je toch een andere emoji gebruiken? Dan zul je deze alsnog op de oude manier moeten zoeken en selecteren.

De emoji-functie verschijnt daarnaast alleen wanneer je op een post reageert. Wanneer je zelf een post aan het maken bent of reageert op een Instagram Story, verschijnt de balk helaas niet. De reacties onder een foto zijn volgens het bedrijf de plek waar het meest gebruikt wordt gemaakt van emoji’s.

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store

3. NOS

De NOS-app heeft een aardige update gehad, waarmee ze het mensen nog makkelijker willen maken om via de app het laatste nieuws te lezen. Zo kun je voortaan artikelen bewaren wanneer je ze bijvoorbeeld later wil lezen. Hiervoor verschijnt er voortaan rechtsboven bij ieder artikel een bladwijzericoon. Wanneer je artikelen op deze manier hebt opgeslagen, verschijnt er in het overzicht met onderwerpen bovenin het menu ‘Bewaarde artikelen’.

NOS heeft eerder al een donker thema toegevoegd aan de nieuws-app, maar dankzij deze update is deze nu per artikel in of uit te schakelen. Ideaal wanneer je overdag liever een witte achtergrond hebt, en ‘s avonds fijner leest met een donker thema.

Hetzelfde geldt voor de lettergrootte van de tekst. Via hetzelfde icoontje is dit voortaan per artikel aan te passen. Tot slot is het makkelijker geworden om door alle foto’s en video’s in een artikel te bladeren. Wanneer je klikt op een foto, swipe je gemakkelijk door alle toegevoegde media.

NOS

Nederlandse Omroep Stichting

Gratis via App Store

4. Google Assistent

De Google Assistent kan je nu ook in het Nederlands het laatste nieuws vertellen. De slimme spraakassistent biedt nieuws van verschillende Nederlandse bronnen. Wanneer je binnen een paar minuten op de hoogte wil zijn van het nieuws, kan je zelf een nieuwsbulletin samenstellen vanuit bronnen die je belangrijk vindt. Hiervoor kan je uit elf verschillende nieuwsbronnen kiezen, waaronder NOS, ANP, NU.nl, Omroep Brabant en BNR Nieuwsradio.

Wanneer je de Google Assistent nu vraagt om het laatste nieuws, leest het zelf een selectie voor aan je. Door bijvoorbeeld ‘Luister naar het nieuws van NU.nl’ te zeggen, krijg je nieuws van een specifieke bron. In de instellingen van de spraakassistent-app kan je de selectie van bronnen die de Assistent aan je voorleest naar je eigen smaak aanpassen. Er is een grote kans dat er de komende tijd nog meer nieuwsbronnen beschikbaar worden voor de Google Assistent.

De Google Assistent

Google LLC

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen