De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 37 – 2017

Thomas Haenen
17 september 2017, 16:16
3 min leestijd
De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 37 – 2017

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 37 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone, iPad of iPod touch wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. Blinkist

Veel non-fictie-boeken zitten vol met opvulling. Als je de lessen wil leren die de schrijver probeert over te brengen, dan moet je jezelf vaak langs hoofdstukken vol anekdotes en herhaling worstelen. Het idee van Blinkist is dat je enkel de belangrijkste lessen en andere stukjes uit boeken voorgeschoteld krijgt, zodat je elk boek in een kwartiertje uitleest.

In de app zijn duizenden boeken te vinden in verschillende categorieën, zoals wetenschap, productiviteit, seks, persoonlijke groei en ouderschap. Bij elk boek geeft Blinkist kort aan wat het voor boek is, maar belangrijker nog voor wie het boek is. In enkele punten wordt aangegeven wie er wat aan heeft.

Download Blinkist in de App Store (gratis)

Blinkist: Big Ideas in 15 Min

Blinks Labs

Gratis via App Store

2. 8mm Vintage Camera

We zijn inmiddels wel gewend om filters over onze foto’s heen te plaatsen. De meeste foto-apps hebben ook vintagefilters om een ouderwetse look aan je beelden te geven. Deze zijn echter bijzonder beperkt als je het vergelijkt met 8mm Vintage Camera. Je krijgt verschillende manieren om de retrolook aan te passen.

Allereerst is er een serie lenzen, die je aanpast door op het doorkijkvakje bovenin te tikken. Denk aan streepjes en stipjes die door het beeld dansen, flikkerend beeld of lekkend licht.

Download 8mm Vintage Camera in de App Store (2,29 euro)

8mm Vintage Camera

NEXVIO INC.

€ 3,99 via App Store

3. The Elder Scrolls: Legends

Naast Heartstone is nu ook kaartgame The Elder Scrolls: Legends te spelen op je iOS-toestel. De game komt grotendeels op hetzelfde neer als Blizzards hitgame. Je plaatst kaarten met personages op tafel, die vervolgens de personages van de tegenstander moeten verslaan. Legends is opvallend, omdat je vecht op twee banen waar verschillende regels bestaan.

Legends heeft een flink verhaal, maar de kracht zit natuurlijk in de multiplayer. De game spat qua looks niet van het scherm zoals Hearthstone, maar er zit wel behoorlijk wat diepte en speelplezier in.

Download The Elder Scrolls: Legends in de App Store (gratis)

The Elder Scrolls: Legends CCG

Bethesda

Gratis via App Store

4. Photomath

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn: een app die alle rekensommen voor jou oplost. Photomath bewijst dat het kan: richt simpelweg je iPhone op een bladzijde met rekensommen en de app geeft je automatisch te correcte uitkomst. De app heet moeite met het lezen van handschriften, dus in dat geval zul je het toetsenbord moeten gebruiken. Voor digitale of geprinte rekensommen werkt de app echter uitstekend en erg snel.

→ Download Photomath in de App Store (gratis)

Photomath

Photomath, Inc.

Gratis via App Store

5. Merge

Heb jij ook regelmatig ruzie met je partner over wie het wc-papier aanvult? Vaak aan het steggelen over het uitlaten van de hond of wie de afwas vanavond doet? Dan is het misschien tijd om Merge te downloaden. Deze app houdt al je huishoudelijke taken en zaken bij, verdeeld in vier onderwerpen: Home, Shop, Vote en Pay. Je kunt je taken zelfs exporteren naar de Herinneringen-app van iOS, zodat je echt geen excuus meer hebt als je iets vergeet.

→ Download Merge in de App Store (gratis)

Merge - Couple Organizer

Kindred, Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen