De 9 leukste iOS-apps in de App Store week 36 – 2015

Wouter Nijsen
6 september 2015, 15:54
4 min leestijd
De 9 leukste iOS-apps in de App Store week 36 – 2015

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week heeft de App Store er weer duizenden nieuwe apps bijgekregen. Zo verscheen Google Street View als losse app en werd de toffe game Worms 4 uitgebracht voor iOS.

Worms™ 4

Team17 Digital Limited

€ 1,19 via App Store

Het nieuwe Worms 4 draait nog steeds om twee teams van bloeddorstige wormen die de strijd met elkaar aangaan. De teams bestoken elkaar om de beurt met een arsenaal aan wapens en kunnen hierbij ook de omgeving volledig inzetten en/of verwoesten om het andere leger te verslaan. De felle kleuren en de cartooneske vormgeving van de wormen zorgen er voor dat de game aandoenlijk oogt.

Giffiti - Plak geanimeerde GIF-stickers en grappige GIF's op je foto's

Celebrate, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Maak en deel je graag gifjes, dan moet je zeker de nieuwe iOS-app Giffiti proberen. Met deze applicatie voeg je gemakkelijk korte bewegende beelden toe aan bestaande foto’s uit je Filmrol. Giffiti is heel makkelijk in gebruik: je opent de app, kiest een foto en voegt er zelf een gifje aan toe. Hierbij kun je kiezen uit de bewegende beelden die door de app zijn samengesteld.

Google Street View

Google LLC

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Google Street View maakte jarenlang onderdeel uit van Google Maps, maar is nu losgekoppeld en beschikbaar als aparte app voor iOS-apparaten. De app is voorzien van verschillende nieuwe features en laat je bijvoorbeeld 360 graden-foto’s maken. Een fijne eigenschap van de Google Street View-app is de mooie en overzichtelijke interface. In het hoofdmenu kun je beelden vanuit de hele wereld bekijken, wat werkt aan de hand van de kaart bovenin.

Pokémon Shuffle Mobile

The Pokemon Company

Gratis via App Store

Het is eindelijk mogelijk om een Pokémon-game op iOS te spelen: Pokémon Shuffle. Je loopt niet vrij rond om de monsters te vangen, maar je gaat van level naar level en maakt combinaties van minimaal drie dezelfde Pokémon op een grid. Dit ken je bijvoorbeeld al van Candy Crush, met als verschil dat je de Pokémon over het hele scherm kunt wisselen. Maak je combinaties, dan doe je een aanval tegen de Pokémon van het betreffende level.

Skype

Skype Communications S.a.r.l

Gratis via App Store

Skype is deze week bijgewerkt naar versie 6.0, en die brengt een boel vernieuwingen met zich mee. Direct opvallend is het geheel nieuwe design, dat de app een stuk fijner in gebruik maakt. Zo kun je voortaan bijvoorbeeld met simpele veegbewegingen een gesprek starten en berichten beheren. Ook het delen van foto’s, url’s en emoji’s is aanzienlijk makkelijker gemaakt.

Jumpy Wall

pixelrock

Gratis via App Store

In de Nederlandse iOS-game Jumpy Wall bestuur je een klein blokje met een oog, dat je zover mogelijk omhoog moet zien te sturen. Dit doe je door goed getimed op het scherm te tikken, waarna het blokje van links naar rechts springt om de eindeloze tunnel te beklimmen. Gemakkelijk is dat echter niet, want moet je zowel edelstenen verzamelen als dodelijke obstakels ontwijken.

Flick Kick Football

PikPok

€ 0,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Waar Arjen Robben afgelopen week tegen IJsland met zijn vrije trap niet langs de verdedigingsmuur kwam, is het in Flick Kick Football wel de bedoeling het muurtje te passeren en te scoren. Met de swipen-en-schieten-besturing geef jij door middel van een veegbeweging over het scherm aan waar de bal heen moet gaan. Zo kun je de baan van de bal veranderen, een lobje geven, de bal meenemen en over het veld schieten.

Currents

Google LLC

Gratis via App Store

Google+ voor iOS heeft deze week een flinke update gekregen. Nieuw is ‘Collecties’, een functie die al eerder voor de Android-app van Google+ verscheen. Met Collecties wordt de app een stuk gebruiksvriendelijker en overzichtelijker. Je kunt het zien als een soort filter voor de stroom aan berichten die je wellicht op de dienst ontvangt. Ook kun je zelf collecties aanmaken, waar je alles over bepaald onderwerp plaatst.

The Deer God

Crescent Moon Games

€ 5,99 via App Store

The Deer God lijkt een eindeloze ren-game, maar er is wel degelijk een (vrij filosofisch) verhaal. Je begint het spel als een menselijke jager, die tijdens zijn jacht op herten om het leven komt. Noem het karma, maar de zogeheten Deer God brengt je weer tot leven, dit maal niet als mens maar als baby-hert. Je zal zelf gaan ondervinden hoe het leven als een hert is. Als dat je lukt, mag je in een volgend leven misschien wederkeren als mens.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu