De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 36 – 2018

Florence Peeters
9 september 2018, 16:11
4 min leestijd
De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 36 – 2018

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 36 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone, iPad of iPod touch wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. Google Arts & Culture

De Art Selfie-functie van de Google-app Arts & Culture is eindelijk beschikbaar in Nederland. Met Google Art Selfie zie je op welk historisch schilderij je lijkt. Om je historische dubbelganger te vinden maak je een selfie in de app. Vervolgens speurt Google zijn uitgebreide kunstcollectie af naar het meest lijkende personage op een schilderij. De app bevat duizenden schilderijen van meer dan 650 aangesloten kunstinstellingen en -collecties.

Google Art Selfie

Vervolgens zie je verschillende overeenkomende schilderijen en hoeveel procent de geschilderde persoon en jij op elkaar lijken. Maar de app is eigenlijk voor veel meer bedoeld dan ‘kunstselfies’. Je vindt er virtuele 360-graden-tours door de mooiste musea, uitgelichte kunstcollecties, interviews en inspiratie. Zo lees je bijvoorbeeld ook verschillende achtergrondverhalen over eeuwenoude of opvallende stammen en groeperingen uit de hele wereld.

Google Arts & Culture

Google LLC

Gratis via App Store

2. WhatsApp

WhatsApp voor iOS heeft een grote update gekregen, en die voegt een aantal handige nieuwe features toe. De belangrijkste verbetering van de WhatsApp-update is dat je ontvangen media, zoals foto’s en gifjes, nu direct vanuit je notificaties kunt bekijken. Normaliter zie je altijd de melding ‘Foto’ staan, maar voortaan zijn foto’s en gifjes direct vanuit de notificaties te downloaden, en hoef je de WhatsApp-app niet telkens te openen.

Daarnaast herkent de app nu automatisch verdachte linkjes. Hiervoor wordt gekeken naar speciale karakters in de url, zoals de ‘ẉ’ in plaats van een normale ‘w’. Is dit het geval, dan krijg je hiervan een melding in het chatgesprek. Tot slot ondersteunt WhatsApp nu de Wallet-app op je iPhone. Voortaan kun je bijvoorbeeld klantenkaarten, betaalkaarten en vliegtickets ook via WhatsApp delen. De features werken nog niet meteen bij iedereen, maar worden geleidelijk uitgerold.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store

3. Workshop

Altijd al die perfecte cocktail of pasta willen maken? De app Workshop leert het je stap-voor-stap via korte video’s. Met deze app kun je namelijk nieuwe vaardigheden leren door letterlijk een kijkje in de keuken van experts te nemen. Workshop draait momenteel vooral om koken, maar in de toekomst kun je ook andere vaardigheden onder de knie krijgen zoals kledingmaken.

Vanuit het thuisscherm kun je direct aan de slag met een cursus, bijvoorbeeld taartbodem maken, waarna je te zien krijgt wat je nodig hebt en hoe lang het gaat duren. Alle cursussen worden gegeven in het Engels door een bekende keukengoeroe. Na het doorlopen van alle stappen heb kun je aangeven hoe het ging, en eventueel foto’s van je eindproduct bijvoegen. In je persoonlijke bibliotheek kun je je lopende cursussen bijhouden en de filmpjes zo vaak als nodig terugkijken.

Workshop heeft drie gratis cursussen: platbrood/ taartbeleg maken en cocktails shaken. Voor de overige sessies moet je betalen. Voor een cursus taart versieren van 4,5 uur ben je bijvoorbeeld 11 euro kwijt. Dit is prijzig, maar voor een persoonlijke workshop betaal je meer.

Workshop - Learn New Skills

Workshop Tech Solutions Ltd.

Gratis via App Store

4. Fortnite

Epic introduceert in een nieuwe update een compleet nieuwe modus voor Fortnite: ‘Getaway’. Deze modus is slechts tijdelijk beschikbaar, en onderdeel van het High Stakes-evenement dat op dit moment loopt. Zie Getaway als een bankroof. Vier kluizen zijn gedropt op willekeurige plekken rond het eiland. In de kluis zit een kostbare juweel, die je met een team van vier als eerste moet zien te bemachtigen.

Ook nieuw is de Grappler, een wapen waarmee je je veel sneller over het eiland beweegt. Je kunt de Grappler tijdens een potje op een object richten, zodat je daar snel naartoe ‘vliegt’. Verder is de besturing van Fortnite op iOS iets verbeterd.

Fortnite

Epic Games

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

5. Google Chrome

Google Chrome bestaat tien jaar, en om dat te vieren heeft Google een grote update met een nieuw design uitgebracht. De browser heeft een nieuw uiterlijk gekregen met rondere randen, nieuwe icoontjes en fellere kleuren. Daarnaast is er een sterk verbeterde wachtwoordmanager en voert de browser nu beter en sneller je wachtwoorden, adresgegevens en creditcardnummer in.

De zoekbalk bovenin Chrome geeft voortaan slimme antwoorden. Zo kun je zonder een website te openen zien wat de weersverwachting wordt, of de eindstand van een voetbalwedstrijd opvragen. Google houdt ook de openstaande tabbladen in de gaten, zodat je meteen terug kunt naar een openstaande website als je deze in de zoekbalk invult. Tot slot kan je de browser nu nog veel meer personaliseren en heeft Chrome ondersteuning gekregen voor 3D Touch.

Google Chrome

Google LLC

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen