De 9 leukste iOS-apps in de App Store van week 36 – 2016

Lars Paijmans
11 september 2016, 16:12
3 min leestijd
De 9 leukste iOS-apps in de App Store van week 36 – 2016

Het was weer een drukke week voor de App Store, met talloze nieuwe apps die verschenen zijn. De leukste iOS-apps die je niet mag missen zetten we in dit wekelijkse overzicht voor je op een rij.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps van deze week op een rij

Alle iOS-apps die wekelijks verschijnen zelf installeren en uitproberen is een onmogelijke taak. Gelukkig maar dat slechts een klein deel ervan ook echt de moeite van het installeren waard is. In onderstaande overzicht zetten we naast nieuwe apps ook belangrijke updates die nieuwe functies toevoegen aan bestaande apps.

Amity: Live Communities

Amity Messenger

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Amity is een nieuwe chat-app die de strijd aangaat met iMessage, WhatsApp en Telegram. De berichtendienst barst bijna uit zijn voegen van de originele functies, terwijl het design overzichtelijk blijft. Zo kun je verschillende animaties versturen en is het verzenden van een foto, video, gif of emoji altijd maar een knop van je verwijderd.

Hello Weather

Electric Dream Machine LLC

Gratis via App Store

Er is een nieuwe weer-app die al snel uitgroeide tot onze favoriete weer-app van het moment. Hello Weather is kinderlijk simpel en zet alle info die je nodig hebt overzichtelijk op een scherm. De app ziet er daarnaast prachtig uit en schakelt in de avonduren automatisch over naar een nachtschema, dat fijn is voor je ogen.

Google Foto's

Google LLC

Gratis via App Store

Google Foto’s wordt met versie 2.0 handiger dan ooit tevoren. De app neemt namelijk de functies van Googles Motion Stills over. Hierdoor worden de live foto’s die je in Google Foto’s zet automatisch gestabiliseerd, zodat ze er meteen een stuk beter uit komen te zien.

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store

Instagram introduceert deze week geen nieuwe functie, maar haalt er juist eentje weg. De kaart waarop je kan zien waar vrienden foto’s gemaakt hebben, zal geleidelijk over de hele wereld verdwijnen. De kaartfunctie was populair, maar bleek ook een middel te zijn voor stalkers om mensen in de gaten te houden. Het lijkt erop dat Instagram hier nu dus maatregelen tegen neemt.

Truecaller: Caller ID & Block

True Software Scandinavia AB

Gratis via App Store

Truecaller is een app die je helpt om onbekende nummers te herkennen. Zo weet je bijvoorbeeld als een bekend spam-nummer je probeert te bereiken, en hoef je dus niet op te nemen. Ook zitten de telefoonnummers van bedrijven in de database van deze app. Met de komst van iOS 10 wordt dit alleen nog maar makkelijker, omdat het scherm dan overgenomen kan worden als iemand belt.

Rubek

Xigma Games

€ 2,49 via App Store

Als je nog op zoek bent naar een leuke nieuwe puzzelgame, dan moet je Rubek eens proberen. Deze game heeft op het eerste gezicht wel iets weg van Monument Valley, maar daagt je uit met een kubus waarmee je de luiste kleurtjes moet zien te pakken.

ZCast - Podcaster

ZCast Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Podcasters die zelf uitzendingen maken moeten ZCast eens bekijken. Deze app laat je met een druk op de knop een live uitzending opzetten, terwijl de interface aanmoedigt om met je luisteraars in gesprek te gaan. Deze uitzendingen kunnen vervolgens gemakkelijk opgenomen en gedeeld worden.


Dat Blek in het verleden een Apple Design Award gewonnen heeft snappen we heel goed. De gratis App van de Week bestaat volledig uit simpele vormen en basiskleuren. De besturing is simpel: het enige wat je hoeft te doen is een lijntje van de ene naar de andere cirkel toe schieten. Hierbij moet je rekening houden met zwaartekracht en de randen van je scherm, waar het lijntje vanaf stuitert.

Avast

Bekende virusscanner Avast heeft deze week een wachtwoordmanager voor de Mac uitgebracht. In de stijl van LastPass en 1PassWord kun je hier veilig al je wachtwoorden in verzamelen, zodat je ze niet zo makkelijk hoeft te maken om te onthouden. De app is gratis te downloaden van de website van Avast.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu