De 10 leukste iOS-apps in de App Store week 35 – 2015

Wouter Nijsen
30 augustus 2015, 15:50
4 min leestijd
De 10 leukste iOS-apps in de App Store week 35 – 2015

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week zijn er weer duizenden nieuwe apps in de App Store verschenen. Zo kwam de fraaie puzzelgame Lara Croft GO uit en konden we aan de slag met de unieke foto-app Rizon.

Lara Croft GO

CDE Entertainment Ltd.

€ 5,99 via App Store

Lara Croft GO is een puzzelgame van de makers van Hitman GO. Waar Hitman écht een bordspel met pionnen was, is Lara Croft dat veel minder, al bestaan de levels wederom uit verschillende vloertegels en kun je maar één stap zetten per swipe. Zoals een goede game met Lara Croft betaamt, ga je ook in deze app op zoek naar schatten en verschillende tombes. Lara Croft GO ziet er prachtig uit en lijkt qua kleurgebruik vooral goed naar Monument Valley hebben gekeken.

Pocket: blijf op de hoogte

Mozilla

Gratis via App Store

De fijne lees-app Pocket heeft een grote update gekregen, waarbij de app gebruikers artikelen aanraadt die waarschijnlijk voor hen interessant zijn. De iOS-app is nu ingedeeld in twee delen. Onder ‘My List’ vind je artikelen die je zelf hebt opgeslagen. Ga je naar ‘Recommended’, dan vind je verhalen die Pocket voor jou heeft geselecteerd. De dienst kijkt daarvoor goed naar artikelen die je eerder hebt opgeslagen.

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store

Instagram heeft het roer helemaal omgegooid. Gebruikers kunnen voortaan horizontale en verticale foto’s gewoon uploaden. Dat is goed nieuws voor fotografen, die hun kiekjes voorheen in een vierkant moesten afsnijden. Als je nu een horizontaal genomen foto uploadt, verschijnt hij alsnog als vierkant in de preview, maar door op het icoontje linksonder te tikken, kun je hem aanpassen zodat hij volledig in beeld past.

Happy Wheels

Jim Bonacci

Gratis via App Store

In de populaire iOS-game Happy Wheels bestuur je een zakenman die om onduidelijke redenen een parkoers moet afleggen met allerhande gevaarlijke obstakels. Je moet vaart maken, op de juiste momenten springen en zo snel mogelijk de finish halen. Eenvoudig is dat echter niet: in elk level vallen er namelijk auto’s en andere objecten uit de lucht en zijn er liften en ventilatoren die je kunnen pletten of onthoofden.

Winter Fugitives

HeavyBoat SRL

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

De nieuwe iOS-app Winter Fugitives combineert het spelplezier van Crossy Road met sluipen en actie. De game ziet er mooi uit, speelt lekker weg en is boven alles leuk om te spelen. Je begeleidt de gevangene door op het scherm te tikken en te vegen. Een tik resulteert in een stap naar voren, daardoor kun je bijvoorbeeld een stukje rennen. De weg naar de vrijheid is rechtdoor, maar je moet langs beschutting bewegen en voorbij bewaking sluipen.

SlideMail – Email app for Gmail, AOL, Exchange, iCloud

SlideMail, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Aan e-mail-apps geen gebrek in de App Store, maar SlideMail is er eentje die de moeite waard is. De ontwikkelaar achter SlideMail omschrijft het als een slimme e-mail-app die je helpt bij het ontvangen, sorteren en reageren op mailtjes. Ontvang je bijvoorbeeld een mailtje met daarin een afspraak, dan licht SlideMail zaken als tijden en locaties voor je uit. De app helpt je ook op een slimme manier bij het wegwerken van berichten.

moo-Q

PSYT

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

De nieuwe iOS-app Moo-Q helpt mensen om te bepalen op welk moment van de dag ze het meest productief zijn. Dat doet hij op basis van verschillende vragen. Je wordt op een aantal zaken getest, zoals het korte termijngeheugen. Daarbij moet je een reeks aan cijfers onthouden. Bij andere tests geef je zo snel mogelijk aan of tekenreeksen hetzelfde zijn. Het is behoorlijk moeilijk om dat allemaal goed te onthouden en het wordt al snel lastiger.

Rizon - Your Golden Hour Companion

Sam King

€ 2,29 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Het ‘gouden uur’ of ‘magische uur’ is een bekende term binnen de fotografie. Tijdens deze periode op de dag vind je het mooiste licht om kiekjes te schieten. Rizon helpt je om dat gouden moment te vinden. Rizon ziet er mooi uit: de app is zeer overzichtelijk en bruikbaar. Niet te veel poespas, gewoon vier kleuren (rood, wit, grijs en zwart), grote knoppen en een duidelijke klok. Dit is een cirkel waarop je precies kunt aflezen wanneer het gouden uur begint en hoe lang hij duurt.


FastCap is een handige app voor wie graag spontaan een filmpje schiet. Je installeert de app en het handigst is om het app-icoon helemaal vooraan op je homescreen te zetten. Op die manier hoef je alleen je iPhone te pakken, je vingerafdruk te laten scannen en op het icoon te drukken. Zodra je erop tikt, begint de app met filmen. Heb je genoeg video geschoten, dan tik je op het rode knopje rechtsonder in beeld.

Dice Mage

Tapinator, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

In Dice Mage speel jij een tovenaar die het opneemt tegen verschillende vijanden. Je hupt van het ene zwevende platform naar het andere, om uiteindelijk bij een eindbaas te komen. Op de platformen vind je verschillende dingen, van vijanden tot winkels en schatkisten. Verschillende routes leiden in elke wereld naar de eindbaas. Het vechten werkt door dobbelstenen te gooien. Jij twee, de tegenstander twee. Wie het hoogst gooit, wint en valt als eerst aan.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu