De 8 leukste iOS-apps in de App Store van week 35 – 2016

Lars Paijmans
4 september 2016, 16:14
3 min leestijd
De 8 leukste iOS-apps in de App Store van week 35 – 2016

We hebben ze weer voor je op een rij gezet: de leukste iOS-apps en games die de afgelopen zeven dagen zijn verschenen of geüpdatet. Zo weet je zeker dat je niks gemist hebt.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps van de week

Iedere week bijhouden welke apps er allemaal opduiken in de App Store is een hele klus, vooral omdat er genoeg apps tussen staan die niet de moeite waard zijn. Slechts een klein percentage is de moeite van het installeren waard, en deze apps zetten wij iedere zondag in het zonnetje.

ING Bankieren

ING

Gratis via App Store

Klanten van ING hoeven vanaf nu geen andere app meer te gebruiken om snel een betaalverzoekje via een chat-app als WhatsApp te delen. ING heeft dit nu zelf heel gemakkelijk gemaakt, wat goed nieuws is voor mensen die vaak met vrienden wat gaan eten of drinken en vervolgens het geld naar iemand overmaken. Deze manier om betaalverzoeken te versturen is overigens niet exclusief voor WhatsApp: je kunt gewoon de chat-app gebruiken die jou het meeste aanspreekt.

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store

Instagram kreeg er deze week een functie bij die er eigenlijk al veel langer in had moeten zitten. Je kunt nu namelijk eindelijk inzoomen op foto’s en video’s, iets wat tot op heden in de app gek genoeg niet mogelijk was. Dit zoomen werkt zoals praktische iedere andere iOS-app: knijp met je vingers en je kunt een bepaald deel van een kiekje uitvergroten op je scherm.

Pebble™

Pebble Technology Corp.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

De Pebble-app die je smartwatch aan de iPhone koppelt is deze week overgestapt naar versie 4.0. Dit maakt de app en smartwatches niet alleen sneller, maar introduceert ook een aantal fijne nieuwe functies. Zo kun je met Quick View vooruit kijken op je tijdlijn, en gezondheidsplatform Pebble Health is volledig vernieuwd. Reden genoeg dus voor Pebble-gebruikers om deze update zo snel mogelijk uit de App Store te plukken.

Messenger

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store

Facebook maakt het vanaf deze week een stuk gemakkelijker om een videogesprek met iemand op te starten. Zodra jij en je contactpersoon allebei naar het chatscherm kijken, kun je met een druk op de knop een live videogesprek starten. Een beetje zoals Snapchat dus, waarbij je ook allebei online moet zijn om dit gesprek te starten.

LUMINES PUZZLE AND MUSIC

mobcast inc.

€ 3,49 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

De beroemde puzzelgamereeks Lumines keert terug en doet dit op een geweldige manier. Deze flitsende iOS-game is een remake van de PSP-game en een absolute aanrader voor iedereen die vroeger Tetris heeft gespeeld of op zoek is naar een vermakelijke puzzelgame voor onderweg. Het spel ziet er ondanks het relatief simpele concept prachtig uit, met veel felle kleuren die van je scherm afspatten.

Plex: Stream films, tv, nieuws

Plex Inc.

Gratis via App Store

Plex heeft het met een update voor leden mogelijk gemaakt om uitzendingen op te nemen en op hun server op te slaan. Leuk voor mensen die regelmatig iets kijken op TV maar niet altijd de tijd hebben om alles live te volgen. Sowieso is het een handige functie die er weer voor zorgt dat Plex meer en meer op een hub begint te lijken waarin je al je video’s, films en series kwijt kunt.

Snapseed

Google LLC

Gratis via App Store

Serieuze iPhone-fotografen kunnen hun lol op met Googles Snapseed-app. De fotografie-app ondersteunt sinds deze week namelijk RAW-bestanden. Deze optie opent automatisch zodra jij een RAW-bestand in de app opent. Daarnaast introduceert de app een nieuwe functie waarmee je gezichten op foto’s meer nadruk kunt geven, en waardoor ogen beter opvallen. Puristen kunnen bovendien hun creaties als PNG bewaren, wat de kwaliteit ten goede komt.

Samorost 3

Amanita Design s.r.o.

€ 6,99 via App Store

Het schilderachtige Samorost 3 is ongetwijfeld een van de mooiste iOS-games die we in lange tijd gezien hebben. In dit avonturenspel doorkruis je een magische wereld die rechtstreeks uit een schilderij lijkt te komen. Onderweg los je puzzels op, maak je geesten wakker en ontvouwt zich een mysterieus verhaal. Omdat Samorost 3 het vooral van het uiterlijk moet hebben, komt dit spel vooral goed tot zijn recht op het grotere scherm van de iPad.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu