De 10 leukste iOS-apps in de App Store week 34 – 2015

Wouter Nijsen
23 augustus 2015, 15:50
4 min leestijd
De 10 leukste iOS-apps in de App Store week 34 – 2015

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week zijn er weer duizenden nieuwe apps in de App Store verschenen. Zo kwam er een nieuwe Pac-Man-game uit van de makers van Crossy Road en konden we aan de slag met de geinige gifjes-app Giphy Cam.


In de iOS-app MSTY stuur je op een Snapchat-achtige wijze foto’s met korte stukjes tekst naar anderen. Muziek staat centraal in de app, wat inhoudt dat je bij elk bericht een liedje kiest. Zo kun je kiezen voor een populair nummer van David Guetta, maar zijn er ook diverse lijsten met anderen deuntjes aanwezig. Vervolgens kies je een plaatje, tikt er een stukje tekst bij, en verstuurt ‘m hierna naar anderen.

PAC-MAN 256 - Endless Arcade Maze

BANDAI NAMCO Entertainment Europe

Gratis via App Store

Pac-Man 256 is gemaakt door Hipster Whale, de ontwikkelaar van het populaire Crossy Road. De game is het best te omschrijven als een combinatie tussen het klassieke Pac-Man en het endless runner-principe van Crossy Road. Tof aan Pac-Man 256 is dat de game een aantal zaken anders doet. Zo proberen allerlei nieuwe spookjes je het leven zuur te maken en zijn er meer dan 20 verschillende power-ups aanwezig.


Leaving Work is een app waarmee je het thuisfront laat weten dat je eraan komt. Ben jij ontvanger van zo’n bericht, dan weet je hoe laat de ander thuis is. Kun je bijvoorbeeld alvast zorgen dat het eten op tafel staat. Handig toch? Slim is de functie om aan te geven wanneer je normaal gesproken van je werk naar huis gaat, bijvoorbeeld tussen vier en zeven. Door dit in te vullen, stuurt de app alleen tussen die uren een bericht naar de ander.

GIPHY Cam. The GIF Creator

Giphy, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Gebruik jij in chats ook vaak gifjes? Zo ja, dan is Giphy Cam écht een app voor jou. Hiermee kun je namelijk gifjes maken met behulp van je iPhone-camera. Film een paar seconden en voilà: je hebt een filmpje dat je meteen met anderen kunt delen. Giphy is een zoekmachine voor gifjes en een app waarmee je ze zelf kunt maken, is een logische stap. De app zelf bestaat uit twee onderdelen: de camera boven in beeld en daaronder filters en meer geinige opties.

Sputnik Eyes

Shelly Alon

€ 3,49 via App Store

In Sputnik Eyes schuif je robots over lijntjes om ze naar hun bestemming te brengen en levels te halen. Het gegeven is simpel: je hebt een speelveld met lijntjes en punten. Verdeeld over bepaalde punten staan robots die je naar de juiste plek moet tikken. Rood bij rood, blauw bij blauw, enzovoort. Dat is in het begin gemakkelijk, maar al snel worden het puzzels waar je goed over de volgorde van je schuifbewegingen na moet denken.


Pooductive is misschien wel de vreemdste app die de afgelopen tijd in de App Store is verschenen. De app laat je namelijk chatten met mensen die – net als jij – op het toilet zitten voor de grote boodschap. Dat is net zo gek als dat het klinkt. Pooductive laat je chatten met willekeurige mensen van over de hele wereld, maar je kan ook gerichter naar een gesprekspartner zoeken op basis van locatie.

Bus & Trein: OV Planner, Metro, Tram, Veerboot, Bus en Trein openbaar vervoer tijden live en reizen plannen

Sander de Koning

€ 3,49 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

De uitstekende ov-app Bus & Trein is deze week nog beter geworden. De app is namelijk toe aan versie 4.0, die een nieuwe planner en Apple Watch-ondersteuning bevat. Vooral dat laatste is interessant, omdat je nu vanaf je smartwatch actuele vertrek- en aankomsttijden kunt checken. Handig wanneer je op het station loopt maar niet je iPhone uit je broekzak wil halen om te kijken wanneer de trein rijdt.

Launcher met meerdere widgets

Cromulent Labs

Gratis via App Store

In de handige Launcher-widget kun je vanaf nu meer ‘launchers’ kwijt, afhankelijk van welke iPhone je hebt en hoe groot je widget is. Launchers zijn snelkoppelingen die je in de widget kunt plaatsen. Daarmee kun je met één tik vanaf het Berichtencentrum naar jouw favoriete app. Ook kun je instellen dat je met één keer tikken een specifiek persoon belt, een webpagina opent of dat je gelijk de routebeschrijving naar huis krijgt via de Kaarten-app.

Gathering Sky

A Stranger Gravity, LLC

€ 3,49 via App Store

In de game Gathering Sky begin je met één vogel, maar al snel vlieg je langs anderen die vervolgens aanhaken totdat je een grote zwerm begeleidt. Dat doe je allemaal met één vinger op het scherm, waarmee je ze richting geeft. Ze bewegen hetzelfde als een vogels die je buiten ziet vliegen; allemaal tegelijk maken ze een bocht door de wolken. Er zijn helaas maar vijf levels in het spel, waar je in ongeveer een uurtje wel doorheen bent.

Just 6 Weeks PRO

Alexander Lomakin

€ 3,49 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Weinig tijd om urenlang in de sportschool te staan, maar wil je wel in korte tijd fit worden, dan is de app Just 6 Weeks het proberen waard. Just 6 Weeks heeft een trainingsprogramma dat bestaat uit push-ups, sit-ups, pull-ups, squats en dips. Je kunt deze programma’s naar wens combineren om te komen tot de workout die het best bij jou past. Na zes weken moet dat ertoe leiden dat je je hand niet meer omdraait voor 100 push-ups of 200 squats.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu