De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

De 10 leukste iOS-apps in de App Store van week 34 – 2016

Lars Paijmans
28 augustus 2016, 16:10
4 min leestijd
De 10 leukste iOS-apps in de App Store van week 34 – 2016

Pak je iPhone of iPad erbij, ga er even goed voor zitten en open alvast de App Store. Het is weer tijd voor het wekelijkse iPhoned-overzicht met de leukste iOS-apps van de week.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps van de week

Je zou er een fulltime baan voor nodig hebben om alle iOS-apps die iedere week in de App Store verschijnen een voor een te bekijken. Gelukkig maar dat een groot deel van deze nieuwe apps niet de moeite waard is en de beste apps in veel gevallen automatisch naar de top van de App Store-hitlijsten stijgen.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store

WhatsApp kreeg deze week een update waar veel mensen niet blij mee zijn. De app opent zijn deuren namelijk voor adverteerders, zodat je in de toekomst reclames kunt ontvangen en andere commerciële berichten. Ook wordt je telefoonnummer gedeeld met Facebook, al kun je dit wel (handmatig) uitschakelen in de instellingen van de app.

Prisma: Photo Editor, Filters

Prisma labs, inc.

Gratis via App Store

Aan de populariteit van Prisma lijkt voorlopig nog geen einde te komen. De app kreeg deze week bovendien een fijne update die ervoor zorgt dat je de kunstzinnige filters ook kunt toepassen als je offline bent. Ook belooft Prisma de laadtijden terug te brengen, wat nog steeds een van de grootste punten van kritiek op de app is.

MUBI: Stream geweldige cinema

MUBI, Inc.

Gratis via App Store

In onze Oogappels-rubriek kwam deze week Mubi aan bod. Deze film-app ken je waarschijnlijk nog niet, maar heeft altijd een interessante collectie aan videomateriaal dat zichzelf regelmatig vernieuwt. Iedere maand kun je kiezen uit 30 verschillende films voor een vast bedrag per maand. Kun je niks vinden op Netflix? Geef dan Mubi eens een kans.

Fiets Tel-app

Mobidot B.V.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Als jij mee wil helpen met de Nederlandse Fiets Telweek kun je nu de officiële app downloaden. Zo kun je aantonen hoeveel fietsbewegingen jij uitvoert, en worden jouw gegevens meegeteld met dit landelijke onderzoek. Om de app te gebruiken, meld je je aan met postcode en e-mailadres. Vervolgens kun je op het dashboard kijken op welke positie je staat van deelnemers in jouw woonplaats.

Pathé Nederland

Pathé Theatres BV

Gratis via App Store

Bioscoopketen Pathé geeft de officiële Pathé-app een volledig nieuw uiterlijk, zodat hij vooral een stuk gemakkelijker te gebruiken is. Zo kun je vanuit de app gemakkelijk een kaartje bestellen, en worden deze kaartjes vervolgens in de app zelf opgeslagen. In de bioscoop hoef je deze alleen maar even te laten scannen om naar binnen te mogen. Het enige wat nog mist is een popcorn-bezorgknop.

Pokémon GO

Niantic, Inc.

Gratis via App Store

Pokémon GO introduceerde deze week een nieuwe functie, waarmee je kunt bepalen hoe sterk een Pokémon is die je gevangen hebt. Handig voor de spelers die graag een zo sterk mogelijk team maken, om zoveel mogelijk gyms over te nemen. Het toevoegen van nieuwe functies komt geen moment te laat, want het aantal gebruikers van de game loopt hard terug.

Nike Run Club: hardloopcoach

Nike, Inc

Gratis via App Store

De Nike+ Running-app is deze week in een volledig nieuw jasje gestoken. De app heet voortaan Nike+ Run Club en heeft naast een nieuw uiterlijk ook een volwaardige Apple Watch-app gekregen. Handig, want zo kun je je iPhone thuis laten terwijl jij een stukje gaat rennen. Genoeg reden om te updaten dus voor de fanatieke renners onder ons.

X

X Corp.

Gratis via App Store

Op Android was hij er al langer, maar sinds deze week is de nachtmodus nu ook beschikbaar op de iPhone. Deze donkere modus moet je nog wel handmatig in- en uitschakelen door in de instellingen van Twitter te duiken. Ondanks dit ongemak is het wel een fijne manier om je tijdlijn wat makkelijker leesbaar te maken in de avonduren.

MindNode 4

IdeasOnCanvas GmbH

€ 16,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Met de gratis App van de Week MindNode kun je gemakkelijk een mindmap maken op je iPhone of iPad. Een handige manier om je ideeën uit te werken, die beginnen bij een centrale gedachte. Vervolgens kijk je stap voor stap hoe je dit idee verder uit kunt bouwen en wat je er voor nodig hebt. Omdat je dit allemaal vastlegt, is het na afloop heel gemakkelijk om je gedachteproces aan anderen te laten zien.

LOST MAZE

立 文

Gratis via App Store

De nieuwe iOS-game Lost Maze draait om een meisje genaamd Misty. Zij woont in het doolhof, maar op een dag wordt het hof verzwolgen door een duistere schaduw. Misty komt vast te zitten en het is aan jou de taak om te zorgen dat het meisje weer veilig thuis komt. Er zijn vier hoofdstukken met in totaal 60 levels om te doorlopen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu