De 7 leukste iOS-apps in de App Store week 33 – 2015

Wouter Nijsen
16 augustus 2015, 16:08
3 min leestijd
De 7 leukste iOS-apps in de App Store week 33 – 2015

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week zijn er weer duizenden nieuwe apps in de App Store verschenen. Zo kwamen de makers van Monument Valley met een nieuwe app, werd Rollercoaster Tycoon 3 voor iOS uitgebracht en kreeg de mediaspeler-app Plex een grote update.

Moodnotes: dagboek voor humeur

ThrivePort, LLC

Gratis via App Store

Moodnotes is een nieuwe app die je gemoedstoestand registreert en depressies kan ontdekken. De app stuurt je door de dag heen een aantal notificaties en stelt je dan een simpele vraag: “Hoe gaat het met je?”. Gebruikers geven antwoord met een smiley, die verandert als je omhoog of omlaag over het scherm veegt. Op die manier leg je een soort dagboek aan bestaande uit gevoelens. Dankzij de Apple Watch-integratie geef je nog sneller antwoord.

Snapchat

Snap, Inc.

Gratis via App Store

Voor gebruikers van Snapchat is er goed nieuws, want er is een grote update beschikbaar voor de sociale app. De belangrijkste nieuwe feature is de reismodus, een optie waarmee je het dataverbruik van Snapchat aanzienlijk terugbrengt. De nieuwe reismodus vind je in de instellingen onder ‘Aanvullende services’ en zorgt ervoor dat Snapchat minder data verbruikt. Dat doet de app door content uit Discover, nieuwe snaps en verhalen niet meer automatisch te verversen.

RollerCoaster Tycoon® 3

Frontier Developments Ltd

€ 5,99 via App Store

RollerCoaster Tycoon 3 is er nu ook voor iOS. Op je iPhone of iPad kun je nu je een pretpark bouwen en helemaal naar hartenlust invullen. Gaandeweg speel je nieuwe attracties, kraampjes en andere dingen voor in het park vrij, die je kunt plaatsen waar je wil. Ook is het mogelijk om zelf je achtbanen in elkaar te draaien. Natuurlijk komt er wel wat meer bij kijken dan gewoon wat attracties weg te zetten en paadjes aan te leggen.

Plex: Stream films, tv, nieuws

Plex Inc.

Gratis via App Store

Plex heeft deze week een update gekregen en is nu gratis. Het nieuwe Plex ziet er schitterend uit. De donkere kleuren zijn gehandhaafd, maar knoppen en interface hebben een make-over gehad. Daarnaast kun je bij films nu de score van Rotten Tomatoes zien en is er een ‘Verwant’-knop waarmee je films ziet die je in dezelfde categorie liggen. Heb je een video die is opgedeeld in verschillende hoofdstukken, dan kun je daar nu doorheen bladeren met een speciale knop.


Ben je klaar met de games waarin je zoveel mogelijk vijanden moet afmaken, punten moet scoren en snel moet handelen, dan is Barmark helemaal voor jou. In deze nieuwe iOS-game ga je niet dood of werk je naar doelen toe, maar is het juist de bedoeling om innerlijke rust te vinden. Dat doet de game door je werelden te laten ontdekken en de omgevingen aan te passen. Aan jou de taak om verborgen schakelaars te vinden en bloemen te planten, zodat de spelwereld in balans blijft en je een eigen draai aan de omgevingen kunt geven.

Football Quiz - raad de club!

Mangoo Games

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Test je voetbalkennis met deze Football Quiz. De app is helemaal geschikt voor korte spelsessies op je iPhone. Steeds krijg je vier afbeeldingen te zien die samen een bepaalde club uitbeelden. De naam van die club moet je invoeren door gehusselde letters in lege vakjes te plaatsen. Heb je het goed, dan ga je naar de volgende. Er zitten honderden teams van over de hele wereld in, dus je bent er wel even zoet mee.


Met Selfkie beeld je emoties uit voor de iPhone-camera en maak je er stickers van die je als emoji in gesprekken kunt zetten. In de app kun je direct aan de slag met je selfiecamera. Onder in beeld staat ‘Choose an inspiration’. Je opent daarmee een vlak waar veelgebruikte smileys in staan. Tik er één aan en hij verschijnt boven in beeld. Door op het cirkeltje te tikken, maak je de foto, maar het is ook mogelijk om een foto uit je Foto’s-app te pikken.

Wat waren jouw favoriete iOS-apps van afgelopen week? Laat het weten in de comments!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu