De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 33 – 2019

Lars Paijmans
18 augustus 2019, 16:00
3 min leestijd
De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 33 – 2019

Het is weer zondag en dat betekent dat er een vers app-overzicht voor je klaarstaat! Deze nieuwe apps, games en updates kun je volgens ons beter niet missen. Dit zijn de leukste iOS-apps van deze week.

Lees verder na de advertentie.

De 5 leukste iOS-apps op een rijtje

Iedere week draait de App Store overuren om alle nieuwe apps, updates en games een plekje te geven. Hier merk je waarschijnlijk van, want slechts een klein deel is de moeite van het installeren waard. Zie je door alle bomen het bos niet meer? Laat je dan inspireren met dit overzicht van iOS-apps die het downloaden waard zijn.

1. Gmail

In Gmail kun je voortaan mails versturen die zichzelf weer verwijderen, niet af te drukken zijn en niet gedownload kunnen worden. De meest recente update van Gmail voegt met de vertrouwelijke modus een mooie nieuwe functie toe. Net zoals in apps als WhatsApp, Instagram en Snapchat kun je hiermee een bericht versturen dat zichzelf na een bepaalde tijd weer wist.

Je hebt de keuze om een mail minimaal één dag tot maximaal vijf jaar te laten staan, daarna wordt de volledige inhoud uit de mailbox van de ontvanger gewist. Ook kun je ervoor kiezen om een toegangscode in te stellen, zodat niet iedereen zomaar de inhoud kan bekijken. Handig als je weet dat iemand zijn inbox deelt met meerdere mensen. In deze tip leggen we uit hoe de Gmail Vertrouwelijke Modus werkt.

Gmail - E-mail van Google

Google LLC

Gratis via App Store

2. Rogue Legacy

Rogue Legacy is al jaren een populaire indiegame op spelcomputers, maar maakt nu ook de overstap naar de iPhone en iPad. In Rogue Legacy kruip je in de huid van een ridder die een groot kasteel verkent, dat uitpuilt van de monsters en eindbazen. Leg je het loodje, dan neemt de zoon of dochter van deze ridder het stokje over en krijg je met hem of haar een nieuwe poging.

Op die manier kom je steeds een stapje verder en ontgrendel je nieuwe upgrades, zodat het langzaam maar zeker ook wat makkelijker wordt om de eindeloze stroom aan skeletten en monsters aan je zwaard te rijgen. Een echte aanrader voor iedereen die graag games op zijn iDevice speelt.

Rogue Legacy

Cellar Door Games, Inc.

€ 3,99 via App Store

3. Telegram

WhatsApp-concurrent Telegram vernieuwt de app met een aantal fijne verbeteringen. Zo kun je voortaan stille berichten sturen die de ander niet storen. De nieuwste Telegram-update lijkt te zijn gemaakt voor mensen die zich irriteren aan een overmatige hoeveelheid berichten. Met twee nieuwe functies is het nu mogelijk om berichten te ontvangen, zonder dat de app een geluid afspeelt. Ook kun je in groepsgesprekken een limiet instellen, zodat groepsleden een bepaalde tijd moeten wachten voordat ze weer iets kunnen zeggen.

De nieuwe ‘Silent Message’-functie doet precies wat de naam al zegt: het verstuurt berichten zonder geluid, ongeacht of de ontvanger wel of niet zijn iPhone-geluid aan heeft staan. De ontvanger krijgt wel gewoon een notificatie, maar zonder geluidje. Handig als je iemand wel iets wil sturen, maar het niet zo belangrijk is dat je de persoon wil afleiden.

Telegram Messenger

Telegram FZ-LLC

Gratis via App Store

4. Heart Analyzer

Deze populaire app voor de iPhone en Apple Watch geeft uitgebreide informatie over je hartslag, met tal van grafieken en statistieken die je niet in de standaard Gezondheid-app van Apple terugvindt. De update van deze week voegt een PDF-exportfunctie toe, wat van pas kan komen voor mensen met hartproblemen die daardoor een maandoverzicht gemakkelijk met hun dokter kunnen delen.

Ook de interface van de app is vernieuwd, zodat het wat makkelijker is om wegwijs te raken in de grote hoeveelheid functies. Heart Analyzer is gratis te downloaden en bevat in-app aankopen voor het ontgrendelen van alle functies.

Heart Analyzer: Cardio Monitor

Helix Apps LTD

Gratis via App Store

5. Plex

Populaire video-app Plex heeft een flinke update uitgebracht voor zijn Mac-app. Voortaan kun je ook offline films en series kijken, mits je deze uiteraard eerst hebt opgeslagen. Deze opgeslagen bestanden vind je voortaan terug in de nieuwe Downloadsfolder.

Ook handig om te weten: Plex stopt met ondersteuning voor de Plex Media Player in januari 2020. In plaats daarvan raadt het bedrijf aan om over te stappen op deze nieuwe desktop-app of de Apple TV-app.

Plex: Stream films, tv, nieuws

Plex Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen