De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 33 – 2017

Wouter Nijsen
20 augustus 2017, 16:15
3 min leestijd
De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 33 – 2017

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van afgelopen week vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone, iPad of iPod touch wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. Unobstruct

Steeds meer websites tonen balkjes aan hun lezers waarmee je een artikel meteen kunt delen via social media. Deze balken hangen vaak bovenin of onderin het scherm, en gaan niet weg als je naar beneden scrollt.

Unobstruct biedt soelaas in deze situaties, want deze app zorgt er voor dat deze balkjes niet zichtbaar zijn. Unobstruct heeft voor een reeks populaire websites ondersteuning ingebouwd, maar werkt in theorie voor iedere site die zich schuldig maakt aan zwevende balkjes. Hiervoor open je de app via het Deel-menu in Safari, waarna de app de website die je open hebt onder handen neemt.

Download Unobstruct in de App Store (1,09 euro)

Unobstruct

InfinitApps

€ 0,99 via App Store

2. Instagram

Instagram rolt een kleine, maar belangrijke update uit. Het is in de nieuwste versie van de app namelijk mogelijk om te reageren op reacties, waarna deze worden gebundeld. Deze verbetering zorgt ervoor dat gesprekken onder foto’s veel overzichtelijker zijn.

Voorheen was het al wel mogelijk om te reageren op een reactie, maar dit werd vervolgens als losstaande reactie geplaatst onder de foto. Hierdoor waren er nauwelijks gesprekken te voeren. Zeker als veel mensen reageren op een foto. Dat is zonde, want Instagram was daardoor een sociaal netwerk waar gesprekken alleen privé gevoerd konden worden.

Download Instagram in de App Store (gratis)

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store

→ Tip: download ook de iPhoned-app om alles uit je iPhone te halen!

3. Tsuro

Apple stelt deze week het strategische bordspel Tsuro gratis beschikbaar als App van de Week. Het idee van Tsuro is dat je jouw pion zo lang mogelijke route af laat leggen over het spelbord. Dit bereik je door kaarten op het bord te leggen met routes erop. Je pion volgt automatisch de route die op de kaart staat vanaf zijn positie op het bord. Het concept is simpel, maar er zit net iets meer achter dan het lijkt.

Door namelijk slim gebruik te maken van de kaarten die al op tafel zijn gelegd, door jezelf of door anderen, slingert je pion over het speelbord. Heb jij de langste route afgelegd als alle kaarten op zijn? Dan heb je gewonnen. Je maakt loopings voor extra punten en je moet er voor zorgen dat je niet van het bord af glijdt.

Download Tsuro in de App Store (gratis)

Tsuro - The Game of the Path

Thunderbox Entertainment Ltd.

€ 3,99 via App Store

4. Data Wing

Data Wing werd gemaakt door Dan Vogt, één van de oprichters van Halbrick. Dat is de studio die eerder games afleverde als Fruit Ninja en Jetpack Joyride. Dit is het eerste soloproject van Vogt en het is een zeer geslaagd spel geworden.

Wat is de bedoeling in Data Wing? Je bestuurt een driehoekig voertuig dat je door tientallen levels stuurt. Deze bestaan uit banen gemaakt van lijnen. Door op de linkerkant van het scherm te drukken, stuur je naar links. Met rechts ga je naar rechts en druk je op beide kanten, dan rem je af.

Download Data Wing in de App Store (gratis)

DATA WING

Dan Vogt

Gratis via App Store
Bron afbeelding:
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen