De 10 leukste iOS-apps in de App Store van week 33 – 2016

Lars Paijmans
21 augustus 2016, 16:00
5 min leestijd
De 10 leukste iOS-apps in de App Store van week 33 – 2016

Zondag is de uitgelezen dag om terug te blikken op de week, en vooral om nog niet aan maandag te denken. Pak je iPhone of iPad er dus bij en check of je de leukste iOS-apps van de afgelopen week al op je toestel hebt staan. Of je nu een nieuwe chat-app, game of interessante update zoekt van een bestaande app: hier staan ze op een rij.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps van de week

Je zou er een fulltime baan voor nodig hebben om alle iOS-apps die iedere week in de App Store verschijnen een voor een te bekijken. Gelukkig maar dat een groot deel van deze nieuwe apps niet de moeite waard is en de beste apps in veel gevallen automatisch naar de top van de App Store-hitlijsten stijgen.

Chaatz - Free messenger to Express and Impress!

Chaatz Limited

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Chat-apps zijn er al genoeg, zo dacht ook Chaatz. Daarom giet deze berichtendienst het versturen van een online tekstje in een nieuwe vorm. Alles wat je stuurt wordt namelijk in een stripboek weergegeven, wat er natuurlijk een stuk leuker uitziet dan ballonnetjes op een witte achtergrond. Door de grote nadruk op beeld hoef je bovendien niet eens alles uit te typen, een treffende tekening of bewerkte foto’s zegt in veel gevallen ook al genoeg.

Google Meet

Google LLC

Gratis via App Store

Google presenteert een waardige FaceTime-concurrent met Duo, een app die het zo simpel mogelijk wil maken om een videogesprek met iemand anders aan te gaan. Je kunt je aanmelden met je telefoonnummer, en hebt verder geen Google-account nodig. Met een druk op de knop bel je vervolgens een van je contactpersonen en zit je binnen de kortste keren met elkaar te praten. Een groot voordeel ten opzichte van FaceTime is dat je Duo ook gewoon kunt gebruiken om mensen met een Android-toestel te bereiken.

Omapost - stuur een kaartje

studio andere koek

Gratis via App Store

Veel van je vrienden en familie zijn anno 2016 online aanwezig, maar dat geldt lang niet voor iedereen. De Nederlandse app Omapost slaat een brug tussen de offline en online generatie, zodat je iedere maand een kaartje met je leukste online foto’s kunt sturen naar je opa’s en oma’s. Je hebt de mogelijkheid om persoonlijke tekstjes aan deze fotokaarten toe te voegen, zodat je opa’s en oma’s een keer per maand een leuk overzicht van jouw gebeurtenissen in de brievenbus krijgen.

Reigns

Devolver

€ 3,49 via App Store

Reigns is met afstand onze favoriete game van de week, en is door het originele concept anders dan zo’n beetje alle andere iOS-games die we in 2016 gespeeld hebben. Door cartooneske kaartjes naar links of rechts te vegen (in de stijl van Tinder) regeer je over een middeleeuws koninkrijk. Naarmate de jaren verstrijken worden de beslissingen steeds lastiger, en gaat het steeds sneller gruwelijk mis.

Castro Podcast Player

Tiny Podcast Company Ltd.

Gratis via App Store

Alternatieve podcast-app Castro maakte deze week de overstap naar versie 2.0 en doet dit met een prachtig nieuw design. Naast het flitsende ontwerp introduceert de app ook een nieuwe manier om je podcast-afleveringen te rangschikken door ze simpelweg te verslepen. Grote knoppen zorgen er bovendien voor dat je ook snel de juiste aflevering kunt kiezen als je op de fiets zit of over straat loopt.

Snapchat

Snap, Inc.

Gratis via App Store

Het favoriete sociale netwerk van het moment gaat vanaf deze week zuiniger om met je iPhone-accu. Snapchat weet sinds een update wanneer je de Energiebesparende modus van iOS geactiveerd hebt, en zal daarop ook zelf diens energiestand aanzetten. Handig, want voorheen moest je dit iedere keer handmatig doen. Ook voegt de app een nieuwe hoogtefilter toe, zodat je kunt bewijzen dat je echt helemaal naar het topje van dat ene hoge gebouw bent geklommen.

Mr. Robot:1.51exfiltrati0n.ipa

Telltale Inc

€ 3,49 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Hitserie Mr. Robot heeft zichzelf een weg naar de App Store gehackt met de eerste officiële Mr. Robot-game. Het door Telltale uitgebrachte avontuur speelt zich af tijdens het eerste seizoen van de serie, en presenteert een chat-app waarmee je in contact komt met een hacker van E Corp. Door steeds antwoorden te kiezen op vragen vervolg je het verhaal, dat aan de hand van jouw keuzes een bepaalde richting opgaat.

Deus Ex GO

SQUARE ENIX

€ 5,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

De GO-serie zet weer een nieuwe stap op het virtuele spelbord door het Deux Ex-universum in een iOS-app te gieten. Net zoals Hitman GO en Lara Croft GO is Deux Ex GO een bordspel, waarin je hoofdpersoon Adam Jensen stapje voor stapje verplaatst om allerlei verschillende missies te volbrengen. Bewegingen van je tegenstanders inschatten en een paar stappen vooruit denken is hard nodig als je deze puzzelgame zonder kleerscheuren uit wil spelen.

ResQ Club

ResQ Club Oy

Gratis via App Store

Iedere dag wordt er veel teveel voedsel weggegooid, dat eigenlijk gewoon nog opgegeten kan worden. Zonde, en daar wil ResQ iets aan doen. De uit Finland afkomstige app is sinds deze week ook in Nederland beschikbaar, en maakt het toegankelijk om restjes bij restaurants te bestellen. Hiermee voorkom je dat lekker eten in de prullenmand verdwijnt, en spaar je ook nog eens geld uit. Door de GPS-functie zie je met een blik op je iPhone-scherm direct welke restaurants in de buurt meedoen.


Als je naast een iPhone of iPad ook een Mac hebt, ben je ongetwijfeld bekend met AirDrop. Dit is volgens Apple de ultieme manier om snel bestanden uit te wisselen tussen je apparaten, maar de prestaties van de dienst zijn iets te vaak onbetrouwbaar. Gelukkig maar dat we sinds deze week met AirMount een handig alternatief achter de hand hebben. De app maakt een draadloze verbinding tussen je iPhone en Mac, zodat je snel bestanden uit kunt wisselen zonder dat er Lightning-kabels of AirDrop aan te pas hoeft te komen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu