De 9 leukste iOS-apps in de App Store week 32 – 2015

Wouter Nijsen
9 augustus 2015, 15:50
4 min leestijd
De 9 leukste iOS-apps in de App Store week 32 – 2015

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week zijn er weer duizenden nieuwe apps in de App Store verschenen. Zo kwam Microsoft met een vertaal-app, konden we aan de slag met programmeren met Lrn en kreeg WhatsApp voor de iPhone een flinke update.

Microsoft Translator

Microsoft Corporation

Gratis via App Store

Microsoft heeft een eigen vertaal-app uitgebracht voor iOS. Microsoft Translator werkt in het Nederlands en laat je simpele zinnen vertalen naar ruim 50 talen. Wanneer je de app opent zie je een microfoontje, waar je op kunt drukken om een zin in te spreken. Je hebt echter ook de mogelijkheid om geschreven tekst met Microsoft Translator te vertalen. Dat doe je door onderin op het toetsenbordje te tikken.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store

WhatsApp voor iOS is van een flinke update voorzien die je per chat meldingen laat instellen of dempen. Daarnaast kun je direct contacten en locaties met iemand anders delen vanuit de Contacten- en Kaarten-app. Ook kun je chats nu als gelezen of ongelezen markeren met een veegbeweging, automatisch chats inladen wanneer je naar boven scrolt, de hoeveelheid data van WhatsApp-gesprekken verlagen en video’s toevoegen aan je WhatsApp back-up.

AVG Photo Cleaner and Manager

AVG eCommerce CY Limited

€ 3,49 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Veel iOS-gebruikers hebben hun iPhone of iPad volstaan met honderden foto’s en video’s. Het probleem is echter dat al die foto’s veel opslagruimte innemen op je iOS-apparaat. Gallery Doctor verhelpt dit probleem, door je gehele fotobibliotheek te scannen en vervolgens overbodige kiekjes te verwijderen. Denk hierbij aan dubbele foto’s, of kiekjes die te donker of niet goed geschoten zijn. De app belooft verder zelfs saaie foto’s op te sporen en te verwijderen.


Joy for Spotify is een nieuwe iOS-app die Spotify naar de Apple Watch brengt. Zo is het mogelijk om afspeellijsten te selecteren en gemakkelijk een nummer te pauzeren of skippen vanaf de Watch. Dat laatste kan door polsbewegingen gebruiken, waardoor je je Apple Watch niet eens hoeft aan te raken om de app te gebruiken. Ook tof is dat de applicatie je laat aangeven wat je wilt horen. Zeg simpelweg welke artiest of nummer je wilt luisteren en Joy speelt het automatisch af.

IBAN-tool

De Nederlandsche Bank N.V.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Kun je maar niet wennen aan de langere IBAN-nummers, dan is er nu een officiële tool om oude rekeningnummers gemakkelijk om te zetten. De zogenoemde omnummertool laat je het oude bankrekeningnummer en de desbetreffende bank waar de rekening loopt selecteren, waarna je direct ziet wat het IBAN-nummer wordt. In het geval van korte nummers, van goede doelen zoals Giro 555, moet je altijd ING als bank kiezen voor het juiste IBAN.

Lrn - Learn to code in HTML, CSS, Javascript, Ruby & Python

Lrn Labs, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Lrn is een nieuwe iOS-app waarmee je de programmeertaal Javascript kunt leren op je iPhone. Dat gebeurt aan de hand van verschillende quizzen. Zo leer je geleidelijk de basis van programmeertaal kennen, en werk je naar steeds lastigere onderdelen van Javascript toe. Bij elke uitleg vraagt de app om antwoorden toe te voegen aan al geschreven stukjes code. Wel is het jammer Lrn verschillende in-app aankopen bevat.

Microsoft Outlook

Microsoft Corporation

Gratis via App Store

De fijne e-mail-app Outlook had al een tijdje Apple Watch-ondersteuning, maar veel kon je er niet mee. Een update, die vanaf nu beschikbaar is in de App Store, brengt daar verandering in. Hierdoor kun je nu volledige e-mails checken op het schermpje van de Watch en simpel een reactie versturen. Notificaties van inkomende mailtjes worden niet meer ingekort, maar laten meer van de tekst zien. Hierdoor weet je beter waar een bericht over gaat.

Matter - Create and design 3D effects with photos

Pixite Inc.

€ 5,99 via App Store

Matter is een unieke foto-app waarmee je toffe 3d-effecten kan toevoegen aan je foto’s. Wanneer je een foto hebt gekozen, kun je verschillende vormen uitkiezen, die dan in beeld worden geplaatst om door jou bewerkt te worden. Zo zijn ze te verplaatsen, vergroten en draaien, maar ook te allen tijde te verwisselen voor een ander effect. Je hebt als gebruiker compleet de touwtjes in handen, wat bij een foto-app natuurlijk wel zo fijn is.

Stand for Mac

Stand for Mac heeft maar één doel: jou elk uur even laten opstaan en bewegen. Uit onderzoek blijkt dat langdurig zitten schadelijk is voor de gezondheid, en dan helpt het niet dat Nederlanders het meest zitten van alle Europeanen. Sterker nog, meer dan 11 uur zitten per dag verhoogt de kans op vroegtijdig overlijden met 40 procent. Je kunt Stand for Mac downloaden via de officiële website, waarbij je zelf bepaalt hoeveel geld je voor de app over hebt.

Wat waren jouw favoriete iOS-apps van afgelopen week? Laat het weten in de comments!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu