De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 32 – 2019

Michel van 't Klaphek
11 augustus 2019, 16:14
3 min leestijd
De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 32 – 2019

Het is weer zondag en dat betekent dat er een vers app-overzicht voor je klaarstaat! Deze nieuwe apps, games en updates kun je volgens ons beter niet missen. Dit zijn de leukste iOS-apps van deze week.

Lees verder na de advertentie.

De 5 leukste iOS-apps op een rijtje

Iedere week draait de App Store overuren om alle nieuwe apps, updates en games een plekje te geven. Hier merk je waarschijnlijk van, want slechts een klein deel is de moeite van het installeren waard. Zie je door alle bomen het bos niet meer? Laat je dan inspireren met dit overzicht van iOS-apps die het downloaden waard zijn.

1. Journey

In Journey start je in een lege woestijn, met in de verte een berg waar licht uit komt. De game kwam in 2012 al uit voor de PlayStation 3 en heeft nu zijn weg gevonden naar de App Store. De grote vraag is natuurlijk: is de game zeven jaar na dato de moeite nog waard? Ons antwoord is kort: ja!

Journey is werkelijk zo’n game die je gespeeld moet hebben. Eentje die laat zien wat voor wonderlijke avonturen er mogelijk zijn met dit medium. Zonder enige dialogen wekt Journey allerlei emoties op. Dit is een reis om ook nu nog op je iPhone te maken en nooit meer te vergeten. Lees onze uitgebreide review van Journey, of download de game hieronder.

Journey

Annapurna Interactive

€ 5,99 via App Store

2. Google Maps

Vind jij het ook altijd lastig om de weg te vinden? Dan is deze update voor jou. Een van onze favoriete navigatie-apps heeft er een fijne functie bijgekregen. Google Maps Live View zorgt er namelijk voor dat je op het scherm van je iPhone pijlen in de ‘echte’ wereld ziet die jou de weg wijzen. De juiste afslag nemen wordt zo een stuk simpeler.

Live View was al langer beschikbaar op de Pixel-smartphones van Google, maar rolt nu uit naar Android-toestellen die ARCore en alle iPhones die ARKit ondersteunen. In de praktijk betekent dit dat de meeste nieuwe iPhones met Google Maps Live View aan de slag kunnen.

Google Maps

Google LLC

Gratis via App Store

3. Telegram

Telegram is bij lange na niet zo populair als WhatsApp, en dat is eigenlijk best vreemd. De chat-app blijft er namelijk maar goede functies bij krijgen, zo ook deze week. Daar waar de meeste programma’s willen dat je continu in de weer bent met hun app, heeft Telegram een nieuwe ‘stille modus’ gekregen met als doel smartphoneverslaving tegen te gaan.

Voortaan kun je bij het versturen van een bericht aangeven dat de ontvanger hiervan geen notificatie ontvangt, zodat hij of zij niet gestoord wordt. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je iemand tijdens de nacht een berichtje verstuurt. Ook kun je vanaf nu gesprekken opfleuren met bewegende emoji.

Telegram Messenger

Telegram FZ-LLC

Gratis via App Store

4. Keep Talking & Nobody Explodes

Op zoek naar een goede relatietest, of wil je controleren of je daadwerkelijk zo goed bent in communiceren als je denkt? Dan moet je bij deze nieuwe puzzelgame zijn waarin het aan jou en je vrienden is om een bom op tijd onschadelijk te maken. Houd de instructies wel beknopt, want voor je het weet heb je een explosie.

In ‘Keep Talking & Nobody Explodes’ zit je opgesloten in een kamer met daarin een tikkende tijdbom. Alleen je vrienden hebben de handleiding om deze onschadelijk te maken, maar er is 1 probleem: zij zien de bom niet. Je moet dus communiceren met elkaar om het te overleven. Slechts 1 iemand uit de vriendengroep hoeft de game overigens aan te schaffen.

Keep Talking & Nobody Explodes

Steel Crate Games

€ 7,99 via App Store

5. Darkroom

Lightroom is een uitstekende app voor het bewerken van foto’s en dankzij de update van afgelopen week nog beter geworden. Dankzij de toevoeging van histogrammen kun je de kleur- en lichtbalans van foto’s op orde maken. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je een heel mooi plaatje hebt geschoten, maar ziet dat sommige stukjes onderbelicht zijn.

Ook kun je dankzij de histogrammen de kleurwaardes binnen de foto aanpassen. Het is hierbij extra fijn dat de app uitlegt wat alle instellingen doen, en wat er gebeurt als je met waardes gaat schuiven. Op die manier maakt Darkroom zijn naam als toegankelijke foto-editor meer dan waar.

Doka Foto & Video Editor

Bergen Co.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu