De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 32 – 2018

Florence Peeters
12 augustus 2018, 16:14
3 min leestijd
De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 32 – 2018

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 32 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone, iPad of iPod touch wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. Migraine Buddy

De app Migraine Buddy helpt bij het opboksen tegen knallende koppijn. De app is een ‘trackingdagboek’ voor hoofdpijn en bedoeld om mensen te begeleiden en inzicht te geven in hun migraine-aanvallen.

Krijg je een hoofdpijnaanval of heb je deze net gehad, dan kun je in de app aangeven waar je pijn hebt, wat de frequentie is, hoe lang de aanval duurt en hoe intens de pijn is. Ook factoren als je locatie, levensstijl en medicijnen worden meegenomen. Zo kan er een zo goed mogelijk beeld worden geschetst over jouw migraine.

Op het moment dat je een aanval invoert, wordt er ook gevraagd naar ‘triggers’. Bepaalde voedselsoorten, alcohol, weersomstandigheden, slaap en menstruatie zijn voorbeelden van dergelijke uitlokkers. De app leert jou triggers te herkennen, zodat je je levensstijl hierop kan aanpassen.

Migraine Buddy

Healint

Gratis via App Store

2. Apple Music

Apple heeft in een update van Apple Music de ontdekkingslijst Friends Mix (Vrienden Mix) toegevoegd. De lijst verzamelt automatisch 25 nummers uit de luistergeschiedenis van je vrienden in de muziekstreamingsdienst. De Friends Mix is de vierde wekelijkse persoonlijke afspeellijst voor gebruikers op Apple Music.

De lijst wordt iedere maandag ververst met 25 nieuwe nummers uit de luistergeschiedenis van je vrienden. Hiermee moet het nog makkelijker worden om door andermans muziekkeuzes te browsen. Als je dan geen inspiratie hebt voor wat te luisteren, spiek je gemakkelijk bij je vrienden. Welke nummers precies in de lijst terechtkomen, wordt bepaald door een algoritme dat afgestemd is op jouw muzieksmaak en op de muziekgeschiedenis van je vrienden.

Muziek

Apple

Gratis via App Store

3. Receptenmaker

Fotokookboek is een app die aanvoelt als een kookcursus. Grote foto’s en begrijpelijke teksten laten je stap voor stap duidelijk zien welke ingrediënten je nodig hebt en hoe je ze bereidt. De foto’s zijn van hoge kwaliteit en de ingrediëntenlijst kan gedeeld worden met anderen. Ook ingrediënten zijn voorzien van foto’s en extra uitleg. Notities voeg je gemakkelijk toe aan recepten, bijvoorbeeld wanneer je er je eigen draai aan hebt gegeven.

De app leert je recepten uit de receptenverzameling Snel & simpel. Hier staan 60 recepten in die in 30 minuten of minder bereid kunnen worden. De app biedt nog negen andere kookboeken met ieder minimaal 60 recepten, zoals Italiaans, Aziatisch of Eenvoudig & lekker. Deze zijn helaas niet gratis, maar wel per kookboek aan te schaffen in de app.

Receptenmaker

Mobiel Bekeken

Gratis via App Store

4. Holedown

In Holedown is het aan jou om naar de bodem van een planeet te graven, door met balletjes blokken weg te schieten. Door de genummerde tetrisblokken te raken, vallen ze van het scherm af. Dat moet ook, want zodra een blok de bovenkant van het scherm bereikt, is het game over.

De ballen (met vrolijke gezichtjes erop) die je gebruikt om deze blokken weg te schieten stuiteren alle kanten op, wat Holedown zijn diepgang geeft. Door op de juiste manier een bepaald blok te raken, kun je een kettingreactie veroorzaken waardoor ineens alle blokken naar beneden tuimelen.

Gaandeweg in de game komen er upgrades vrij. Hierdoor kun je meerdere balletjes tegelijk afvuren, of het totale aantal verhogen zodat je nog verder kunt komen dan eerst. Ook kun je kiezen uit meerdere planeten om in te spelen.

holedown

webbfarbror AB

€ 3,99 via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen