De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 31 – 2018

Wouter Nijsen
5 augustus 2018, 16:11
3 min leestijd
De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 31 – 2018

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 31 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone, iPad of iPod touch wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. Google Assistent

We hebben er even op moeten wachten, maar eindelijk is het mogelijk om de Nederlandse Google Assistent op je iPhone te gebruiken. De Google Assistent werkt op ongeveer dezelfde manier als Siri, en kun je eenvoudige vragen stellen om je verder te helpen. Vraag bijvoorbeeld naar een grapje, of de Assistent een timer wil zetten of wat je favoriete voetbalclub het afgelopen weekend heeft gedaan. De Assistent is helemaal afgestemd op Nederlandse gebruikers en bevat dan ook veel typisch Nederlandse grapjes en weetjes.

De Assistent werkt op samen met enkele Nederlandse bedrijven en omroepen, waarvoor de zogeheten ‘Actions on Google’ worden gebruikt. Dit betekent dat bedrijven, zoals Albert Heijn, Bol.com en RTL Nieuws, specifieke functies kunnen inbouwen.

De Google Assistent

Google LLC

Gratis via App Store

2. WhatsApp

Apple laat ons nog tot september wachten tot we kunnen groepsbellen met FaceTime, maar voor WhatsApp is al een update beschikbaar. Deze voegt de mogelijkheid toe om met maximaal vier mensen tegelijk een audio- of videogesprek te voeren. Dat aantal is relatief laag, zeker als je het vergelijkt met concurrerende diensten als FaceTime en Skype, waarin je respectievelijk met 32 en 24 mensen tegelijk een gesprek kunt voeren.

Ook als een van de deelnemers aan het gesprek een slechte internetverbinding heeft, moet je toch een goed videogesprek kunnen voeren. WhatsApp benadrukt dat alle gesprekken (net zoals geschreven berichten) met end-to-end-encryptie zijn beveiligd. Hiermee behoudt de dienst zijn sterke privacymaatregelen.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store
WhatsApp groepsbellen

3. The Eyes of Ara

Houd je van puzzelgames in de stijl van The Room, of avonturengames zoals Myst? Dan is The Eyes of Ara echt wat voor jou. In de game kom je via een bootje terecht bij een enorm kasteel vol met puzzels en geheime kamers. Door goed rond te kijken, objecten te verzamelen en raadsels op te lossen, kom je steeds verder in dit bijzondere gebouw.

Uniek aan The Eyes of Ara, is dat het bijna volledig door één persoon is gemaakt. Dat zou je niet zeggen, want de game is mooi en uitgebreid. Het verhaal is uiteindelijk niet echt de moeite waard, maar houd je van een avontuur dat draait om puzzels? Dan ben je bij The Eyes of Ara aan het juiste adres, ook al is de game behoorlijk aan de prijs.

The Eyes of Ara

MP Digital, LLC

€ 16,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

4. Self-Control

Met Self-Control dwing je je zelf om je iPhone links te laten liggen tijdens het studeren of in de collegezaal. De app geeft je een wachtwoord met willekeurige cijfers en letters dat vrijwel onmogelijk is om te onthouden. Vervolgens verander je dat zelf nogmaals en zet je een timer voor hoe lang je wil leren.

Vervolgens log je uit en is je telefoon geblokkeerd tot de timer is afgelopen. Wil je toch je iPhone gebruiken tijdens het blokken, dan moet je het wachtwoord invoeren. Opschrijven kan, maar dat is natuurlijk vals spelen.

Self-Control Zelfbeheersing

WeHelp

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu