Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 31 – 2017

Rick van der Veer
6 augustus 2017, 16:11
4 min leestijd
De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 31 – 2017

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 31 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone, iPad of iPod touch wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. Google Earth

Google heeft zijn Earth-app voor iOS van een grote update voorzien. De nieuwe versie werd eerder dit jaar al voor Android en de desktop uitgebracht, maar is ook op je iPhone en iPad te gebruiken. De digitale aardbol toont nu locaties in 3D en je kan met Voyager meer dan vijftig rondleidingen volgen, waarbij je iets leert over de verschillende locaties die Google voor je heeft geselecteerd.

Google heeft verder meer dan twintigduizend punten op de aardbol voorzien van geschiedkundige feiten en andere weetjes, maar ook andere plaatsen die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Download Google Earth in de App Store (gratis)

Google Earth

Google LLC

Gratis via App Store

2. Plotagraph +

Hoewel er steeds minder foto’s worden afgedrukt om in boeken en lijstjes te stoppen, staan de plaatjes altijd nog stil. Met Plotagraph + voeg je achteraf levensechte animaties toe aan je foto’s, zodat zelfs de saaiste foto er spectaculair uitziet. Op een toegankelijke manier laat de app je een stilstaande foto tot leven komen. Zo kun je de wolken door de lucht laten bewegen en het gras laten wuiven alsof de wind er doorheen waait.

Natuurlijk kun je de techniek ook voor wat minder realistische dingen gebruiken, zodat je bijvoorbeeld de treden van een trap naar boven kunt laten rollen. Het enige wat nog ontbreekt in de app is de optie om je creatie te exporteren als een gifje die zichzelf herhaalt.

Download Plotagraph + in de App Store (5,49 euro)

PLOTAGRAPH - NFT Artist Bundle

PLOTAGRAPH, Inc.

Gratis via App Store

3. Schaakmat!

Elke week kiest Apple een gratis App van de Week uit. Deze week is het de beurt aan mogelijk het bekendste bordspel ooit: schaak. Met het spelletje Schaakmat! daag je vrienden en familie uit via iMessage. Binnen de berichten-app is dit een van de betere opties als het gaat om schaak.

Het fijne van Schaakmat! is dat je geen aparte app nodig hebt, maar de beurten gewoon in een iMessage-gesprek worden gestuurd. Om een potje te beginnen, start je eerst een gesprek met iemand. Selecteer daarna de Schaakmat!-app en tik op ‘Begin spel’. Het is prima mogelijk om met meerdere personen tegelijk een potje te schaken.

Download Schaakmat! in de App Store (gratis)

Schaakmat!

BorderLeap

€ 0,99 via App Store

4. Comixology

De meest logische start voor het lezen van comics op je iPhone of iPad is Comixology. De grote comichuizen Marvel en DC zijn aanwezig, maar ook kleinere aanbieders maken hun werk leesbaar. Comixology is uitstekend als je voornamelijk losse comics leest. Deze koop je helaas niet direct in de app zelf, maar wel via de website Comixology.eu. Er zijn daar regelmatig aanbiedingen waar je gebruik van kunt maken.

Lezen van comics in Comixology is prettig, zowel op je iPad als iPhone, omdat de app je heel slim door de pagina’s leidt. Lees je op het kleine scherm van je iPhone, dan stuurt de app je door te swipen exact naar de juiste tekstballonnetjes en afbeeldingen, zodat je alles goed meekrijgt. Check ook ons overzicht met comic-apps voor iOS.

Download comiXology in de App Store (gratis)

comiXology - Comics & Manga

comiXology

Gratis via App Store

5. Gboard

Gboard van Google is één van de fijnste toetsenborden in de App Store. Nu werkt Gboard samen met Google Maps en YouTube voor meer mogelijkheden. Met de nieuwe integratie van Google Maps in Gboard is het mogelijk om je huidige locatie naar je contacten te sturen. Ook kun je een adres kiezen, bijvoorbeeld als je ergens afspreekt en je nog onderweg bent. De YouTube-integratie werkt op een soortgelijke manier, maar dan met het delen van video’s.

Het is nu ook mogelijk om een tekening te sturen. Hiervoor tik je op de emoji-knop en daarna op het pen-icoontje. Vervolgens teken je iets moois en deel je het resultaat.

Download Gboard in de App Store (gratis)

Gboard: het Google-toetsenbord

Google LLC

Gratis via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's