De 11 leukste iOS-apps in de App Store van week 31 – 2016

7 augustus 2016, 16:02
4 min leestijd
De 11 leukste iOS-apps in de App Store van week 31 – 2016

Het is weer zondag, dus kun je jezelf weer voorbereiden op een gloednieuwe lijst met de allerbeste iOS-apps en updates van de afgelopen zeven dagen. Dit zijn de 11 leukste iOS-apps op een rijtje!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps van de week

Het is nagenoeg onmogelijk om de constante stroom aan nieuwe apps en updates bij te houden. Iedere dag komen er meer nieuwe apps uit dan er op je iPhone passen, al verdient een fractie van de apps maar een plekje op je toestel. Deze app van de afgelopen week zijn wat ons betreft stuk voor stuk de moeite waard.

Apple TV Remote

Apple

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

De nieuwe Remote-app is in principe bedoeld voor de vierde generatie Apple TV, die komt met de zogeheten Siri Remote, en brengt de functies van de afstandsbediening naar je iPhone. De interface van de is gelijk aan de Siri Remote en heeft dus ook een Siri-knop, waarmee je de spraakassistent kunt activeren om stemcommando’s te geven. De app kun je ook gebruiken om games te bedienen.

Golden Hour One

Michal Kus

€ 3,99 via App Store

Foto’s maken is makkelijk, maar goede foto’s schieten is een heel ander verhaal. Golden Hour is een nieuwe app die op basis van je locatie het perfecte tijdstip toont om een foto te maken. Niet voor de doorsnee iPhone-fotograaf dus, maar wel een handig hulpmiddel voor mensen die hun kiekjes net dat beetje beter willen maken zonder er zelf veel voor te hoeven doen.

Google Maps

Google

Gratis via App Store

Google Maps heeft eindelijk de optie gekregen om tussenstops toe te voegen. Heel handig als je op pad gaat maar eerst nog even ergens anders lang moet. Zo kun je met een keer plannen de weg op gaan, zonder dat je de instellingen ervan onderweg hoeft aan te passen. Daarnaast zou Google Maps ook aan een functie werken om parkeerplekken te beoordelen.

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store

Instagram ging deze week Snapchat achterna met de nieuwe Instagram Stories. Deze korte verhalen zijn 24 uur zichtbaar, en hebben bovendien ingebouwde bewerk-opties waarmee je onder meer op het scherm kunt tekenen. De functie werd deze week voor iedereen uitgerold.


De Remote Play-functie van de PlayStation 4 kwam onlangs al naar de Mac, maar een iPhone-versie laat nog steeds op zich wachten. Tot die tijd is PlayCast er, een onofficiele app waarmee je jouw PlayStationgames op je iPhone kunt spelen. Om het goed te laten werken moet je wel met een WiFi-netwerk verbonden zijn.

1Password 7 • Password Manager

AgileBits Inc.

Gratis via App Store

Je wachtwoorden zo veilig mogelijk maken is slim, maar deze vervolgens allemaal onthouden kan een flinke opgave zijn. 1Password komt gebruikers tegemoet met een nieuw abonnement, zodat je nu voor drie euro per maand een veilige plek hebt om al je wachtwoorden aan te maken en op te slaan. Samen met LastPass is 1Password een van de beste wachtwoordmanagers van het moment.

Linia

Yari D'areglia

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Als je nog op zoek bent naar een vermakelijke puzzelgame, dan kun je linia recta naar Linia gaan. Het stijlvolle ontwerp en de verrassend snelle gameplay maken deze game niet alleen leuk als je op zoek bent naar een breinbreker, maar ook om je reflexen te trainen.

Telegram Messenger

Telegram FZ-LLC

Gratis via App Store

Nieuwe stickers ontdekken is sinds deze week een stuk gemakkelijker geworden in Telegram. In de app is een nieuw overzicht toegevoegd met de populairste stickers van het moment. Ook kun je nu berichten naar jezelf sturen, zodat je bijvoorbeeld snel bestanden van je iPhone naar je PC kunt versturen.

Artisto – kunstfilters voor video en foto

MY COM

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

De foto-app Prisma is in korte tijd zeer populair geworden. Niet gek, want de fotofilters die je in de app kunt gebruiken zijn zeer indrukwekkend. Met het gemak van een druk op de knop vervorm je jouw foto’s tot ware kunstwerken. Hoe tof zou het zijn om deze functies ook met video’s te gebruiken? Prisma gaat die functie binnenkort toevoegen, maar nu is de app Artisto net wat eerder.

hocus.

gamebra.in

€ 1,99 via App Store

Apple heeft een toffe puzzelgame uitgeroepen tot de gratis App van de Week. In Hocus los je puzzels op die zijn gebaseerd op het werk van Nederlands kunstenaar Maurits Cornelis Escher, waarbij dus wordt gespeeld met perspectief en wiskundige principes. Puzzels lijken soms enorm gecompliceerd, maar omdat ze op verschillende manieren te bekijken zijn, is er altijd een oplossing.

NightTone (Night light filter)

Denk Alexandru

€ 2,99 via App Store

Mac-app NightTone is gemaakt voor de mensen die hun scherm dimmen met Flux, maar net wat meer vrijheid willen om de instellingen aan te passen. Met NightTone kun je kiezen uit verschillende filters, die geoptimaliseerd zijn om te lezen, in het donker te werken of te concentreren.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu