De 5 leukste iOS-apps in de App Store week 30 – 2015

Rutger Otto
26 juli 2015, 11:47
3 min leestijd
De 5 leukste iOS-apps in de App Store week 30 – 2015

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week zijn er weer duizenden nieuwe apps in de App Store verschenen. De apps hieronder zijn zeker de moeite van het downloaden waard.

Flo - Driving insights

Decos Mobile Solutions BV

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Word een betere autorijder. Dat is in het kort gezegd de missie van Flo. De app was al een tijd beschikbaar op Android, maar heeft zijn weg naar iOS gevonden. Met de app krijg je feedback over je rijgedrag. Flo geeft bijvoorbeeld advies bij het remmen en nemen van bochten. Ook beoordeelt het je rijgedrag met een cijfer. Data wordt verzameld door de gps-module en de bewegingssensor in je iPhone. Des te netter je rijdt, hoe hoger je score wordt. Zo leert Flo je niet alleen beter rijden met visuele cues, maar hoopt de app je ook te motiveren om het vol te houden.

Prune

Joel McDonald LLC

€ 5,99 via App Store

Zo nu en dan verschijnt er een schitterende iOS-game die je gespeeld moet hebben. Na Monument Valley en Alto’s Adventure is het deze week Prune. De makers noemen Prune ‘een liefdesbrief aan de natuur’. Aan jou de taak om een bonsaiboompje te laten groeien en te verzorgen. Dat doe je door voorzichtig te snoeien en obstakels uit de weg te gaan die je boom vergiftigen of beschadigen. De game ziet er niet alleen prachtig uit, maar wordt ook begeleid door ontspannende muziek. Kom tot rust en doorloop de levels.

Vinstant - A Shared Camera

Let It Snow ApS

€ 1,09 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Zoek je naar een alternatief voor de standaard camera-app van je iPhone, dan is Vinstant een goed alternatief. Met deze app schiet je op eenvoudige en snelle manier video’s. De app lijkt op Vine, al kun je in dit geval filmpjes maken van maximaal 30 seconden. Je kunt alleen in verticale modus filmen en er filters aan toevoegen. Met de app kun je zowel met de selfiecamera als met de camera op de achterkant filmen, wisselen gaat met een druk op de knop. Daarna kun je de video’s delen.

Google Spotlight Stories

Google LLC

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Google heeft zijn Spotlight Stories-app naar iOS gebracht. Met de app krijg je toegang tot vier interactieve korte films die je los kunt downloaden. De verhalen spelen zich in 360 graden om je heen. Dat betekent dat je jouw iOS-toestel moet rondbewegen (of je swipet met je vinger) om het verhaal te volgen en de hele wereld te bekijken. Het is een nieuwe manier van film kijken, in de app vind je onder meer verhalen van ex-Pixar-medewerkers en Justin Lin, die verschillende Fast & Furious-delen regisseerde. Alle films zijn momenteel gratis.

YouTube

Google LLC

Gratis via App Store

Geen nieuwe app, maar YouTube kreeg de afgelopen week een update. Die zorgde ervoor dat je nu verticaal opgenomen video’s ook als zodanig in volledig scherm binnen de app kunt bekijken. Normaal gesproken werd het beeld bij fullscreen gekanteld, waardoor je bij verticale video’s lelijke zwarte balken in beeld kreeg. Dat is nu niet meer het geval. Ook voegde de update een optie toe om notificaties te ontvangen bij nieuwe video’s van gebruikers waarop je geabonneerd bent.

Wat waren jouw favoriete iOS-apps van afgelopen week? Laat het weten in de comments!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu