De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 30 – 2018

Florence Peeters
29 juli 2018, 16:11
3 min leestijd
De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 30 – 2018

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 30 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone, iPad of iPod touch wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. Google Street View

Google heeft de Street View-app eindelijk een update gegeven met ondersteuning voor de iPhone X. Hierdoor is de app niet meer omgeven door zwarte balken boven en onder, maar wordt er gebruikgemaakt van het volledige scherm van de iPhone X.

Naast de ondersteuning voor de X, heeft Google in deze update ook verbeteringen doorgevoerd voor het weergeven van 360-graden-panoramafoto’s. Hierdoor moet het voor alle gebruikers makkelijker en sneller werken om 360-graden-materiaal in Street View te bekijken. Eerder kreeg Google-app Inbox ook al een dergelijke update om de app passend te maken voor het vernieuwde design dat Apple op de iPhone X gebruikt.

Google Street View

Google LLC

Gratis via App Store

2. Nike Training Club

Nike Training Club heeft een flinke update gekregen met ondersteuning voor de Apple Watch. Gebruikers kunnen kiezen uit ruim 180 gratis trainingen om te volgen. Iedere training is aan te passen aan je eigen trainingsschema en moeilijkheidsgraad. De app is ontworpen voor de iPhone, maar de update zorgt ervoor dat je Watch je persoonlijke trainer kan zijn. De workouts lopen uiteen van hardlooptrainingen tot yoga en verschillende kracht- en duursporttrainingen.

Trainen vanaf je Watch gaat door een workout te starten op je gekoppelde iPhone. Op het horloge zie je dan de tijd of het aantal herhalingen dat je een bepaalde oefening nog moet uitvoeren. Ook je hartslag, het aantal verbrande calorieën en andere statistieken worden weergegeven. De app geeft een notificatie als het tijd is om verder te gaan naar een nieuwe oefening.

Nike Training Club

Nike, Inc

Gratis via App Store

3. Guides by Lonely Planet

Lonely Planet brengt zijn bekende reisgidsen naar je iPhone via de app Guides by Lonely Planet. Via deze app lees je niet allerlei recensies van gebruikers, maar zeggen de schrijvers van Lonely Planet waar je het beste heen kunt gaan. Er is veel aandacht besteed aan het design van de app, met onder andere mooie foto’s en duidelijke teksten.

De tips zijn te filteren tussen zien, eten, slapen, shoppen, drinken en spelen. In die laatste categorie moet je denken aan bijvoorbeeld een locatie voor live muziek of een bioscoop. Fijn is dat de steden ook te downloaden zijn voor offline gebruik.

Guides by Lonely Planet

Lonely Planet Global, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

4. 1888

De app 1888 brengt je terug in de tijd van wegwerpcamera’s. Wilde je daar vroeger foto’s van af halen, dan moest je naar de winkel om je foto’s met regelmatig overbelichte flitsen te laten ontwikkelen. 1888 legt over iedere foto die je via de app maakt automatisch een filter, waardoor het lijkt alsof het met een wegwerpcamera is gemaakt.

Handig is dat je zelf niet hoeft te zoeken naar een passend filter bij iedere foto. 1888 kiest zelf het meest geschikte ‘wegwerpcamera-filter’ bij ieder plaatje. Het is ook mogelijk om foto’s uit je fotogalerij te laten bewerken in de app, maar daarvoor moet je een betaald premium-abonnement nemen. Foto’s zijn vanuit de app gemakkelijk te delen via social media.

1888

Lorem Ipsum Co.

Gratis via App Store

5. Goya-Move

Goya-Move dwingt kinderen naar buiten te gaan, en te bewegen. Hoe de app dat voor elkaar krijgt? Heel simpel: de iPhone van het kind wordt zo goed als onbruikbaar gemaakt als ze het niet doen. De internetverbinding van apps als Instagram, Musical.ly, Snapchat en YouTube wordt namelijk uitgeschakeld.

Hierdoor ziet het kind bij het openen van YouTube enkel een wit vlak: er kunnen geen video’s bekeken worden. Pas zodra kinderen een door de ouders bepaald aantal stappen hebben gezet, wordt de app weer bruikbaar. Extra fijn is dat ouders apps individueel kunnen ‘blokkeren’ en vrijgeven. Als je bijvoorbeeld altijd met je kind praat via WhatsApp, is dat geen probleem.

Genius - Screen Lock For Kids

P-INK Ventures

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen